Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie podzespołów

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam małe pytanie dotyczące podkręcania otóź mam w biosie opcje automatycznego "polepszenia"

podzespołów w sensie zwiększenia taktowania procesora, ramu krótko mówiąc zwiększenia wydajności całego komputera. Kilka razy korzystałem z tej opcji i z moich obserwacji bardzo poprawia działanie samego systemu jak i gier. Jednak boję się, że coś może się spalić, ulec uszkodzeniu itp. Dlatego kieruję te pytanie do obeznanych z tej dziedziny. Poniżej parametry komputera:

Intel Core i5 3470k 3.2 ghz (po podręceniu 3.6ghz)

8 gb ram

readon hd 7770 ghz edition 1gb

zasilacz xfx 500w

oraz płyta msi niestety nieorientuję się jaki to model

Czy z takim zestawem mogę bez obaw uruchomić tę opcję? Moja wiedza na ten temat jest zerowa. Dlatego proszę o proste i zwięzłe odpowiedzi. ;)

Opublikowano

Tak, możesz, nic się nie stanie. Masz mocny markowy zasilacz, który spokojnie utrzyma te podzespoły nawet przy mocnym oc.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

podaj temperatury podczas swobodnego dzialania systemu i pod obciazeniem (jakas gra)

w zasadzie jesli masz dobry cooler na procesor i niereferenta karty graficznej mozesz krecic

­

Opublikowano

podaj temperatury podczas swobodnego dzialania systemu i pod obciazeniem (jakas gra)

w zasadzie jesli masz dobry cooler na procesor i niereferenta karty graficznej mozesz krecic

Zwykle temperatury nie przekraczają 60 stopni podczas grania. Podczas normalnego użytkowania temperatura procesora i karty graficznej wynosi ok. 35 stopni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...