Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bug Na Mapki W Dt - Winda

kosikos22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zapytanie co do słynnego bugu z mapkami. Bug polega na nie znikaniu (chyba) mapek po wyjściu z DT. Otóż wiem, że dropia skrzynie z metka nad kowalem i z owej skrzyni mapka. Są dobre i złe mapki. Po otwarciu skrzyni wypada ona na ziemie, i jesli się nie myle po podniesieniu dobrej kolejne metiny się nie pojawiają. Więc w jaki sposób zbiera się wiele mapek które się potem wykorzystuje do windy? Czy chodzi o zbiór skrzyń, nastepnie otwierania ich na drugim pietrze?

Dodam ,że gram aktualnie na privie ale chodzi mi o działanie i sposób zbioru mapek. Poprostu w jaki dokładny sposób działa ten bug i wykorzystuje się windę.

Dziękuje z góry za pomoc. Odwdzięczę się :)

Opublikowano

Jeśli używasz mapek to przenosi cię na następne piętro masz ich parę to do ripka dojdziesz spokojnie nie ma nic takiego jak dobra czy zła mapa.

A i chodzi ci o starą nieznaną skrzynię ?

Opublikowano

Jeśli używasz mapek to przenosi cię na następne piętro masz ich parę to do ripka dojdziesz spokojnie nie ma nic takiego jak dobra czy zła mapa.

A i chodzi ci o starą nieznaną skrzynię ?

Tak o tą skrzynię, z niej wypada mapka. Z tego co wiem to mapka użyta na pierwszym piętrze przenosi od razu do piętra gdzie dropi się klucze. Na forum metina PL czytam :

"Po otwarciu tej skrzyni poprzez kliknięcie na nią może z niej wypaść Mapa Sa-Gui lub Zin Sa-Gui. Mapa Sa-Gui jest złą mapą i jest nic niewarta. Prawdziwą mapą jest Zin Sa-Gui. Gdy będziesz już miał tą mapę kolejne Metiny nie będą już się pojawiały." Czy bug polega na wynoszeniu z DT skrzyń i otwieraniu ich przy wyprawie ? Czy tez wynoszeniu mapek ?

Dodam, że na csyt2 na którym gram taki proceder ma miejsce. Jednak gdy dropnąłem skrzynie i chciałem ją zachować na później po chwili mnie wyrzuciło z dt. Skrzynie miałem w ekwipunku nie mogłem otworzyc, następnie gdy dostałem się kolejnym razem na pierwsze piętro w DT całkowicie zniknęła

Opublikowano

To nie jest żaden bug. Poprostu gdy dropnie Ci poprawna mapka to możesz ją wynieść z dt i sprzedać lub wykorzystać ja potem by jej nie dropić tylko klikasz na nią i odrazu Cie przenosi. Ja np na avalonie kupowałem klucz i mapke powiedzmy za 10kk i poprostu klikłem na mapke 1piętro wyżej a potem klucz na posąg i riper :)

proste

Dawne czasy na ProMT2 z moją najlepszą gildią PALESTYNĄ!

Zapraszam do oglądania i komentowania :)

Pozdrawiam P0WER :)

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=bwVyFDgn1MU

Polecam Ci to obejrzeć poradni DT od FuBu jak objerzysz to all będziesz wiedział pZdr :]

Pomogłem ? Daj + i podziękuj

: P

300 POST - 3 czerwca 2010, 21.58

\

Opublikowano

Panie oGryZ na metinie PL zostało to uznane jako bug dlatego z przyzwyczajenia operuję tym terminem :) Panie dragon789 filmik nadal nie odpowiedział na moje pytanie. FuBu potwierdził to co mówiłem wcześniej czyli po wydropieniu dobrej mapki metki nie pojawiają się, więc wykluczam możliwość zebrania w tym miejscu kilku dobrych mapek i zachowania ich sobie. Może dropi się wiele skrzyń następnie się je otwiera i wtedy można trafić kilka dobrych mapek, jedną wykorzystujemy resztę zostawiamy na później ?

Natomiast + dam bo na 7 pietrze przy ostatnim metku trzeba najpierw wybic caly resp z metka zanim sie go zniszczy prawdopodbnie to bylo przyczyną wyrzucenia z DT :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...