Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro a umowa kupna-sprzedaży

Gość Xsawi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,wczoraj sprzedałem płytę główną ramy i cpu na allegro

Dziś koleś przelał kasę z taką wiadomością

Jako że prowadzę firmę i chciałbym wykorzystać sprzęt kupiony u Pana do firmy. Potrzebowałbym abyśmy spisali umowę kupna-sprzedaży która będzie moim dowodem że nie ukradłem tego  

Nikt tego nigdzie nie bedzie zgłaszał także żaden podatek ani Pit tego nie uwzględnia.

Nigdzie nie będę pokazywał tej umowy, nikomu udostępniał. Po prostu w razie kontroli powinienem mieć dowód zakupu (jestem na ryczałcie więc dowody zakupu pokazuje tylko podczas kontroli a Państwo nigdzie)

Przedmioty które kupiłem od Pana mogą się nazywać -> po prostu ZESTAW GIGABYTE + INTEL QUAD + 4GB RAM

Umowę dałem w załączniku, ale może być także odręczna umowa napisana długopisem na kartce z podpisem Pana ja osobiście także odeślę Panu Umowę podpisaną przeze mnie. Wiem, troszkę zamieszania ale Państwo Polskie tego wymaga w razie W 

Muszę wypełniać umowę przecież ma dowód na allegro że kupił ode mnie a nie ukradł 

Opublikowano

Nie pisz bo jeżeli to napiszesz i coś mu się z tym stanie ciągu roku to może z Cb ciągnąć koszty naprawy w ramach rękojmi

Opublikowano

nie może, nie istnieje nawet taka możliwość przy zakupie od osoby fizycznej !   tylko firmę przy sprzedaży  obowiązuje rękojmia ( wyłączeniem z rękojmi jest licytacja , tu nie obowiązuje w ogóle rękojmia o ile nie jest napisane w aukcji )

nic mu nie szkodzi jak napisze tylko potwierdzenie sprzedaży od zwykłego użytkownika danego towaru firmie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

za co ma płacić ?  jak nie masz pojęcia dziecko o czym piszesz to się lepiej nie wypowiadaj

kupujący chce tylko potwierdzenie zakupu a nie jakiegoś rachunku czy gwarancji , firma kupując towar może ale i nie musi sobie go wliczyć w koszty ale zawsze musi mieć dowód że został gdzieś albo od kogoś zakupiony

obawiać się można tylko wtedy jeśli to co sprzedał nie należało do niego albo pochodziło z kradzieży

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...