Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reprezentacja Polski - Piłka Nożna

Mostro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

15582141632337499127.png

1284282093-U138092.png
Najwięcej bramek w Reprezentacji Polski :
1284282093-U138092.png

1. Włodzimierz Lubański -
48
2. Grzegorz Lato - 45
3. Kazimierz Deyna - 41
4. Ernest Pohl - 39
5. Andrzej Szarmach - 35

1284282093-U138092.png
Aktualniy selekcjoner :
1284282093-U138092.png

Adam Nawałka

1284282093-U138092.png
Aktualna tabela grupy D - Eliminacje Euro 2016
1284282093-U138092.png

93985141632210799127.png

1284282093-U138092.png
Najbliższe mecze na rok 2014 :

1284282093-U138092.png

17.11.2014, Wrocław, mecz towarzyski
Polska - Szwajcaria
(2:2)

1284282093-U138092.png
Aktualny skład Reprezentacji Polski :
1284282093-U138092.png

Bramkarze:

Artur Boruc
Łukasz Fabiański
Wojciech Szczęsny

Obrońcy:

Tomasz Brzyski
Thiago Cionek
Kamil Glik
Artur Jędrzejczyk
Paweł Olkowski
Łukasz Piszczek
Łukasz Szukała
Jakub Wawrzyniak
Grzegorz Wojtkowiak

Pomocnicy:

Jakub Błaszczykowski
Kamil Grosicki
Tomasz Jodłowiec
Mateusz Klich
Grzegorz Krychowiak
Michał Kucharczyk
Krzysztof Mączyński
Sebastian Mila
Maciej Rybus
Waldemar Sobota
Filip Starzyński
Michał Żyro
Karol Linetty

Napastnicy:

Robert Lewandowski
Arkadiusz Milik
Łukasz Teodorczyk

1284282093-U138092.png

Wiem, że istnieje już podobny temat dyskusyjne ale pozwoliłem sobie napisać nowy z podstawowymi informacjami
Opublikowano

jak dla mnie wkońcu gramy zespołowo, wykreowali się nam pilkarze w zagranicznych klubach, taki Krychowiak czy Glik co kiedyś nie grali nic w przeciągu kilku lat zanotowali znaczny postęp, no i oczywiście mamy od wielu lat trenera który stara się zgrać drużyne i ma na nią jakiś pomysł!
Dzisiaj w pierwszej połowiem z tego co słyszałem Boruc a od drugiej Fabiański, ciekawe czy będzie to mecz rezerw czy wyjdziemy podstawowym składem :D

Opublikowano

jak dla mnie wkońcu gramy zespołowo, wykreowali się nam pilkarze w zagranicznych klubach, taki Krychowiak czy Glik co kiedyś nie grali nic w przeciągu kilku lat zanotowali znaczny postęp, no i oczywiście mamy od wielu lat trenera który stara się zgrać drużyne i ma na nią jakiś pomysł!

Dzisiaj w pierwszej połowiem z tego co słyszałem Boruc a od drugiej Fabiański, ciekawe czy będzie to mecz rezerw czy wyjdziemy podstawowym składem :D

Skład będzie 'mieszany', moim zdaniem zagra Zieliński, Żyro, Olkowski od pierwsze minuty. Fajnie że trener daje szansę zagrania Borucowi, bo pokazuje bardzo wiele w Championship.

Swoją drogą nie powinno to być w dziale 'Sport'? 

Opublikowano

Skład będzie 'mieszany', moim zdaniem zagra Zieliński, Żyro, Olkowski od pierwsze minuty. Fajnie że trener daje szansę zagrania Borucowi, bo pokazuje bardzo wiele w Championship.

Swoją drogą nie powinno to być w dziale 'Sport'? 

właśnie byłem pewien, że pisze to w sporcie ale coś nie pykło, dałem raporta już z godzine temu

ale co jak co powinniśmy ciągle grać na 4-4-2, Lewandowski dobrze dogrywa do Milika a ten wykorzystuje wiekszosc sytuacji, dalej nie wiem czemu szukamy gry w systemie 4-3-3

Opublikowano

właśnie byłem pewien, że pisze to w sporcie ale coś nie pykło, dałem raporta już z godzine temu

ale co jak co powinniśmy ciągle grać na 4-4-2, Lewandowski dobrze dogrywa do Milika a ten wykorzystuje wiekszosc sytuacji, dalej nie wiem czemu ciagle gramy 4-3-3

W trzech meczach zagraliśmy trzema różnymi taktykami - mowa o Niemcach, Gruzji i Szkocji. Wiadomo że na Niemcy trzeba było zagrać bardziej defensywnie. Co do samej 4-3-3. Milik powinien częściej grać w środku, tak jak w Ajaxie bo jest bardzo skuteczny/bramkostrzelny. Mila nie powinien grać od pierwszej minuty, lepiej mu wychodzą zmiany, czyli optymalne 30/35 min, a Mączyński niech gra więcej do przodu, a nie do tyłu skoro gra na 8 :>

Opublikowano

jest już temat o reprezentacji Polski więc na chuy drugi?

moderator powinien to zamknąć! :)

ale tamten nie ma zadnych informacji o reprezentacji, czytaj tekst na samym dole...

ja dzisiaj obstawiam 2:0 dla Polski (Lewandowski, Glik)

Opublikowano

Mały błąd: "Najwięcej bramek w reprezentacji Poslki".

