Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra od nowa

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy opyla się zaczynać od nowa grę w nostale

mam tam jakiś mag z sp 1 i 2 na 62-64 lv około 

i woja z sp 1 i 2 sp1 z +5 i 

żadna z nich praktycznie eq nie ma poradzicie co zrobić??

Od nowa postać zrobić czy na tych jakimś cudem eq ogarnąc

Opublikowano

Nie opyla się zaczynać od nowa, w sumie to nawet na starym koncie nie ma po co grać w to, no ale jak już musisz to graj na tym starych eq na taki lvl łatwo ogarnąć. Chodź na BB, drop piórka, pobierz hack na tartak i lecisz ;)

giphy.gif

Opublikowano

Z tym hackiem bym tak zbytnio nie szalał xD sporo repy potrzeba i jeszcze mają skrypt więc ciężko było pocheatować i nie zostać zbanowanym. Poza tym na pl'u to żal z administracją odpaliłem tartak zrobiłem cudem jednorazowo combo 10x na tartaku ban od razu i ci mi wciskali, że na hackach jechałem xD

A tak to eq idzie załatwić zawsze możesz sobie z polecającego napka założyć i robić misje do 30 cp(włącznie) i dostaniesz 30 nd.

Wyjdzie Ci z tego jakieś 1-2kk to sobie improwizacyjne eq załatwisz do maga. Potem jedziesz na shanerze piórka i kupujesz dobre eq na postać którą będziesz grał.

@Edit a co do sprawy "czy się opłaca" to powiem tak jeżeli będziesz się pilnował, nie grał w mini gry nie expił po 4 w nocy to możesz spokojnie grać, ale jeżeli popełnisz błąd i wkleją Ci bana to już możesz się z kontem pożegnać.

A tak jak chcesz grać w nostale to polecam DE ceny niskie (poza piórkami taka sama cena jak na pl'u) ludzie uprzejmiejsi często pomagają (bynajmniej tak jest na s1) jeszcze nie spotkałem się z chamstwem a gram od 3 miechów. Administracja uprzejma (starają się Tobie pomóc za wszelką cenę nie tak jak na pl'u ""dostałeś bana? to wypier*** nie ładujesz nd nie pomożemy Ci" ale nawet jak ładujesz to i tak Ci nie pomogą xD. Jedynym minusem DE jest bariera językowa bez podstawowego niemieckiego ciężko się dogadać (zawsze pozostaje translate.google.pl xD) co prawda po tg.pl śmiesznie i bezsensownie zdania wychodzą ale niemcy nie mają problemu tego rozszyfrować xdd.

Jak byś się zastanowił i chciał grać na DE to nie słuchaj innych gdyż jest pewne, że zaraz polecą hejty "nie załadujesz to nic nie osiągniesz" tak jest w każdej grze ładujesz=masz przewagę. Ale spokojnie można tam szybko zdobyć kasę np. robić postacie tak do 15 lvla dropać ziarna gdyż schodzą bardzo szybko z nb. Co prawda ich cena się wacha 400-800g za sztukę ale idzie na tym zarobić. 

Mi tym sposobem w 2 tygodnie udało się zarobić na mroczusia, bmx'a i holke 75+7 o eq,resach i wr nie wspominając.

Wybór należy do Ciebie. NostalePL to fajny serw, miło się gra, ceny podchodzą aż do nieba ale już ciężej z administracją i ogarniętymi ludźmi którzy nie bluzgają za byle g*wno.

Opublikowano

Na nostale DE 2-5kk a na pl'u dokładnie Ci nie powiem. Ale nim mnie zbanowali to 50nd było w cenie 4-6kk (s3)

@Edit jeżeli grasz na s3 to polecam allegro wiele graczy uciekało z s3 na s1/2 i sprzedają kk poza tym za 20zł na plu s1/2 możesz otrzymać nawet 18-20kk

Opublikowano

Na robienie postaci są 3 miejsca (2 miejsca masz zajęte) więc zrób Woja lub Maga (jak wolisz),przełóż sp przez magazyn w ML (MiniLand),na tej postaci co zrobisz (tej nowej) wyexp do magazynku (dostaniesz za misję),pójdź do ML postaw magazyn i weź sobie sp  ;)

EQ to nie problem,ja też nie miałem eq jak kończyłem grę (rozdawałem). Ale jak wróciłem to zrobiłem od nowa postać (czyli Maga) i samo sp mi wystarczyło.Później eq sobie załatwiłem... 

Na twoim miejscu bym zrobił tak samo jak ja  :D EQ to nie problem dla Woja,Maga lub Łucznika wystarczy eq nawet u4-5 +5 ważne żeby było w czym expić.

Dopiero od 60+ musisz załatwić sobie lepsze eq  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...