Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JAVA nie działa.

NorexXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam całą społeczność. Więc chciałbym zacząć od problemu. Także więc pobrałem sobie Minecraft. Następnie pobrałem Java. Gdy już instaluje, biore next dalej next. I następnie pokazuje mi się to...(Zdjęcie w załączniku) Nigdzie nie mogłem znaleść tych plików. Więc biore Close programs...I potem wyskakuje mi to...(Zdjęcie w załączniku). No i niestety niewiem o co chodzi. Pomóżcie!!

post-1211833-0-38089800-1416165196.png

post-1211833-0-86031300-1416165261.png

Opublikowano

Próbowałeś włączyć od nowa komputer i wtedy (Bez włączania jakichkolwiek programów) zainstalować javę? Na początek odinstaluj minecrafta i wtedy dopiero zainstaluj javę.

Opublikowano

Zapora systemowa blokuje ci dostęp do pobrania Javy. 

Wyłącz całkowicie zaporę systemową, a następnie pobierz odnowa Javę.

W innym wypadku masz zainstalowane już starsze wersje Javy na swoim komputerze możliwe, że o tym nie wiesz. 

Dodatkowo możesz pobierać Javę nie przypisaną do twojego systemu windows (czyli nie zgadzająca się x bit) 

Czyli, że masz system 64x bit, a pobierasz na Javę na 32.

Opublikowano

Zapora systemowa blokuje ci dostęp do pobrania Javy. 

Wyłącz całkowicie zaporę systemową, a następnie pobierz odnowa Javę.

W innym wypadku masz zainstalowane już starsze wersje Javy na swoim komputerze możliwe, że o tym nie wiesz. 

Dodatkowo możesz pobierać Javę nie przypisaną do twojego systemu windows (czyli nie zgadzająca się x bit) 

Czyli, że masz system 64x bit, a pobierasz na Javę na 32.

Tą zapore wyłączyłem lecz niewiem czy dokładnie wszystko. Próbowałem odnowa i nic to samo

Starych wersji chyba nie mam lecz, dokładnie niewiem. Akurat niewiem jak znaleść stare.

Próbowałem to zrobić. Pobrałem 32 bity Ale wciąż to samo. Jakieś progeamy mam wyłączyć ip2launcher.exe ale nie wiem co to jest?

Opublikowano

Masz włączonego antywirusa? Jeżeli tak to spróbuj wyłączyć, a jeżeli nie masz w ogóle antywirusa to zainstaluj, przeskanuj kompa i wyłącz. Potem spróbuj ponownie zainstalować jave. YAC jest taki virus który blokuje dostęp do javy, przeczytałem właśnie. Czekam na odp.

Kappa.

Opublikowano

Masz włączonego antywirusa? Jeżeli tak to spróbuj wyłączyć, a jeżeli nie masz w ogóle antywirusa to zainstaluj, przeskanuj kompa i wyłącz. Potem spróbuj ponownie zainstalować jave. YAC jest taki virus który blokuje dostęp do javy, przeczytałem właśnie. Czekam na odp.

No właśnie używam tego ,,Antywirusa" YAC. Spróbuje go wyłączyć i przeskanować komputer zobaczymy co dalej się stanie. ;) Dzięki za ODP.

Opublikowano

On blokuje dostępy do wielu rzeczy więc odradzam CI używania jakiegokolwiek antywirusa bo jest to bez sensu. Po prostu nie instaluj syfów. Nie skanuj kompa, najpierw wyłącz antywirusa i spradz czy dziala. Jak nie to przeskanuj kompa i odinstaluj antywira tego. 

Kappa.

Opublikowano

Ctrl + alt + delete = menadżer zadań. Wchodzisz w zakładkę procesy, naciskasz na klawiaturze przycisk "i"

Wyszukuje ci samo procesy z nazwą na literę "i". Jeśli to zadziała, i proces o nazwie "ip2launcher"będzie, to klikasz na niego i poszukaj informacji na jego temat - Np. gdzie jest jego miejsce docelowe, dzięki czemu bd mógł stwierdzić, czy to jakiś szkodzący program, czy to działanie antywirusa, albo zapór firewall. Jeśli to czynność wywołana przez SYSTEM to nie wyłączaj go, bo ni wiesz co się stanie z systemem (komp ci się może wyłączyć Np.) Jak to jakiś program "szkodnik" to zakończ jego działanie i już bd git.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...