Dzisiaj również obstawiam 2:0 z tym, że obie dla Lewego.

Opublikowano

ale tamten nie ma zadnych informacji o reprezentacji, czytaj tekst na samym dole...

ja dzisiaj obstawiam 2:0 dla Polski (Lewandowski, Glik)

2:1/1:1 i bramkę dla Szwajcarii strzeli Inler.

Opublikowano

jak narazie tylko Glik coś gra i Lewy coś próuje, natomiast jak dla mnie cała pomoc do wymiany...Jodłowiec, Kucharczyk, Olkowski, Rybys DNO

Opublikowano

jak narazie tylko Glik coś gra i Lewy coś próuje, natomiast jak dla mnie cała pomoc do wymiany...Jodłowiec, Kucharczyk, Olkowski, Rybys DNO

w Polsce nie ma lepszych piłkarzy od nich, a po drugie nie grają "DNO"

za dużo Realu się naogladałeś i teraz byś chciał żeby nasza reprezentacja też tak grała.

Moim zdaniem Polacy dobrze grają tylko w obronie troche lipa jest a ten Cionek to chyba zagrał swój ostatni mecz dla reprezentacji bo jego poziom gry to całkowite dno przez którego mogliśmy stracić wiele bramek.. na szczęście Boruc! ;)

Olkowski też nie pokazuje tego co w klubie a jego strzały z dystansu (z połowy boiska) to chyba jakiś cyrk przecież on na ślepo kopie w tą bramke jak baran.

Milik, Glik, Jędrzejczak, Lewy, szacun.

Opublikowano

Masz like za ładnie zrobiony temat, mam nadzieje że będziesz go aktualizował. A co do wczorajszego meczu to uważam ze, bardzo dobry wynik zrobiliśmy. Gdyż Szwajcaria to naprawdę solidna drużyna i remis z nimi jest sukcesem.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Wy tak serio? Cionek 'dno'? Uratował zespół przed startą bramki w 40 minucie, a pod koniec spotkania kasował wszystko po kolei. Widzę że że oceniacie ludzi względem innych, a nie względem jego osobistych umiejętności i doświadczenia. Olkowski, Cionek Rybus to osoby które zbierają dopiero doświadczenie i wchodzą do reprezentacji, nie oceniajcie ich i nie oczekujcie że będą grać jak pierwszy skład. Dajmy przykład jak grał Glik czy Krychowiak sezon wcześniej : ]

w Polsce nie ma lepszych piłkarzy od nich, a po drugie nie grają "DNO"
za dużo Realu się naogladałeś i teraz byś chciał żeby nasza reprezentacja też tak grała.
Moim zdaniem Polacy dobrze grają tylko w obronie troche lipa jest a ten Cionek to chyba zagrał swój ostatni mecz dla reprezentacji bo jego poziom gry to całkowite dno przez którego mogliśmy stracić wiele bramek.. na szczęście Boruc! ;)
Olkowski też nie pokazuje tego co w klubie a jego strzały z dystansu (z połowy boiska) to chyba jakiś cyrk przecież on na ślepo kopie w tą bramke jak baran.

Milik, Glik, Jędrzejczak, Lewy, szacun.

Olkowski popisałem się tylko kilkoma strzałami z daleka w klubie i grał na skrzydle, a nie na obronie. Chyba oglądamy dwie inne ligi, ale ok. Jeżeli chcesz wypisać głupoty, które nie pokrywają się oraz ocena nie jest obiektywna to sobie daruj.

Opublikowano

Cionek to dno popełnia za dużo błędów w obronie i nie może grać u nas w reprezentacji.

Obejrzyj jeszcze raz mecz i zobacz ile razy zatrzymywał akcję Szwajcarów i wybijał piłkę prawie z linii bramkowej. Poszukaj także innego CB za Niego, który nie gra w reprezentacji.

Opublikowano

Obejrzyj jeszcze raz mecz i zobacz ile razy zatrzymywał akcję Szwajcarów i wybijał piłkę prawie z linii bramkowej. Poszukaj także innego CB za Niego, który nie gra w reprezentacji.

