Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do ludność Smite odnośnie kanału na YouTube.

Hajda™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :) Otóż zacząłem grać w tą grę już spory skrawek czasu namówiony i nie żałuję.

Wpadłem moim zdaniem na dobry pomysł założenia kanału na YouTube dla Polskiej Społeczności tej gry, gdzie przekazywalibyśmy najświeższe informacje dotyczące eventów, promocji etc. Ale również różne serie i poradniki. 

A teraz rodzi się pytanie czy byłby taki kanał potrzebny i co jeszcze chcielibyście na nim widzieć? Proszę o konkretną krytykę oraz porady i potraktujcie ten temat odrobinę poważnie i poświęćcie te 5 minut na sensowne komentarze, a będę bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Jako iż sam pomysł jest dobry, to jednak ameryki nie odkryłeś i takie kanały są już na YT [ znalazłem 3 aczkolwiek prowadzone przez dzieci i widać że pod czysty zarobek, oraz brak im elementarnej wiedzy o smicie ] jeżeli nie masz zaawansowanej wiedzy o smicie to lepiej sobie takie coś darować, gdyż widać to na filmach, a na co oglądać coś co już wiemy albo nie jest prawdą ? By ten pomysł się udał musiał byś mieć w grupie minimum 3 ludzi, uprzednio omówić dany temat jaki chcesz dać na YT i z takimi informacjami robić dany projekt. Smite nie jest może jakimś wielce rozbudowanym systematycznie MOBA aczkolwiek da się grać postaciami na paru liniach oraz pod różne sytuacje inaczej kupować/ rozgrywać, jedna osoba to praktycznie jeden pkt widzenia a to za mało.

Jeżeli ogarniesz ludzi oraz zaparcie by dany projekt prowadzić już tak zaawansowanie [ o ile masz takie plany ] to potrzebna ci reklama, najlepszą była by praca dla smitebuild, oni raczej nie maja kanalu na YT a juz na pewno nie o takiej tematyce taka reklama, oraz pomoc z ich strony [ nie wszyscy znaja się na grze ale cos tam wiedza ] dała by ci pole do popisu oraz rozkręcenia tego swojego pomysłu. 

Co do samego kanału miał byś dużo pracy od poradników, do konkursów, na eventach koncząc. 

Przykładowe poradniki to oczywiście od A do Z mapy, bohaterowie, tryby, 

I przede wszystkim nie dawanie opisów takie jak hi rez sobie napisał i dał nam informacje, tylko jak dany bohater,mapa, tryb wygląda ze strony właśnie gracza co nie rozegrał mało bitew takie podejście do tematu na pewno przyciągnie uwagę niż zwykły opisik typu dominacja to mapa gdzie walczą ze sobą 2 drużyny i maja na celu przejąć golemy by drugi team stracil swoje pkt .... takie coś nie przyciągnie uwagi oraz nie da elementarnej wiedzy graczowi co to ogląda bo tyle to wydedukował sobie w glowie. 

Jeżeli pomogłem wystarczy miły komentarz a jeżeli masz jakieś pytania do mnie to zapraszam na PW

76561198013232167.png

Opublikowano

Jeśli mam być szczery to ja takiego czegoś bym nie oglądał, bo uważam że zagraniczne kanały na temat Smite (ludzie z hirez i nie tylko) są lepszym źródłem o ile się zna angielski.

CHOCIAŻ jeśli mówiłbyś/opowiadał naprawdę ciekawie to pewnie i by byli oglądający :)

VNp6c2U.png

Opublikowano

Polska społeczność Smite jest tak mała, że te poradniki będą zupełnie nieopłacalne oraz ta robota nie przyniesie Ci żadnej satysfakcji z całej pracy, którą w to włożysz.
Bardziej pomożesz ludziom robiąc tutaj na forum jakiś poradnik nawet o głupiej jungli, czy czymś innym, aniżeli kanałem na yt.

Opublikowano

Moim zdaniem zawsze jest jakaś szansa że Polska społeczność Smite oglądała by Cię z przyjemnością jak grasz. Tylko rób Let's Play'e a nie poradniki, według mnie lepiej na tym wyjdziesz. ;]

108185545_whxasee.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...