Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się poprawić fps-y w grach jakimś programem?

NyanBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Tak jak w temacie szukam programu/sposobu na zwiększenie ilości fps-ów w grach. Aktualnie mam słabego laptopa: samsung r530 Intel core i3, Nvidia Geforce 310m, 4gb ram, 2.13gHz, Win7 64bity. Więcej informacji nie mogę znaleźć.  

Z góry dzięki wszystkim za chęci  xD

Ps: Mam zamiar kupić ten komputer, czy jest dobry do gier? Jak nie to polećcie jakiś dobry do 3tys.

Procesor 8-wątkowy 
Intel Core i7-4790 8x 3.6GHz Turbo Boost: 4.0GHz
a
Karta Graficzna

NVidia GeForce GTX 750 1GB DDR5
a
Płyta główna 
GIGABYTE GA-H81M-D2V z USB 3.0 i SATA 3 6Gb/s

a
Pamięć ram
8GB 1600MHz DDR3 

a
Dysk twardy 
1TB SATA3 7200RPM
a
Nagrywarka
DVDRW Dual Layer x24

a
Zasilacz 
600W z wentylatorem 120mm Silent!

a
Oprogramowanie
Windows 7 Home Premium 64 bit PL

Przepraszam za estetykę ale to mój 3 post  :(

Opublikowano

Gamę Booster + czyszczenie PC, defragmentacja itd.

...................\/...................

Opublikowano

Za 3000 mozna zlozyc duzo lepszy komputer. Za nic tego gowna nie kupuj. Sam bym ci cos zlozyzl ale jestem na fonie.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy ten komputer co podałeś to z Allegro? Bo na to wygląda. Jak chcesz to mogę Ci złożyć zestaw. Net mi coś szwankuje więc jak się teraz nie uda to dam EDIT jutro (no chyba, że ktoś inny złoży). Zabieram się do roboty.

EDIT jak obiecałem:

http://www.morele.net/inventory/info/a9haYK/

Raczej będzie dobry. Minimalnie wyszedłem poza budżet. I nie wliczyłem tam obudowy. Jak chcesz sztywno do 3000zł to napisz. Pomyślę

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy ten komputer co podałeś to z Allegro? Bo na to wygląda. Jak chcesz to mogę Ci złożyć zestaw. Net mi coś szwankuje więc jak się teraz nie uda to dam EDIT jutro (no chyba, że ktoś inny złoży). Zabieram się do roboty.

EDIT jak obiecałem:

http://www.morele.net/inventory/info/a9haYK/

Raczej będzie dobry. Minimalnie wyszedłem poza budżet. I nie wliczyłem tam obudowy. Jak chcesz sztywno do 3000zł to napisz. Pomyślę

Bez sensem jest dawanie procesora pod overclocking w tej cenie. Znacznie więcej wydajności zyskasz wybierając lepszą kartę graficzną, dodatkowo Vero L1 jest raczej cienkim zasilaczem.

Propozycja:

http://www.morele.net/inventory/info/X9j1H/

No i pytanie z tematu:

Czy da się poprawić fps-y w grach jakimś programem?

Zdecydowanie nie, narobisz systemowi więcej szkody. Są dwie rzeczy jeśli chodzi o oprogramowanie które stanowią podstawę wydajności:

1. Niezepsuty programami (w tym antywirusami mocno obciążającymi sprzęt), czysty + ewentualnie dobrze skonfigurowany system
  2. Aktualne sterowniki do sprzętu, głównie karty graficznej
Opublikowano

Wielkie dzięki nie spodziewałem się że ktoś poskłada mi kompa! :O  Myślałem o kupnie tych rzeczy ale zdecydowałem się na laptop do gamingu razer blade 14  :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...