Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana bebechów w moim transformersie, co polecacie?

Patrix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzałka, wymieniam sobie części z mojego transformersa na nowsze jako że te mają już dobre 4 lata w końcu trzeba je odwiesić na półkę. Generalnie mam już upatrzony zasilacz, karte graficzną oraz procesor - głównie brakuje mi płyty głównej, co polecacie więc? Części które zaprezentuję niżej podali mi koledzy - możecie podać lepsze/ciekawsze byle w rozsądnej cenie. Mógłbym powiedzieć, że cena nie gra roli jednakże nie mam ochoty wyrzucania 20koła w komputer, wolę to wydać na co innego. PC ma mi służyć przez kolejne 3-4 lata i odpalać najbliższe tytuły na wysokich/ultra (czyt. Wiedźmin 3 chociażby).

Zasilacz: be Quiet! Power MPCforum 650w

http://www.ebay.pl/itm/be-quiet-Power-MPCforum-Netzteil-80Plus-Bronze-modular-650-Watt-/171505566832?pt=PC_Netzteile&hash=item27ee874470

Procek: Intel i7 4790k

http://www.ebay.pl/itm/Intel-i7-4790K-i7-4790K-4-0GHz-8MB-Devils-Canyon-LGA1150-BX80646I74790K-SR219-/271666733371?pt=UK_Computing_CPUs_Processors&hash=item3f4099613b

Karta graficzna: geFroce GTX970 DDR5 4GB

http://www.ebay.pl/itm/GTX970-OC-4GB-DDR5-Nvidia-4096MB-Gigabyte-G1-Gaming-OC-GTX-970-Maxwell-/361105686169?pt=DE_Elektronik_Computer_Computer_Graphikkarten&hash=item5413937e99

Opublikowano

Sprecyzuj budżet. Jeśli to pc tylko do gier, żadnych profesjonalnych prac to i7 jest bez sensu. Starczy tutaj spokojnie i5 4690k + macho + msi z97 g43. No i w zależności od budżetu którego nie raczyłeś podać można pomyśleć nad gtx'em 980. Zasilacz 650W tutaj nie potrzebny, wybrałbym tutaj Cm'a g550m. No i jeśli budżet pozwoli warto wrzucić ssd.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Mniej więcej do dziesięciu koła. Z tego co wiem i7 ma wsparcie do renderingu filmów co mi się przyda ze względu na to, że mam zamiar wrzucać filmy na youtube - nie wiążę z tym raczej nic wielkiego, ale kto wie.

Opublikowano

Jak 10k to idziemy w socket 2011-3 i sli z 970

Powiedział co wiedział.

Podaj resztę dotychczasowego komputera. A najlepiej co potrzebujesz.

GPU brałbym Asusa. Zasilacze BQ są zbyt drogie na to co oferują. Procesor zależnie od tego ile finalnie wydasz. Ale nic powyżej LGA1150. 

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

A najlepiej co potrzebujesz.

Szczerze to wszystkiego. :D Na razie tylko RAM nie chcę wymieniać - to ostateczność, priorytetem dla mnie jest zasilacz oraz karta graficzna, potem płyta główna i procek. Obudowa również da radę.

ps. te części, które podałem w temacie są zaproponowane przez moich znajomych - nie mam ich, dopiero mam zamiar je kupić.

Opublikowano

Szczerze to wszystkiego. :D Na razie tylko RAM nie chcę wymieniać - to ostateczność, priorytetem dla mnie jest zasilacz oraz karta graficzna, potem płyta główna i procek. Obudowa również da radę.

ps. te części, które podałem w temacie są zaproponowane przez moich znajomych - nie mam ich, dopiero mam zamiar je kupić.

No to skoro nie chcesz wymieniać ramu, to może raczysz podać jego specyfikację? 

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

No to skoro nie chcesz wymieniać ramu, to może raczysz podać jego specyfikację? 

Goodramy 8GB jednakże zdecydowałem, że zmienię od razu i ramy - na oku mam korsarze vengeance, 4x4gb.

http://www.ebay.pl/itm/Corsair-Vengeance-4-x-4GB-16GB-PC3-12800-1600MHz-DDR3-Memory-CMZ16GX3M4A1600C9-/141072267306?pt=UK_Computing_ComputerComponents_MemoryRAM_JN&hash=item20d88ff82a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...