Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się zamienić procesor na inny ?

alannowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam komputer z procesorem Dwurdzeniowym AMD E1-2100 APU z kartą graficzną Radeon HD8210(1GHz, 1MB pamięci podręcznej) czy mogę go wymienić na procesor AMD ATHLON DUAL CORE P340 ?

Opublikowano

W internecie jest znikoma ilość informacji, więc dokładnie nie wiadomo. Tak czy inaczej pewnie nie da się w nim wymienić procesora.

Kiedy kupiłeś ten laptop?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

No to niestety kupiłeś badziew. Na dzisiejsze potrzeby nawet mało wymagającego użytkownika laptopowe 2 rdzenie po 1Ghz to bardzo malutko. Sam Windows 8 minimalnie potrzebuje tych 1Ghz, a gdzie reszta? Już przy 480p filmik z youtube się zacina, a 720p to już pokaz slajdów.

W tej cenie mogłeś dostać lepszy laptop albo jeszcze lepszy komputer, na którym mógłbyś pograć w wiele gier.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

O podkręceniu zapomnij, to budżetowy sprzęt. W większości laptopów nie da się podkręcić procesora.

Jedyne co możesz zrobić, by w miarę to wszystko chodziło, to zmienić system na Windows XP i niżej. Linuxa w sumie również mógłbyś spróbować.

Albo sprzedać, dozbierać i kupić lepszy. Tylko tym razem pytając się innych, jaki wybrać  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...