Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Mount & Blade Warband

kosowka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem polega na tym ze gdy właczam gre przelatuja filmy na poczatku, gdy sie skoncza wywala mi bład:

Warning nothing will be rendered.

The reference rendering device was selected, but your computer only has a reduced-functionality reference device installed.

Instal the DirectX SDK to get full reference device.

Naciskam ok i gra sie wyłacza. Prosze o pomoc :)

Używam laptopa HP Pavilion g series

Processor: AMD E2-300M APU with Radeon HD Graphics 1.80 GHz

Ram: 4.00 GB

System: 64 bit

DirectX: 10.1 (tak podaje everest)

Prosze o pomoc

Opublikowano

Sprzęt nie jest aż taki zły. Zaktualizuj direct. Zaktualizuj sterowniki. Napraw rejestr Ccleanerem. Uruchom grę w trybie okienkowym. Jeśli to nie pomoże zainstaluj od nowa grę. Skup się na direct, ponieważ widzę, że on tu musi być głównym problemem. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Teraz jak się przyglądam sprzętowi to faktycznie jednak jest trochę za słaby na te gry, może w tym tkwi problem. Zwłaszcza gdy to jest laptop. Gry są oryginalne? Nie skanuj żadnymi programami czy sterowniki są aktualne. Zainstaluj sam najnowsze. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Gry nie sa orginalne, Na starym PC co palił po styknieciu 2 kabelkow działało wszystko. Ostatnio zmieniałem system oraz robiłem formata. Moze jednak czegos mi brakuje.?

DirectX 11 moze nie obsługiwac gier ktore działaja na directX 7 lub 9?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...