Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie zareklamować serwer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Gdzie Moge Zareklamowac serwer zeby duzo ludzi gralo

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Na forach o tematyce gier, youtube, facebook, i inne tego tupy multimedialne strony. 

Pamiętaj że twoja reklama to musi być coś... aby ktoś tam zaczął grać. Bo jak zrobisz reklame z generatora gównianego tak jak wszyscy to zazwyczaj robią to dużo osób nie przybędzie na twój serwer. Reklama to jest klucz do dobrej przyszłości serwera, więc lepiej się postarać na starcie a potem odwalać maniane, niż zwalić wszystko od razu. 

Kappa.

Opublikowano

Reklamę można umieścić twojego serwera dosłownie wszędzie. 

Najbardziej opłacalne sposoby to: 

Możesz umieścić reklamę tutaj na MpcForum w dziale publikacje serwerów, wynająć reklamę u Zyczu, możesz również wynająć reklamę u YouTubera za dowolną sumę pieniędzy :) Przeważnie płacisz 50,100,150 zł ;)

Przyznam szczerze, że te sposoby co podałem są najbardziej opłacalne, jeśli chcemy mieć skuteczną reklamę swojego serwera.

Opublikowano

Według mnie najlepiej wrzucić reklamę na YouTube. Ponieważ nie dość że będzie dużo wyświetleń (zależny od tagów i miniaturki (ładnej)) to graczy też dużo. Sam kiedyś reklamowałem serwer na YT i po tygodniu/dwóch miałem 2k wyświetleń a serwer cały czas pełny.

Można też reklamę walnąć tu na MPCForum.

531001454960877632167.png

Opublikowano

Są dwa wyjścia; jeżeli robisz serwer survival/hardcore + gildie/frakcje/klany to wybierz MPC forum oraz koniecznie zrób prezentację z generatora. Musisz także w tytule dać jak najmniejszą ilość slotów (np. 20). Jak robisz inny to zapłać jakiemuś tzw "YouTuberowi" za 5 reklam ;)

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Z samego mpcforum wchodzi dużo graczy musisz zrobić tylko coś co przytrzyma graczy do grania.

WiESZ iSTNIEJE TAKA OPCJA, ŻE MÓGŁBYŚ DAĆ LiKE <3

WiESZ JEST TAKA OPCJA, ŻE MÓGŁBYŚ DAĆ LiKE  <3 

Opublikowano

Polecam zrobic reklame na MPCFormum i na YouTube.

Jezeli chcesz mozesz ja zrobic rowniez na Facebooku, lub na mclista i stronach podobnych.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Polecam ci kupić reklamę na youtube od jakiegoś dobrego ziomka :)
ale to żeby gracze zostali na  serwerze musisz ty ogarnąć..

po prostu musisz ich zachęcić

Opublikowano

Dostane za darmo od minecraftmarypl minesandress itp znam znajomosci ostry bicek botelera itp bo w mszy jestem na skkf

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...