Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerami

BekanntKerl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Mam problem z serwerami a dokładniej z SUBDOMENAMI.

Gdy prubuje wejść na jakiś serwer np. mx.pl lub jakieś inne pokazuje can't react serwer (czy jakoś tak) no i nie moge wejść a koledze działa POMOCY

PS. mam aktualnie UBUNTU 14.10 a wcześniej miałęm

Windows vista i na tym i na tym systemie nie działa

document.write("<iframe src=\"http://www.siepomaga.pl/r/gramytatywnie2014/widget/350x110/green.htm\" scrolling=\"no\" frameborder=\"0\" style=\"border:0; height: 110px; width: 350px;\"></iframe>");

Opublikowano

Sprawdź czy IP jest na pewno dobre. Jeżeli to nie zadziała to spróbuj rozłączyć się z Internetem i znowu się połączyć.

Opublikowano

Jest kolego, parę przyczyn ;) 

- Wchodzisz, na serwery dla PREMIUM.

- Spróbuj, wyłączyć zaporę systemową. 

- Zobacz, czy masz dobrze wpisane IP (czy nie ma gdzieś kropek) 

- Masz, niezaktualizowaną wersję Minecrafta. 

Opublikowano

Jest kolego, parę przyczyn ;) 

- Wchodzisz, na serwery dla PREMIUM.

- Spróbuj, wyłączyć zaporę systemową. 

- Zobacz, czy masz dobrze wpisane IP (czy nie ma gdzieś kropek) 

- Masz, niezaktualizowaną wersję Minecrafta. 

PREMIUM mam ;D

Jak ją wyłączyć na ubuntu 14.10?

Mam dobrze wpisane.

Mam aktualną.

document.write("<iframe src=\"http://www.siepomaga.pl/r/gramytatywnie2014/widget/350x110/green.htm\" scrolling=\"no\" frameborder=\"0\" style=\"border:0; height: 110px; width: 350px;\"></iframe>");

Opublikowano

Proszę Was ludzie xD w linux zapora co Wy się jej tak uczepili , kolego zmien Dystro na 14.04  14.10 ma błedów mase , jaką masz karte sieciową ?

Dodam jeszcze odblokuj wszystkie porty w routerze . Ja używam tylko i wyłacznie  Ubuntu 14.04 lub Debian 7 , i nie mam takich problemow.

Dobra dla spokoju ducha - terminal  - komenda sudo su [haslo]  i jako root wydaj komende

ufw disable

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Proszę Was ludzie xD w linux zapora co Wy się jej tak uczepili , kolego zmien Dystro na 14.04  14.10 ma błedów mase , jaką masz karte sieciową ?

Dodam jeszcze odblokuj wszystkie porty w routerze . Ja używam tylko i wyłacznie  Ubuntu 14.04 lub Debian 7 , i nie mam takich problemow

Zintegrowana karta sieciowa Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s (Realtek RTL8111G) Dodam że zwykłe serwery np. s1.hostmc.pl:xxxx działają

Opublikowano

Wykonaj jeszcze to , - Terminal  - wydaj komende 1 sudo su [haslo] i jako root wpisz "ufw disable" bez znaków [ " ] restart  . Wejdż w ustawienia routera jako admin i odblokuj porty , bo skoro pisałeś że na Vista też nie mogłeś tam wbić to wina nie leży po stronie Systemu.

Ps. Podaj mi na pw adres tego servera , i wersjie na jakiej dziala sprawdze sam.

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Wykonaj jeszcze to , - Terminal  - wydaj komende 1 sudo su [haslo] i jako root wpisz "ufw disable" bez znaków [ " ] restart  . Wejdż w ustawienia routera jako admin i odblokuj porty , bo skoro pisałeś że na Vista też nie mogłeś tam wbić to wina nie leży po stronie Systemu.

Ps. Podaj mi na pw adres tego servera , i wersjie na jakiej dziala sprawdze sam.

YYY... a jak odblokować te porty? dodam serwer mysg.pl router D-LINK DIR-601

Opublikowano
Co to jest NAT/PAT?
Niektóre aplikacje do poprawnego funkcjonowania wymagają aby określone porty były otwarte (gry on-line, serwer FTP, SSH, web...).

Aby udostępnić komunikację pomiędzy urządzeniem użytkownika a serwerem musisz ustawić odpowiednią regułę NAT zgodnie z nazwą aplikacji, wewnętrznym i zewnętrznym portem, protokołem oraz urządzeniem odbierającym informacje

Jaki masz router ?? [sorki nie doczytalem ] Masz 2 opcje odblokowania wszystkich portów , albo 2 dodanie portu do listy jaki chcesz żeby był odblokowany.  i nie chodzi o ip cale tylko :25565 np, sam port musisz dodać.

13dc4348d4e4.png

Opublikowano
Co to jest NAT/PAT?
Niektóre aplikacje do poprawnego funkcjonowania wymagają aby określone porty były otwarte (gry on-line, serwer FTP, SSH, web...).

Aby udostępnić komunikację pomiędzy urządzeniem użytkownika a serwerem musisz ustawić odpowiednią regułę NAT zgodnie z nazwą aplikacji, wewnętrznym i zewnętrznym portem, protokołem oraz urządzeniem odbierającym informacje

Jaki masz router ?? [sorki nie doczytalem ] Masz 2 opcje odblokowania wszystkich portów , albo 2 dodanie portu do listy jaki chcesz żeby był odblokowany.  i nie chodzi o ip cale tylko :25565 np, sam port musisz dodać.

To jak??? (Jestem JASNOZIELONY)

Opublikowano

Podaj mi adres tego servera na pw

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

885671415911916823659.pngSory za screen brakło czasu na minaturke , jak widac dziala server 2 też , nie bede juz wklejał tamtej fotki. wiec porty porty i jeszcze raz porty . Poczytaj o tym jak to odblokowac filmik już ci podalem na spokojnie nad tym posiedz.

13dc4348d4e4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...