Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kręcenie 6850

Freaky™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od 2,5 roku posiadam taki oto pc:

post-1212430-0-81105100-1415827368.png

Chciałbym podkręcić grafikę ale obawiam się że zasilacz oraz chłodzenie/obudowa może mi na to nie pozwolić. Z tego co wyczytałem mój Tracer be cool 620W nie jest najlepszej jakości xD Do tego obudowa=piekarnik. Zawsze na karcie miałem bardzo dobre temperatury, ale od kiedy posiadam Win 8.1 na karcie jest aż 47 stopni bez niczego... Może jest to wina tego że PC chodzi już koło 7-8h. Przed formatem często widywałem bluescreeny i obawiam się że to też mogła być wina zasilacza. Sam nie wiem czy przy moim procku jest sens jakiegokolwiek kręcenia. Gdy składałem PC nie miałem pojęcia o sprzęcie i zdałem się na informatyka który jak widać poleciał na jakości ;c

Jak myślicie, jest sens kręcenia? A nawet jeśli to warto ryzykować? A i dodam że od formata i instalacji systemu nie instalowałem żadnego sterownika, możliwe że zainstalowały się same? xD

Edit: Chyba nie mam sterowników zaktualizowanych bo chociażby na przeglądarce jest pełno crashów.. Coś mi spierdala na ekranie. W menadżerze urządzeń nic nie pisze że brak sterowników ;c

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Z tym zasilaczem - nie ryzykowałbym, nigdy nic nie wiadomo. Kolejna sprawa, to jakie masz temperatury pod obciążeniem na grafice?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Z tym zasilaczem - nie ryzykowałbym, nigdy nic nie wiadomo. Kolejna sprawa, to jakie masz temperatury pod obciążeniem na grafice?

Wiesz dopiero co formata robiłem i system wgrywałem. Wcześniej na siódemce nawet 60 pod obciążeniem nie miałem, ale za to czasami były bluescreeny. W jeden dzień potrafił się zresetować 5 razy a potem chodzić miesiąc normalnie i znowu bluescreen. Występowało to bardzo nieregularnie.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej i daj jakies foty obudowy w srodku i na zewnatrz. Na tym tracerze bym nie podkrecal, ale sprobujemy zbic temperatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...