Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nerf Fiory, ekran logowania - Kalista

Mileno

Rekomendowane odpowiedzi

Odkrywca
Opublikowano

Już przed nerfem była gównem. Jak nie będziesz miał fragów na lini - useless

pick sytuacyjny, pare kili zgarnie i tego nie idzie zatrzymac;)

Opublikowano

postac ktora przy mainowaniu i wiedzy na temat match upow ruchala wszystko na topie, tylko ze w late jest strasznie squishy i latwa do zatrzymana

i wlasnie jedyna nadzieja byl jej ult by cos zrobic w late

niestety, rip fiora

K***A

384131415826848584715.jpeg

­

Opublikowano

lepiej by było ją usunąć niż nerfić, ale cóż. przyda się w każdym razie ten mały balansik. 

Opublikowano

Jak dla mnie Fiora powinna dostać bufa a nie nerfa, no ale cóż, i tak mało kto nią gra więc zmiana taka sobie.

Chyba żartujesz?Buffa? Może od razu przywrócą mastera ap? Lub jakieś inne op g*wno...

Opublikowano

Jak dla mnie Fiora powinna dostać bufa a nie nerfa, no ale cóż, i tak mało kto nią gra więc zmiana taka sobie.

Buffa? To przed nerfem wygrywało calego tfa ultem

79160594027661829163.png

Opublikowano

Kerri, tylko że jeśli adc będzie sam to i tak obrażenia się nie zmieniają. Co innego w TF, wtedy każdy dostanie mniejszego dmg. Czym więcej osób Fiora będzie ultować, tym mniejszy DMG będą dostawać.

Taki lekki balans, chociaż nie wiem czy było to potrzebne...Fiora to pick taki bardziej sytuacyjny, sporo champów na Topie ją kontruje więc i tak ma lipe. Poza tym w late słabnie. Niektóre postacie swoją mechaniką czy samymi skillami są o wiele bardziej wkurzające niż Fiora z ultem. Taki Lee Sin, Kata czy Nasus. Właśnie ostatnio to cholernie mnie wkurza Nasus, jak ktoś na TOPie nie zabije tego gówna to praktycznie po grze. Z Q po +1000k dmg CDR 3sekundy, a o tym Slow to już nie ma nawet co pisać...nie dość że cholernie długie to jeszcze takie mocne że praktycznie w miejscu stoisz -.- Do tego tanky champ i ten passyw.

@Spoko odświeżenie skinów, najlepszy Mao.

snikersproject1.png
Opublikowano

• Blade Waltz [R] - Damage reduced to 125/255/385 (160/330/500) but damage on the same target increased to 40% (up from 25%)

Ekhm. To nie nerf moi drodzy! Fiora w dużym stopniu dostaje BUFFA!

Jej przeliczniki są nietknięte, a obrażenia bazowe przeciwko jednemu celowi wręcz wzrosły.

Na pierwszym poziomie

teraz: Pierwszy atak za 160. Cztery następne po 40. Daje nam 320 obrażeń.

po zmianie : Pierwszy atak 125 i 4 następne po 50. Wychodzi 325. punktów obrażeń.

Na trzecim poziomie ulta:

teraz : ( 500 + 4x125 = 1000)

PBE ( 385 + 4x154 = 1001)

Niby niewielka tylko zmiana, ale zauważcie, że nie wliczyłem przeliczników!

TLDR; Fiora dostała buffa - zadaje więcej obrażeń w sytuacji 1vs1, więc będzie jej łatwiej zabić nas na linii - jedynie sytuacja, gdzie w grę wchodzi więcej niż dwie - trzy postaci staje się dla niej bardziej niekorzystna.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Fiora dostała nerfa,a katarina nadal jest maszyną do zabijania...

Nie ma co porównywać tych postaci, bo Katarina dostanie cokolwiek, co przerywa skille w trackie używania R i umiera, a Fiory nie da się zatrzymać.
Opublikowano

ArhiX niestety, ale to jest nerf. Przy jednym targecie faktycznie zadamy te kilka hp wiecej, ale przy wiekszej liczbie osób dmg sie zmniejsza. Juz przy 2 osobach obrazenia sa mniejsze o chyba 143dmg. Przy pieciu ta roznica zwieksza sie do 575dmg. Oczywiscie to wszystko jest na "papierze" nie uwzględniając innych czynnikow, jednak wiadomo o co chodzi i ze na "czysto" ult bedzie słabszy.

snikersproject1.png
Opublikowano

Grają w silverach i fiora op :_: może 1 vs 1 jest dość silna ale nie umiecie się składać thornmail i po sprawie w tf nie ma prawa czegoś zrobić jeden stun i się składa.

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

postac ktora przy mainowaniu i wiedzy na temat match upow ruchala wszystko na topie, tylko ze w late jest strasznie squishy i latwa do zatrzymana

i wlasnie jedyna nadzieja byl jej ult by cos zrobic w late

niestety, rip fiora

K***A

384131415826848584715.jpeg

Pomijając fakt, że jak był Harrowing i Hexakill to Fiorze łatwo Hexakilla szło zgarnąć, to spodziewałem się nerfa prędzej czy później.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...