Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używany PS3 vs Xbox 360

patrykp1568

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam sie nad konsolą do gier i chciałbym was zapytać którą wybrać PS3 czy Xbox360 proszę o sensowne argumenty a nie typu "wole xboxa bo fajniej wygląda". Prosiłbym także o podanie jakiegoś konkretnego modelu konsoli który jest mało awaryjny oraz chciałbym zadać pytanie na co zwracać uwagę podczas zakupu używanej konsoli. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

213k6ed.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o problemy z xboxem to nie miałem nigdy.

Jedyni - to płatne konto.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

X360- antyaliasing, płatne multi, świetny pad, płyty DVD (gry aż z dwóch płyt), sporo eksluziwów, kinect lepszy od move choć mniej precyzyjny więcej indie gier (łatwe programowanie, minecraft ma jakieś 10 podróbek np. )

PS3- maszynka multimedialna- filmy, przeglądanie zdjęć w 3D, youtube itp. każda gra na jednej płycie, bluray, średni pad, darmowy network, troszkę bardziej spikselizowana grafika, fajny system trofeów, rewelacyjne exclusive jak Uncharted czy Little big planet

Wybierz sam :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jak dla mnie:

Xbox: 

-Lepszy pad

-Lepszy tryb multiplayer, ale niestety płatny...

-Starsze wersje są dość awaryjne

-Gry pudełkowe tańsze o jakieś 10zł! xD

Ps3:

-Darmowy multiplayer

Jak masz kupować jakąś konsole to nie wzoruj się jej wyglądem, grafika tak na prawdę taka sama.

Jak dla mnie kieruj się:

-Padem, dla nie których jeden jest wygodniejszy, drugi nie.

-Czy jesteś w stanie płacić ponad 200zł rocznie za multiplayer (lepszy, ale jednak trochę kosztuje)

-''Pod Grami''. oczywiście w gry typu ''gta 5'' itp. pograsz na obu konsolach, ale jest wiele gier od takich na prawdę małych produkcji, na których pograsz np. tylko na xboxie, albo tylko na ps.

giphy.gif

Opublikowano

@patrykp1568 weź nowszy model, co najmniej 250gb, nie daj się zrobić w konia i nie kupuj superslimów 12gb (nie zmieszczą się zapisy gier) 50gb to gwarancja sporej ilości gier, 120gb- masz juz wszystko w d***e, a 250 to hulaj dusza. Mam 500gb, masę zdjęć, kilkanaście filmów DVDRip, 15 gier- wolne 3/4 miejsca.

Co do rodzaju były 3: fat- głośna, pierwsza sprzed 7 lat, slim- najpopulaniejszs i najladniejsza, superslim- 2 lata, cichutka, taka podpucha na podbicie sprzedazy przed ogloszeniem ps4.

PS3 fat to katastrofa (inna liczba portow usb, mala pojemnosc) kupuj slim (ładnu) lub superslim :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@patrykp1568 weź nowszy model, co najmniej 250gb, nie daj się zrobić w konia i nie kupuj superslimów 12gb (nie zmieszczą się zapisy gier) 50gb to gwarancja sporej ilości gier, 120gb- masz juz wszystko w d***e, a 250 to hulaj dusza. Mam 500gb, masę zdjęć, kilkanaście filmów DVDRip, 15 gier- wolne 3/4 miejsca.

Co do rodzaju były 3: fat- głośna, pierwsza sprzed 7 lat, slim- najpopulaniejszs i najladniejsza, superslim- 2 lata, cichutka, taka podpucha na podbicie sprzedazy przed ogloszeniem ps4.

PS3 fat to katastrofa (inna liczba portow usb, mala pojemnosc) kupuj slim (ładnu) lub superslim :)

Nie zgodzę się, ze Classic to katastrofa. Przecież te modele posiadają emulator PS2, większą liczbę portów oraz obsługują SACD. Niestety ale modele już leciwe i jest szansa, że konsola długo nie będzie służyć.

Mam pytanie jeszcze jedno, czy wersję slim można piratować ?  Konsola jest banowana lub jest jakies ryzyko np. zepsucia konsoli ?

Ogólnie rzecz biorąc, to każdy model konsoli możesz przerobić. Aczkolwiek nie na każdym modelu zrobisz downgrade do odpowiedniego FW (oprogramowanie) jakim jest 3.55, które pozwala na wgranie CWF (przeróbka).

Tutaj masz tabelkę z modelami na które wgrasz CFW http://52254348.de.strato-hosting.eu/Bilder/downgrade.jpg

Zielony - modele nadające się do downgrade'u / wgrania CFW

Pomarańczowy - jeśli konsola miała wgrany FW 3.55 to można zrobić downgrade i wgrać CFW. Natomiast jeśli konsola miała fabrycznie FW 3.56, to downgrade nie jest możliwy.

Czerwony - konsole nie nadające się do wgrania CFW.

Jak pisałem wcześniej każdy model można przerobić, modele zaznaczone na pomarańczowo i czerwono w tabeli wyżej można przerobić stosując ODE (Optical Drive Emulation).

O banach w przypadku ODE jeszcze nie słyszałem, na starych CFW pewnie można wyłapać, przy nowszych pewnie nie.

Jeśli pójdziesz do serwisu, to szansa na zepsucie konsoli jest mała.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@tripipi aaa, wiekszą liczbę! Myślałem, że mniejszą. To w ogóle jakieś dziwne że zmniejszyli liczbę portów, to nie ma sensu.

Opublikowano

A jak to jest z tym przerobieniem konsoli, slyszałem że po przerobieniu nie można grać w gry na multi, czy to prawda ? Oplacalna jest przeróbka PS3 czy jest duze ryzyko jakichś konsekwencji ze strony firmy sony ?

213k6ed.jpg

Opublikowano

Przeróbkę zrobisz tylko na FAT i niektórych SLIM'ach. Ja osobiście posiadam przerobionego FAT'a i mogę normalnie grać Online. A co do funkcji to miedzy innymi to modowanie gier, wgrywanie pełnych wersji gier i.t.p. Natomiast konsekwencje to zbanowana konsola( da się odbanować), oraz czasami także konto PSN(nie da się odbanować).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...