Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gaming PC

Adamosking

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mowa tutaj o złożeniu PC na którym mogę się pobawić grafiką, filmem oraz grami, ogółem nadający się do wszystkiego. Kwota jaką mogę wyłożyć to 10-12k z monitorem ( lub dwoma, bez klawiatury, myszy itp. ). Z góry dziękuję za wszelką pomoc i rady.

...................\/...................

Opublikowano

Walić HDD w takim budżecie - http://www.morele.net/inventory/info/msFc9O/

Core i7k, GTX 970 od Asusa z pół-pasywnym chłodzeniem Strix, 16 GB ram. Obudowa wyciszana. 2 Monitory 27". SSD 1 TB.

Ze względu na wysoki tryb turbo (4,4GHz) tego procesora nie trzeba podkręcać, aczkolwiek można.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

SSD 1TB. Okeyyy.

Opublikowano

moja propozycja

http://www.morele.net/inventory/info/n2DxO/

-i7 4,4 turbo

-bardzo solidnie wykonana obudowa

-szybkie pamieci

-2 monitory czestotliwosc odswiezania na poziomie 240 Hz, czas reakcji matrycy ponizej 1ms

-bardzo dobre chlodzenie pcu

-sli gtx 970

-dobry zasilacz ze sporym zapasem mocy

-jeden z najszybszych dyskow ssd (jak nie najszybszy) o pojemnosci 256gb

Opublikowano

To mam problem bo tu proponujesz 2 karty a on dysk SSD 1TB, Czekam na opinie dalej.

Uczeń
Opublikowano

To mam problem bo tu proponujesz 2 karty a on dysk SSD 1TB, Czekam na opinie dalej.

256 GB ssd w zupelnosci wystarczy a w zestawie maczaka masz sli gtx 970 co bedzie o wiele wydajniejsze

Opublikowano

Zestaw @Maczak i amen :) SSD o pojemności 1TB mija się z celem. 240GB starczy praktycznie do wszystkiego a HDD jako magazyn będzie znacznie bardziej opłacalny. A SLI doda znacznej mocy w grach.

Możesz oszczędzić na monitorach/rze biorąc tańszego 24" Eizo FS2434 i pamęci standardowo taktowane jak Curcial Ballistix 16GB (o ile taką ilość wykorzystasz). Jeśli nie jesteś pewien temperatur dwóch GPU w wyciszanej obudowie, czego ja bym się nie obawiał, to możesz ją zmienić na FD Arc Midi/Core 3500/Phanetks Enthoo Pro

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Jeszcze chwilę pomyślę bo to trochę SLi ciężko będzie wykorzystać poza grafiką.

Opublikowano

Do grafiki to masz właśnie odblokowany procesor, 16GB RAM i SSD. SLI to rozwiązanie właśnie do gier ale to czy wykorzystasz to akurat tylko twoja sprawa ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

W takim razie wezmę ten z SLi i muszę 2 kafle gdzieś usępić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...