Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osu mapki 4k itp

MrBlOoDcrew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

W osu gram od miesiącu i mapki z klikania w kółko nie są dla mnie problemem na poziomie hard ale przy mapkach 4k nawet easy mam problemy. Chciałem się spytać czy jest możliwość zmiany klawiszy w nim z d-f-j-k na np  z-x-c-v?. Przeszukałem internet również tu na mpc forum ale nie widziałem takich zapytań ani poradników czy jest taka możliwość.

Opublikowano

Tak, oczywiście jest możliwa zmiana przypisania klawiszy dfjk na np. zxcv  Oto ss, który pokazuje gdzie kliknąć ;)

2ySeplr.jpg

Pomagam w pisaniu skryptów/programów itd..

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Nie graj na zxcv. Wiem że próbujesz zaimplementować swoje ustawienia ze standarda na manię ale to nie ma sensu. To jest za wąsko, będzie ci niewygodnie na trudniejszych mapach. Odstęp dwóch klawiszy między palcami obu rąk to takie rozsądne minimum, niektórzy mają jeszcze większy odstęp. To logiczne że nawet nie umiesz grać easy, bo to całkiem inne gry. Mania jest o wiele trudniejsza od standarda, trzeba więcej czasu żeby być dobrym

image1.png?uid=3801346&m=3

Opublikowano

Dla mnie najlepsze ustawienie to jest "d / f / l / ;" mam przerwe 4 klawiszy między nimi i jest dobrze. Jeśli masz mniejsze ręcę to weź sobie "f / g / k / l" wtedy masz przerwe 2 klawiszy ale to już jak wolisz. Wybór należy do cb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...