Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1550 zł?

zeus103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składak oczywiście, we wczesniejszych tematach byly juz 2 propozycje, czekam na następne, o ile takowe by daly sie sklecić.

Obecne propozycje:

http://www.morele.net/inventory/info/KOKlX8/

http://www.morele.net/inventory/info/e8lL4C/

chcialbym tez troche postreamowac, nie mocne gry, glownie dla znajomych, w sredniej jakosci, jakies tez srednio wymagajace gry, typu Warcraft III FT, Spore, Cabal, Amnesia, nfs carbon/most wanted. Czy by poszlo? Neta mam ok, mam ok. 7,5 mb uploadu, tylko chcialbym wiedziec czy taki stream by poszedl

Opublikowano

W tym budżecie nic innego nie będzie, bierz zestaw z 260x, tylko zmień w nim obudowę na Z1. Te tytuły co wymieniłeś spokojnie postreamujesz.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

A ile by pradu (W) zżerałyby te czesci łącznie? Mam nadzieje, ze by mi sie nie spalil po godzinie streama :P

Tutaj nic nie ma prawa się spalić, zasilacz ma spory zapas mocy. Tak na oko (pewnie się mylę) to koło 250-300W.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

@Nitex ratuj :P

Poczytalem o tej karcie, i pisalo tam, ze " Do pracy karty niezbędne jest podpięcie jednej 6PIN wtyczki PCI-E. Na podstawie przeprowadzonych testów - możemy stwierdzić, że minimum potrzebne do zasilenia tej karty to PSU o mocy 450W. Warto jednak brać pod uwagę fakt sprawności zasilacza, a ta jak wiadomo najwyższa jest przy około 50% obciążenia zasilacza. Dlatego do testowanego Radeona, zalecał bym jednostkę 500W i w górę. " W filmie typ uzyskal 215,3W

http://www.videotesty.pl/recenzja/1261/Asus-R7-260X-karta-dla-graczy-w-umierkowenaje-cenie/

a troche "sfiksowałem" tzn. Zalman z1 zamiast z4 i lepszy zasilacz (nwm czy zasilacz tamten starczy, mam mieszane uczucia po tej recenzji).

Uczeń
Opublikowano

@Nitex ratuj :P

Poczytalem o tej karcie, i pisalo tam, ze " Do pracy karty niezbędne jest podpięcie jednej 6PIN wtyczki PCI-E. Na podstawie przeprowadzonych testów - możemy stwierdzić, że minimum potrzebne do zasilenia tej karty to PSU o mocy 450W. Warto jednak brać pod uwagę fakt sprawności zasilacza, a ta jak wiadomo najwyższa jest przy około 50% obciążenia zasilacza. Dlatego do testowanego Radeona, zalecał bym jednostkę 500W i w górę. " W filmie typ uzyskal 215,3W

http://www.videotesty.pl/recenzja/1261/Asus-R7-260X-karta-dla-graczy-w-umierkowenaje-cenie/

a troche "sfiksowałem" tzn. Zalman z1 zamiast z4 i lepszy zasilacz (nwm czy zasilacz tamten starczy, mam mieszane uczucia po tej recenzji).

corsair spokojnie wystarczy do r7 260X.

tutaj nie chodzi o to ile W ma zasilacz ale jaka ma obciazalnosc na lini +12V.

Opublikowano

A czym sie roznia wersje karty graficznej 1 gb od 2 gb?

Ilością pamięci. Lepiej brać wersję 2gb, niewiele droższa a zapas na przyszłość jest.

KLIK!

