Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX650Ti

Coobshtal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę, iż mam problem z doborem karty graficznej do gier (za najlepszą do kwoty 400 zł uznałem kartę msi GTX650Ti oc), a mój problem polega na tym, czy nie będzie problemu z resztą podzespołów:
RAM: 6GB DDR3
Procesor: Intel Pentium G620 2x2.6ghz
Zasilacz: qoltec 420W
Dysk twardy: Seagate 1TB

Obawiam się, że zasilacz może być za słaby, a sterowniki Nvidii mogą mocno mi obciążyć procesor przy grach.
Oczywiście nie mam więcej funduszy na zasilacz ani procka, więc proszę o ocenę tej sytuacji i doradzenie czy ta karta będzie odpowiednia i czy będzie działać w porządku, czy może będę musiał zrezygnować z niej dla innej :)

Z góry dziękuję :)

sygnasz.jpg
Opublikowano

Trochę ponad 4 stówki, ale wydajnościowo lepszy r7 260: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r7-260-1gb-gddr5-128b-oc-r7-260-1gd5-oc-630751/

Druga sprawa - to Twój zasilacz, jest z czarnej listy więc nadaje się do wymiany. Teoretycznie kartę pociągnie, ale w praktyce różnie bywa.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Trochę ponad 4 stówki, ale wydajnościowo lepszy r7 260: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r7-260-1gb-gddr5-128b-oc-r7-260-1gd5-oc-630751/

Druga sprawa - to Twój zasilacz, jest z czarnej listy więc nadaje się do wymiany. Teoretycznie kartę pociągnie, ale w praktyce różnie bywa.

Słyszałem właśnie, że radeony są oszczędniejsze (na prądzie), ale nie wiem w jakim stopniu to jest prawdą. A zasilacza nie mogę wymienić, bo niestety nie stać mnie na dodatkową część ;x a GTX650Ti znalazłem za 400zł równe i ani grosza więcej nie mam dosłownie na to (strasznie ograniczony budżet) i boję się , że jak wezmę tego GTX-a to po prostu zasilacz nie wydoli i pójdzie coś więcej niż tylko karta... 

sygnasz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...