Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crashuje gre

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem za każdym razem gdy włączę gre i wejde na single lub multi player to po chwili grania wyskakuje mi błąd : NVIDIA DRIVER CRASH OpenGL, chodzi im chyba o to by zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej, więc tak zrobiłem i nic, reinstal gry też nie pomógł, posiadam piracką wersje

64l7.png

Opublikowano

Ręcznie, zaktualizowałeś sterowniki czy jakimś programem? Jeżeli ręcznie, to zawsze jakiś sterownik może się dokładnie nie zaktualizować. Spróbuj, jeszcze raz zaktualizować sterowniki do karty graficznej, tym razem programem Driver Booster 2 ;) 

Jeżeli, to nic nie pomoże to wyłącz zaporę systemową lub antywirusa możliwe właśnie, że to te 2 rzeczy blokują dostęp do gry z czego powoduję się błąd. 

Tak w ogóle, ile masz RAMu? 

Opublikowano

mam 3 gb ramu, może spróbuje zainstalować starszą wersje sterownika bo moja karta graficzna jest juz troche stara : NVIDIA GeForce 8600 gt 256mb wiec sam nie wiem co robic

EDIT: przeinstalowanie sterownika nic nie dalo, wyłączenie zaporty i antywirusa także ... ;/

64l7.png

Opublikowano

Zainstaluj najnowszą java jaka wyszła. Potem odpalaj mc jako administrator cały czas. I napisz mi czy podziałało. 

Niestety nadal nic, nawet poinstalowałełem WSZYSTKIE najnowsze sterowniki, nie tylko do GPU ale programy do gier takie jak Java, Adobe flesh itp    i nadal nic to nie pomaga

64l7.png

Opublikowano

Przy włączeniu, Minecrafta włącz Force Update to zaktualizuje ci Minecrafta do najnowszej wersji ;) Wywnioskowałem ten błąd z tego, że po prostu nie masz zaktualizowanej wersji Minecrafta i dlatego crashuje ci go.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...