Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem serwera

Horpun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Jest już to mój czwarty, jeśli mnie pamięć nie myli poradnik dotyczący gry MOBA pt. League of Legends. W moim poradniku chciałbym poruszyć problem rozłączania graczy z programem PvPClient bez którego nie wejdziemy do gry. 

Od ostatniej aktualizacji występuje problem nawiązania połączenia z platformą firmy RIOT Games. Zamiennie występują komunikaty, których sens można odczytać następująco:"Sprawdź połączenie z internetem";"League of Legends nie może nawiązać połączenia z internetem".

Co więc należy zrobić?

Omawiany problem ma miejsce również na zagranicznych serwerach amerykańskich. Postanowiłem więc poruszyć temat tutaj aby gracze mogli sobie poradzić w przypadku powtórki z rozgrywki w przyszłych patchach wydanych przez firmę prowadzącą. 

Przede wszystkim należy sprawdzić czy wybrało się właściwy serwer do którego mamy przypisane konto. Mianowicie, jeżeli rejestrowaliśmy nasze konto w regionie przykładowo "Nordic/East" to nie będziemy w stanie wejść do gry w regionie "West". Jest to rzecz wręcz oczywista, ale o dziwo nagminnie, nieświadomie pomijana przez osoby logujące się.

Innym rozwiązaniem problemu może być faktyczny brak połączenia z internetem. Sprawdźcie wasze podłączenie modemu do prądu lub połączenie USB komputer - modem. W przypadku internetu przenośnego skontaktujcie się z działem obsługi klienta lub pomocą techniczną, bądź sprawdźcie czy posiadacie jeszcze limit internetu.

Dobry sposobem jest też reset komputera. Pamięć całego systemu zostanie zresetowana i uruchomią się od nowa wszystkie połączenia, procesy i programy odpowiedzialne za podłączenie komputera do sieci.

Zawsze też możecie skonfigurować połączenie internetowe od początku, jednak w zabawę z logami, rejestrem i zabezpieczaniem sieci od nowa nie będę się tutaj zagłębiał. W przypadku internetu bez routera skontaktujcie się z obsługą klienta.

Ale zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest wejście na stronę League of Legends i skorzystanie z zakładki "Centrum pomocy technicznej", ewentualnie możecie napisać do Supportu, z tymże w zależności czy piszecie po angielsku bądź po polsku, czas oczekiwania na odpowiedź będzie się różnił.

I to by było na tyle jeśli chodzi o ewentualne rozwiązanie problemu rozłącznia z PvPClient bądź aktywną rozgrywką. Jeżeli poradnik Wam się przydał, nie dziękujcie, zawsze jestem chętny do pomocy niczym Tabaluga, więc na zakończenie powiem jedno - NIE MA ZA CO!

ZBIERAM PLUSY :] (DAWAJ PLÓSA ALBO W MORD)

JUŻ MNIE WSZYSCY ZNAJĄ NA KAŻDYM FORÓM WIĘC ALBO MNIE PRZYJMIECIE ALBO ODRZUCICIE - WASZ WYBÓR :/

TO OD WAS ZALERZY CZY NA PRZYSZŁOŚĆ WYKORZYSTAM WIEDZE O TYM GDZIE MIESZKA KARZDY Z WAS :)

BUAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...