Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście z atlantydy v1/v2

Zephyr33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mógłby ktoś pomóc z wyjściem z atlantydy v1 i v2?

Powinny być schody, kombinowałem, zamieniłem masę plików. Wgrywałem mapę po kilka razy i dalej nic.

W v1 teleport jest w ścianie, w v2 jest już na mapie, tyle że na środku pomieszczenia i nie wygląda to za pięknie.

Mógłby mi ktoś udostępnić te poprawne pliki bądź podrzucić jakieś wskazówki gdzie to może być?

Pozdrawiam :)

ESTAVIA.PL

Opublikowano

Hm....

A więc tak o ile dobrze zrozumiałem, chodzi Ci o kordy na których znajdujemy sie po teleportnieciu na daną mapę.

To tak jeżeli w queście na teleport masz coś w tym stylu " 469300, 964200, " to w pliku Town.txt (znajduje się on w cd /usr/home/twojanazwa/share/locale/poland/map/tutajmapaktorazmieniasz ) wpisujesz kordy na które chcesz aby postać sie znajdowała po teleporcie.

A jeżeli w queście na teleport masz coś takiego " 153600+87700, 1203200+72200, " to kordy które mają być po tp na mape zmieniasz tutaj "153600+tutaj, 1203200+i tutaj, "

Myślę że zrozumiałeś, jeżeli nie, to napisz jeszcze bo nie potrafie tłumaczyć ;D

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Po stronie serwera jest wszystko cacy. Chodzi mi tylko o pliki do clienta w których będą te "schody" które wprowadzili na metin2pl :D

ESTAVIA.PL

Opublikowano

A spróbuj podmienić pliki MPCforum z clienta innego w którym to jest dodane i sprawdź u siebie.

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...