Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Jak zarabiać olbrzymie pieniądze w krótkim czasie w FS?

Yrokin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pewnie wielu z was wie o tym, ale napiszę to dla początkujących farmerów :)

Otóż najlepszym zarobkiem i mało kosztownym jest ścinanie drzew, jednak przejdźmy do tego, co nam będzie potrzebne aby móc rozpocząć zabawę z nimi:

1. Mieć w miarę rozwinięte gospodarstwo, aby nie zajęło nam za dużo czasu uzbieranie kwoty 71200$

2. Kupić kolejno sprzęt: 

- Ciągnik T4.75 Powerstar (64000$)

- Ładowacz czołowy 750TL (5400$)

- Widły do drewna (800$)

- Piłę Łańcuchową (1000$)

3. Z całym sprzętem udać się w zaznaczone miejsce:

743571416240964315515.jpg

4. Za pomocą piły ścinamy i przewozimy drzewa do składu drewna przez wcześniej zakupione wyposażenie (Między ściętymi drzewami a składem drewna jest kilkanaście metrów odległości więc to nie będzie problem)

5. Za sprzedane drewno kupujemy Scorpionking (317000$).

6. Teraz gdy posiadamy Scorpionking, kupujemy w sklepie jodłę (7000$) i stawiamy ją niedaleko składu drewna i ścinamy, za co otrzymujemy ok. 40000$

7. Aby nie tracić czasu odcinamy drzewo od pnia i Przewozimy je Scorpionking'iem prosto nad obszar sprzedaży drewna i tam tniemy tak, aby od razu otrzymywać za nie pieniądze, później powtarzamy tę czynność aż do osiągnięcia wymarzonej kwoty.

Jeżeli poradnik się przyda to zostaw like'a, a jeżeli będzie coś nie jasne to mogę zrobić video poradnik. :)

graphic.png

Opublikowano

Opisano może i fajnie, ale kto choć trochę myśli to sam na to wpadnie. Na łatwym poziomie pewnie wystarczy wszystko sprzedać żeby można było kupić skorpiona (nie jestem pewien bo nie sprawdzałem) a później to już chwila żeby na wszystko zarobić. Jak dla mnie to jest minus tej gry. ;P Drzewa powinny rosnąć albo coś, żeby nie dało się tak szybko hajsu wyciągnąć. ;P 

Opublikowano

Drzewa rosną naprawdę długo, ale fakt faktem, że przez to zarobek jest trochę za szybki :P

Ale jak nam ten sposób się znudzi a dzięki niemu ogarniemy sporo fajnego sprzętu, to można bawić się w składanie po 1000 ton surowców w silosach, iść w wysoki rozwój zwierząt i wtedy naprawdę jest co robić.

graphic.png

Opublikowano

Ja na pierwszym save tak zarabiałem.. A teraz bez żadnych takich tricków działam i jak dla mnie jest ciekawiej.. Jedyne co to sobie na wiatrak na zbierałem żeby trochę kasy co jakiś czas wpadało.. :)  A czas w grze prawie cały czas na "Real Time"  :P

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Opisano może i fajnie, ale kto choć trochę myśli to sam na to wpadnie. Na łatwym poziomie pewnie wystarczy wszystko sprzedać żeby można było kupić skorpiona (nie jestem pewien bo nie sprawdzałem) a później to już chwila żeby na wszystko zarobić. Jak dla mnie to jest minus tej gry. ;P Drzewa powinny rosnąć albo coś, żeby nie dało się tak szybko hajsu wyciągnąć. ;P 

Ja na pierwszym save tak zarabiałem.. A teraz bez żadnych takich tricków działam i jak dla mnie jest ciekawiej.. Jedyne co to sobie na wiatrak na zbierałem żeby trochę kasy co jakiś czas wpadało.. :)  A czas w grze prawie cały czas na "Real Time"  :P

Można na Łatwym sprzedać wszystko co jest w silosach na farmie (ok. 4 x 17k jednostek zbóż) i zgarnąć za to nawet 100k. To powinno styknąć na rozwijanie farmy. Można też sprzedać wszystko - traktory, zboża itp. i prowadzić pasywną farmę - wiatrową lub słoneczną ;)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja sprzedaje wszystko co mam w magazynie + kilka maszyn (zostawiam tylko te potrzebne do zbioru jak kombajn, traktor i przyczepę) kilka razy sprzedaje plony i kupuje wiatraki ^^ Później już tylko sprzęt ;)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...