Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skillowanie, Czemu jeden skilluje wolniej od drugiego ?

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam tak wszystko pustawiane > 5416514162408371082122.png  (Kliknijcie na miniaturke i bedzie fullscreen)

a eq 2 knightów jest identyczne czyli takie > 1951614162408371082122.png

i Tu jest problem, jeden skilluje szybciej i nie wiem dlaczego. Mają skille 70/68 i drugi tez 70/68 tylko że ten drugi miał 69/68 i nabił 70/68 i jeszcze w 70 wyprzedził ten pierwszy i szybciej dobije 71 a włąsnie nie wiem dlaczego, przeciez są ustawieni identycznie.

Ktoś wie co robie zle ?

Prosze o pomoc

Opublikowano

Więc mam tak wszystko pustawiane > 5416514162408371082122.png  (Kliknijcie na miniaturke i bedzie fullscreen)

a eq 2 knightów jest identyczne czyli takie > 1951614162408371082122.png

i Tu jest problem, jeden skilluje szybciej i nie wiem dlaczego. Mają skille 70/68 i drugi tez 70/68 tylko że ten drugi miał 69/68 i nabił 70/68 i jeszcze w 70 wyprzedził ten pierwszy i szybciej dobije 71 a włąsnie nie wiem dlaczego, przeciez są ustawieni identycznie.

Ktoś wie co robie zle ?

Prosze o pomoc

To zależy  jak wejdą bloodhity, pamiętaj by skill szedł do góry musi najlepiej zadawać bloodhity.

Więc najlepiej by:

1. Wchodziły bloodhity

2. Wchodziły chmurki (trening trwa nawet 5 razy dłużej niż w przypadku bloodhitów)

3. Wchodziło parry (nic wtedy skill nie leci).

Pamiętaj też o blokadzie skilli, musisz walnąć raz bloodhita na 30 chmurek by szedł skill za chmurki.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

czy najlepiej jakby wchodziły same bloodhity tak ? czy lepiej też bedzie jak będą wchodzic chmurki i te parry (co to te parry? )

Opublikowano

czy najlepiej jakby wchodziły same bloodhity tak ? czy lepiej też bedzie jak będą wchodzic chmurki i te parry (co to te parry? )

parry - takie żółte krzyżyki oznaczają nie przebicie pancerza, więc nic nie dają do skilla.

Tak najlepiej by wchodziły blood hity, ale wiadomo, ciężko tak trenować więc próbuj ustawić eq tak, by wchodziły czasami bloodhity (raz na parę uderzeń).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

wiec jak myślisz jak ustawic około 50 lvl 2 knighty na 2 oddzielnych monkach ? jakie bronie ? przy skillach 70/68 obydwa.

Wiem ze sickle na def bedzie za słabe wiec moze sickle na pół-atk albo full atack, czy moze jakas silniejsza broń na full def ?

Co radzisz ?

Opublikowano

Z monkiem jest o tyle ciężko, że jak za często będą bloodhity to monk będzie padał, bo nie wyrobi z healingiem. Skilluj tak jak teraz, te kilka procent różnicy Ci chyba nie robi, ważne żeby był progress. Możesz spróbować z sickle na balance, ale wątpię, żeby to coś dało.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngJarpenn

Trening

Dawno temu można było bardzo łatwo i przyjemnie awansować w umiejętnościach. Wystarczało znaleźć miejsce z kilkoma stworkami, pozwolić postaci zadawać obrażenia stworkom i jednocześnie blokując ich uderzenia. W międzyczasie mogliśmy odrabiać lekcje, wypić herbatkę i zjeść ciasto. Niestety wprowadzono pewne ograniczenia.

Aby awansować musimy zadawać "Chmurki" lub zadawać wspomniane 'Blood Hity". Jednak jest pewne ograniczenie. Otóż jeśli nie zranimy stworka, a zadamy ponad 30 "Chmurek" następuje Blokada Licznika (tego co liczy "Chmurki"). Aby zwolnić blokadę należy zranić/zadać "Blood Hita". Jeśli użyjemy starą metodę w której nie ranimy potworków to wydłużymy czas treningu do 5 razy!!

Lepiej?

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

aktualnie bije z "an axe" na full offensive i spokojnie wytrzymują, myślicie że na przykład jak bym bił hatchetem to też by dawały rade i wiecej bloodhitó by wchodziło ?

Opublikowano

aktualnie bije z "an axe" na full offensive i spokojnie wytrzymują, myślicie że na przykład jak bym bił hatchetem to też by dawały rade i wiecej bloodhitó by wchodziło ?

Raczej nie dadzą rady, ale spróbuj nic przecież nie zaszkodzi.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...