Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Photoshop vs Gimp

rafaeru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, ponieważ chcę zacząć się uczyć tworzenia grafik i nie wiem co wybrać.

Co będzie prostsze w obsłudze. Nie będą mi potrzebne jakieś zaawansowane dodatki.

Jestem kompletnym lajkiem.

Opublikowano

Photoshop, bo gdy się przyzwyczaisz do GIMPa, to ciężko będzie ci się przenieść na PSa, w którym wszystko jest inaczej zbudowane i gdzie masz 100x większe możliwości. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Mam pytanie, ponieważ chcę zacząć się uczyć tworzenia grafik i nie wiem co wybrać.

Co będzie prostsze w obsłudze. Nie będą mi potrzebne jakieś zaawansowane dodatki.

Jednym zdaniem wykluczasz drugie ;) 

Jeśli chcesz zacząć się uczyć języka angielskiego to wybierzesz lekcję z nauczycielem czy zostaniesz samoukiem z książki ?

Takie porównanie myślę, że jest trafne do Twojego zapytania. 

Gimp starczy Ci na tyle, byś mógł sobie zrobić napisy na profil lub jakąś śmieszną sygnaturę...  jeśli Twoje ambicje sięgają wyżej to bierz program z górnej półki jakim jest Photoshop. 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Paint na 100% jeśli znasz się na rzeczy zrobisz bardzo dobre rzeczy :)

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...