Uczeń
Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/qkja6v/ a czy tak nie bedzie lepiej? Karta,z tego co czytalem ma osiagi troszke gorsze od 260x, ale nie osiaga takich temperatur i mniej energii WAT żre

nie bedzie lepiej bo r7 260x jest lepsza.

pozatym co ty sie o temperatury boisz, przeciez asus robi swietne chlodzenia.

zre mniej energi, ale i tak zasilacz bedzie mial spoooro zapasu przy r7 260x

Uczeń
Opublikowano

Ale na filmie typowi ( wyżej jest link ) i bylo to 215 W .

a Corsair ma +12V 408W, które starczy nawet do R9 280X, a co dopiero r7 260x -.-

Uczeń
Opublikowano

No ale jeszcze procesor i inne ciągną prąd. + zapas te 30 W conajmniej.

człowieku ta karta z procesorem i resztą wezmie max 210. Zapasu bedziesz mial w c**j i jeszcze wiecej

zreszta wiesz lepiej to po co tu piszesz?

Opublikowano

nie wiem jak osiagnal 215w na tej karcie skoro tdp to 180w (pewnie byla goraca jak cholera)

caly zestaw w stresie wezmie moze 300w (pewnie przesadzam)

­

Uczeń
Opublikowano

nie wiem jak osiagnal 215w na tej karcie skoro tdp to 180w (pewnie byla goraca jak cholera)

caly zestaw w stresie wezmie moze 300w (pewnie przesadzam)

full zestaw z i7 i ta karta bierze max 215W a co dopiero zestaw z pentiumem

Opublikowano

Liczylem pobor z calego kompa, podzespolow, myszki, klawiatury itp

Procesor 46W w spoczynku, w Cywilizacji 5 to 185W ( nie znalazlem o tym z innymi grami )

Karta graficzna w Far Cry 3 to 91W, spoczynek - nie znalazlem

Pamięć 20W (chyba, tak wyczytalem)

dysk twardy 10W

napęd 10W

chłodzenie procka 5W 

klawiatura, mysz, słuchawki - 10W

wentylator wewnętrzny - 6W (łącznie)

Wyszło ok. 337. Niektóre byly na stronach w przyblizeniu, stąd " około " wyszło mi. Wiec chyba bylem zbyt przewrazliwiony. Bo zapas jest wielki, bo zasilacz 450 i wydajnosc czy jak to sie tam zwie 80 %

W komentarzach pisza, ze czasem zdarza sie wyswietlac karcie graficznej artefakty, tzn co? I cos tam pisze o biosie, ze jest skopany i wyswietla "czarne ekrany". Tzn co? 

Uczeń
Opublikowano

Liczylem pobor z calego kompa, podzespolow, myszki, klawiatury itp

Procesor 46W w spoczynku, w Cywilizacji 5 to 185W ( nie znalazlem o tym z innymi grami )

Karta graficzna w Far Cry 3 to 91W, spoczynek - nie znalazlem

Pamięć 20W (chyba, tak wyczytalem)

dysk twardy 10W

napęd 10W

chłodzenie procka 5W 

klawiatura, mysz, słuchawki - 10W

wentylator wewnętrzny - 6W (łącznie)

Wyszło ok. 337. Niektóre byly na stronach w przyblizeniu, stąd " około " wyszło mi. Wiec chyba bylem zbyt przewrazliwiony. Bo zapas jest wielki, bo zasilacz 450 i wydajnosc czy jak to sie tam zwie 80 %

W komentarzach pisza, ze czasem zdarza sie wyswietlac karcie graficznej artefakty, tzn co? I cos tam pisze o biosie, ze jest skopany i wyswietla "czarne ekrany". Tzn co? 

procesor 185W, nie no k***a zabijcie mnie do c***a pana.

http://pclab.pl/art55096-3.html

http://pclab.pl/art55096-14.html   u gory zmien sobie na Obciążenie

jak jestes przewrazliwiony to sobie wez chinski zasilacz 1000W co ma na +12V 500W i tak trzyma napiecia ze ci komp z dymem pojdzie

Opublikowano

Jak niby chcesz ten test brać na serio skoro tdp tej karty to 180w a nie 215 w. To jest niemożliwe by sama ta karta tyle brala

Tyle zestawów tu kupiono z tą kartą i zasilaczem i ktoś się skarżył? No właśnie nie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...