Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reprezentacja Polski - Piłka Nożna

Mostro

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu jakiś trener wziął się w garść i zaczął trenować. Potrzeba nam dużo czasu na zgrupowaniach by doszkolić niektóre aspekty gry. Formacja 4-4-2 była dobrym wyborem Milik i lewy świetny duet. Jędrzejczyk sezon życia wraz z Milikiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W tym roku zrobili spooory postęp. Na początku powiem szczerze gdy zobaczyłem,że Polak a nie ktoś z poza granic kraju jest trenerem to wątpiłem- przeliczyłem się pozytywnie  :)

Może w końcu to piłkarze będą prosić o powołanie do kadry a nie odwrotnie .

#rein

Opublikowano

W końcu jakiś trener wziął się w garść i zaczął trenować. Potrzeba nam dużo czasu na zgrupowaniach by doszkolić niektóre aspekty gry. Formacja 4-4-2 była dobrym wyborem Milik i lewy świetny duet. Jędrzejczyk sezon życia wraz z Milikiem.

Oficjalnie to 4-4-2, a w praktyce to 4-2-3-1, bo Milik gra za Lewandowskim.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Ciekawe jak będzie w nowym roku wyglądała współpraca między Błaszczykowskim a Lewandowskim. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ale coś czuje że Irlandia dostanie po d***e 3:0

Polscy piłkarze lecą na propsie :)

ostatnio dwóch Polaków w "11" Bundesligi, Kamil Glik praktycznie co kolejke jest w "11" Serie A

Mamy taką reprezentacje na jaką czekaliśmy od czasu odejścia Leo Beenhakker'a

Jak wyjdziemy z grupy na 1st miejscu to już jesteśmy mistrzami w c**j! xD

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Oficjalnie to 4-4-2, a w praktyce to 4-2-3-1, bo Milik gra za Lewandowskim.

Zawsze jeden napastnik gra z tyłu w przypadku formacji z dwoma napastnikami. A tak dokładniej to wymieniają się pozycją, np. jedną akcję Lewandowski jest na szpicy, a Milik jest podwieszony, a w drugiej na odwrót.

A co do meczu z Irlandią to ostudzę zapał kolegi wyżej i powiem wam szczerze,że boję się tego meczu jak jasna cholera.;) Co prawda jestem z tych,co sobie pogadają,pogadają, a i tak ostatecznie siądą i będą oglądali ten mecz, wierząc (nawet przy wyniku 4:0 w d*** w 90'),że jeszcze uda się chociaż zremisować.

Ale fakt faktem - wreszcie atmosfera w kadrze jest dobra.

Opublikowano

Nawałka mówił już na konferencjach, że raczej nie będzie dobierać kolejnych zawodników chyba że ktoś będzie kontuzjowany. A reprezentacja gra dobrze w defensywie, więc nie wiem skąd Twoje brednie że Cionek gra słabo. Podaj jakieś konkretne sytuacje w których źle się zachował/ustawił.

Gamusiek, niedawno jak pamiętam strasznie narzekałem na Cionka w meczu... ze szkocją? Wydaje mi się, że słabo zagrał.

Para stoperów GLIK i Szukała jest okej :P

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Spadek formy Szukały po zmianie klubu, to tylko kwestia czasu.

W następnym sezonie zostanie pewnie odsunięty od kadry.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Słaby mecz.. mało brakowało abyśmy przegrali :c

Na szczęście dalej jesteśmy 1 w tabeli <3

Dokładnie, właśnie o tym pisałem.

Znaczy słaby to może przesada, ale to już nie było to samo co na jesień. Cóż - zobaczymy w rewanżach ;)

Opublikowano

Takiego dobrego składu jak obecnie nie mieliśmy od lat.

Lewandowski - jeden z najlepszych napastników świata

Glik - Najskuteczniejszy obrońca w Europie

Bramkarze - Mamy wszystkich dobrych, jednak to Wojciech ma największy potencjał

Rybus - zbiera dobre oceny w lidze rosyjskiej

Reszta - również zbiera dobre oceny za granicą

Jak dobrze pójdzie to staniemy na podium Euro 2016

(gdybym to napisał kilka lat temu to byłby śmiech , a dziś jest to faktem) :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

hahahahahahahahahahahahahahah o k***a XDDDD Jak z grupy wyjdziemy to będzie sukces gościu. 

Opublikowano

Takiego dobrego składu jak obecnie nie mieliśmy od lat.

Lewandowski - jeden z najlepszych napastników świata

Glik - Najskuteczniejszy obrońca w Europie

Bramkarze - Mamy wszystkich dobrych, jednak to Wojciech ma największy potencjał

Rybus - zbiera dobre oceny w lidze rosyjskiej

Reszta - również zbiera dobre oceny za granicą

Jak dobrze pójdzie to staniemy na podium Euro 2016

(gdybym to napisał kilka lat temu to byłby śmiech , a dziś jest to faktem) :)

Wszystko się zgadza Maestro : ale mieć graczy w topowych klubach którzy nawet graja w podstawowych 11-stkach Jak : Glik , Lewandowski , Krychowiak, Milik , Peszko , Fabianski etc . to jedno a zgranie to druga sprawa.

Patrz co się dzieje z Hiszpania ich 3 skład jest potencjalnie na poziomie naszym, i co z tego jak graja piach w ostaniach meczach , bo coś prysło. Francja przez ostatnie lata miała problemy ze zgraniem i dogadaniem się na boisku , a tez mieli wielu wspaniałych piłkarzy w kadrze. I jeszcze mógł bym dużo innych przypadków wymieniac. :)

Ja wierze w Polaków ze odniosą sukces w Elm. i potem już w Finałach Euro , ale trzeba narzazie się skupiać na każdym kolejnym meczu , i grac na 100% jak to było można powiedzieć do tej pory!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...