Wybił piłkę z lini bramkowej i co z tego?

Każdy obrońca zrobiłby to samo gdyby był najbliżej tej sytuacji ale Cionem mógł nas narazić na stratę 3 bramek przez swoje błędy...

nie bez powodu został najgorszym zawodnikiem reprezentacji Polski w tym meczu

i memy po meczu mówią to samo :)

Cionek nie powinien reprezentować naszego kraju i z pewnością Adam Nawałka nie będzie go powoływał na zgrupowania.

Perquis gra dużo lepiej

tak czy siak i tak nie wyjdziemy z grupy....

Haha..!

Jesteśmy liderem w grupie i możemy z niej wyjść nawet z 1st miejsca.

Taki z Cb obywatel Polski że nawet nie wierzysz w nasz triumf więc wypierdalaj z naszego kraju bo takich tutaj nie chcemy!

Polska istnieje dzięki wierze to powinieneś wiedzieć z historii

Opublikowano

Wybił piłkę z lini bramkowej i co z tego?

Każdy obrońca zrobiłby to samo gdyby był najbliżej tej sytuacji ale Cionem mógł nas narazić na stratę 3 bramek przez swoje błędy...

nie bez powodu został najgorszym zawodnikiem reprezentacji Polski w tym meczu

i memy po meczu mówią to samo :)

Cionek nie powinien reprezentować naszego kraju i z pewnością Adam Nawałka nie będzie go powoływał na zgrupowania.

Perquis gra dużo lepiej

Haha..!

Jesteśmy liderem w grupie i możemy z niej wyjść nawet z 1st miejsca.

Taki z Cb obywatel Polski że nawet nie wierzysz w nasz triumf więc wypierdalaj z naszego kraju bo takich tutaj nie chcemy!

Polska istnieje dzięki wierze to powinieneś wiedzieć z historii

Perquis grał i gra gorzej niż Cionek, gdybyś czytał i oglądał to byś wiedział że Nawałka chce stawiać na młodzież, a Perquis ma już 30 lat.

tak czy siak i tak nie wyjdziemy z grupy....

Tak czy siusiak? Zobaczymy jeszcze, myślę że będziemy tuż za Niemcami.

Opublikowano

Dla mnie Lewandowski goli strzelać nie musi, byle grali tak jak teraz. I pomyśleć co się będzie działo jak Kuba wróci... Ta drużyna spokojnie się zgra i myślę, że na mistrzostwach świata w Rosji zawojują, jak Kostaryka. W końcu zaczęli grać zespołowo... :)

Nie wiem co jest w tym Ajaxie, że takich zawodników kreują... O Milika będą się biły najlepsze kluby świata jeśli dalej się rozwinie. :-)

Opublikowano

Perquis grał i gra gorzej niż Cionek, gdybyś czytał i oglądał to byś wiedział że Nawałka chce stawiać na młodzież, a Perquis ma już 30 lat.

Tak czy siusiak? Zobaczymy jeszcze, myślę że będziemy tuż za Niemcami.

i co z tego że ma 30 lat

na euro Nawałka nie będzie patrzył kto ile ma lat tylko kto jak gra.

Po drugie nie można grać gorzej niż Cionek.. no chyba że będzie strzelał samobóje :)

Opublikowano

i co z tego że ma 30 lat

na euro Nawałka nie będzie patrzył kto ile ma lat tylko kto jak gra.

Po drugie nie można grać gorzej niż Cionek.. no chyba że będzie strzelał samobóje :)

Nawałka mówił już na konferencjach, że raczej nie będzie dobierać kolejnych zawodników chyba że ktoś będzie kontuzjowany. A reprezentacja gra dobrze w defensywie, więc nie wiem skąd Twoje brednie że Cionek gra słabo. Podaj jakieś konkretne sytuacje w których źle się zachował/ustawił.

Opublikowano

@ٷ Èternal™

Jedna sytuacja z wielu to ta w której Cionek nie potrafił przyjąć piłki gdy był ostatnim obrońcą i nie pamiętam czy to wtedy Dmitr (coś takiego) czy Shaqiri wyszedł sam na szam z Borucem na szczęście Artur pokazał klase i obronił.

Być może to presja bo to jego pierwsze mecze w reprezentacji, a nie wiem jak gra w Ekstraklasie bo nie oglądam tego ponieważ nie ma czego oglądać :)

Wole na yt puścić sobie filmik o lesie i będzie to samo ~ drewno

Opublikowano

On nie gra w Ekstraklasie oO widzę że nie ma sensu dalsza konwersacja bo wiedza sięga zeru. Ja liczę na niego tak samo jak i w Linetty'iego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...