Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drugi dysk do Lenovo Y510P

Hamon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę na święta zakupić sobie drugi dysk do laptopa. Pierwszy to SSD 124 GB (Podzielony na 2 partycje , system i przechowalnia). Chcę dokupić do tego jakiegoś HDDka do 500GB. Będę na nim chciał trzymać głównie gry i filmy. I tu pytania do was:

1. Jaki sposób na zamontowywanie dysku wybrać ? (Czy wstawić go zamiast napędu ,którego używam sporadycznie czy łączyć go poprzez USB)

2. Jakiej marki dysk kupić ? Zależy mi na niskiej cenie i jako takiej jakości. (Pojemność 500GB)

Opublikowano

1. Jeśli używasz komputera w jednym miejscu, nie przenosząc się nigdzie możesz łączyć go przez USB, położysz sobie gdzieś w niewidocznym miejscu i z głowy... Jeżeli jednak podróżujesz, bądź też przenosisz komputer z miejsca na miejsce, no to chodzi o wygodę w odpinaniu tego, podpinaniu, po prostu masz w komputerze i zapominasz, że go masz. Wybór należy do Ciebie.

2. Polecam ten:

http://www.morele.net/dysk-twardy-hgst-hitachi-travelstar-500gb-2-5-7200rpm-sata-iii-32mb-7mm-0j26005-615734/

"Nic tak nie przyczynia się do szybkiego sukcesu jak cudze błędy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...