Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co lepiej wybrać ?

Manio356

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Jako iż przymierzam się do kupna nowego kompa mam dwa a w zasadzie trzy wyjścia i nie wiem, które wybrać.

1. i5-4690k + GTX780

2. i5-4590 + GTX970

3. i5-4590 + GTX780

Która z tych opcji będzie najkorzystniejsza ? Czy OC dużo da?

Zanim napiszecie że zamiast 780 lepiej wziąć 970 to ja wiem ale ja miałbym prawie nową mało używaną 780 za 1100zł więc różnica w cenie.

Patrząc podobno 780 jest prawie podobna wydajnościowo do 970.

Najbardziej zastanawiałbym się nad nr 1 i 3 tylko chodzi o to czy OC dużo da bo jeśli nie to mógłbym zaoszczędzić na coolerze, procku i płycie.

Pozdrawiam.

Dam like za pomoc.

Uczeń
Opublikowano

Siemka,

Jako iż przymierzam się do kupna nowego kompa mam dwa a w zasadzie trzy wyjścia i nie wiem, które wybrać.

1. i5-4690k + GTX780

2. i5-4590 + GTX970

3. i5-4590 + GTX780

Która z tych opcji będzie najkorzystniejsza ? Czy OC dużo da?

Zanim napiszecie że zamiast 780 lepiej wziąć 970 to ja wiem ale ja miałbym prawie nową mało używaną 780 za 1100zł więc różnica w cenie.

Patrząc podobno 780 jest prawie podobna wydajnościowo do 970.

Najbardziej zastanawiałbym się nad nr 1 i 3 tylko chodzi o to czy OC dużo da bo jeśli nie to mógłbym zaoszczędzić na coolerze, procku i płycie.

Pozdrawiam.

Dam like za pomoc.

zestaw nr 1 najlepszy.

oc da ~25-30%

Opublikowano

@sxa

No dobra ;) Jak duże OC? Tak ok. 4.2/4.5 GHz starczy? Podobno możliwość kręcenia zależy od sztuki produktu jak się trafi.

A jeśli chodzi o GTX780 jest on "podobny" wydajnościowo do GTX970?

Pogram na tym zestawie w FarCry4 i nowe tytuły na minimum średnich w +60 FPS (chciałbym nagrywać najlepiej w 60FPS więc potrzebowałbym ich troszkę więcej).

Opublikowano

Kręcisz po trochę, sprawdzasz napięcie i 4,5 na luzie na tym sprzęcie wyciągniesz. Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że dasz radę sporo więcej. Widziałem już sytuacje jak 4,5 ludzie wyciągali na płycie za niecale 300 zł ;p

4008f620557c76b9gen.jpg
Uczeń
Opublikowano

@sxa

No dobra ;) Jak duże OC? Tak ok. 4.2/4.5 GHz starczy? Podobno możliwość kręcenia zależy od sztuki produktu jak się trafi.

A jeśli chodzi o GTX780 jest on "podobny" wydajnościowo do GTX970?

Pogram na tym zestawie w FarCry4 i nowe tytuły na minimum średnich w +60 FPS (chciałbym nagrywać najlepiej w 60FPS więc potrzebowałbym ich troszkę więcej).

gtx 970 jest lepszy od gtx 780 o jakies 5%, ale zależy też od gry.

Far Cry 4 na ultra powinno pojsc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...