Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RedBotPro] Problem z Actionami

bleblable

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem uzytkownikiem wyzej wymienionego bota juz jakis czas, swojego czasu nawet pisałem bardzo rozbudowane i niezawodne skrypty. Wróciłem do gry około 2-3 tygodni temu, przerobiłem [a raczej przepisałem] swoją starą bibliotekę lecz po zmianie wszystkich metod na nowe moje stare skrypty nie reagują na waypointach typu Action.

Tutaj przykład Action'a, który powinien wyłączyć otwieranie kolejnych plecaków następnie otworzyć wszystkie plecaki na nowo i otworzyć depo:

setopennextbackpack("off");
closewindows();
wait(300, 500);
openmainbackpack();
wait(200, 400);
openitem(lootBPID, 0, true);
resizewindows();
db_OpenDepot();
openitem(3502, 2, false);
wait(200, 400);
openitem(depoBPID, 2, false);

Metoda db_OpenDepot() wygląda następująco:

void db_OpenDepot() 
{
	reachgrounditem("depot");
	wait(200, 400);
	usegrounditem("depot");
	wait(200, 400);
}

Jak wcześniej wspominałem, redbota  znam od prawie samego jego powstania i udzielałem się na forum tibiaredbot.pl [kiedy istniało] pod nickiem DajBuzi [może ktoś kojarzyć]. Przechodząc do meritum problemu, pytam się jaka może być przyczyna tego że cały bot przestaje reagować w momencie invokacji metody "closewindows()"? Czy może być to wina skryptu stworzonego [prawie] rok temu?

Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu.

P.S. Nie jestem laikiem w temacie C# oraz RBP więc proszę tylko o konkretne odpowiedzi.

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Sprawdź czy się czasami API nie zmieniło przez ten cały okres twojej przerwy. Ja osobiście nie korzystam z rbp więc ciężko mi powiedzieć czy byłą jakaś zmiana.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy się czasami API nie zmieniło przez ten cały okres twojej przerwy. Ja osobiście nie korzystam z rbp więc ciężko mi powiedzieć czy byłą jakaś zmiana.

Witam,

co do biblioteki wewnętrznej, nie odnotowałem żadnych zmian. Wnioskuję iż problem leży po stronie bota i jest związany z metodą "openmainbackpack();".

Jeżeli ktoś z tego forum posiada dostęp do forum i mógłby przekleić changelogi, byłbym bardzo wdzięczny.

EDIT: Problem został rozwiązany. RBP nie działa pod W8.1 Enterprise [x64], możliwe jest także że nie działa w ogóle z W8+ [wniosek z testów na W10-TP]. Najlepszym rozwiązaniem jest odpalenie wirtualnej maszyny z W7 albo WXP.

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...