Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 Jailbreak - Skutki, co i jak

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam. Chciałbym wgrać do Rocksmith'a 2014 CDLC, ale widziałem że prawie każdy topic, video tyczy się tutoriala na PC. Potem zagłębiłem się lekko i ludzie piszą że muszę zjailbreakować ps'a. Moje pytanie nasuwa się czy warto, czy ciężko, i czy są negatywne skutki? Czy to w ogóle legalne? Fajnie jakby ktoś mnie wprowadził w temat, dzięki.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że najłatwiej jest przerobić konsolę FAT i niektóre SLIM'y. Do SUPER SLIM'ów potrzebne jest urządzenie ODE. Samo przerobienie ma kilka wad, jak i zalet.

WADY:

- Stracenie gwarancji(nie we wszystkich przypadkach)

- Możliwość zrobienia z konsoli "dużego przycisku do papieru"

ZALETY:

-Możliwość wgrywania gier i DLC

-Możliwość odbanowania konsoli

Oraz wiele wiele więcej. Poczytaj sobie na temat CFW lub ODE

Sam mam osobiście przerobioną konsole i nie narzekam. ;-)

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Czyli? Po prostu jestem 50/50 ponieważ mieszkam w Niemczech i nie wiem jak to tutaj wygląda. Moja konsola ma już chyba z 4 lata czy nie więcej więc raczej po gwarancji haha.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że najłatwiej jest przerobić konsolę FAT i niektóre SLIM'y. Do SUPER SLIM'ów potrzebne jest urządzenie ODE. Samo przerobienie ma kilka wad, jak i zalet.

WADY:

- Stracenie gwarancji(nie we wszystkich przypadkach)

ZALETY:

-Możliwość wgrywania gier i DLC

-Możliwość odbanowania konsoli

Oraz wiele wiele więcej. Poczytaj sobie na temat CFW lub ODE

Sam mam osobiście przerobioną konsole i nie narzekam. ;-)

Jailbreak nie polegał czasem na tym, że wszystko było na penku i w momencie jego wyciągnięcia wszystko wracało do normy?

/Po dedycji

Według mnie to tzw. jailbreak (Dongle) już się nie stosuje. Ale, tak jak @Vanosh pisze, jeśli on chce tylko wgrać sobie dodatki, to zwykły dongle wystarczy.
Może i się nie stosuje, ale kolega o takie rozwiązanie pytał, dlatego między innymi zwróciłem uwagę na Twój post, który różnił się od tego, co ja zapamiętałem. Dlatego chciałem poznać różnicę. Mimo wszystko ciekawszym rozwiązaniem jest ta kobra.;)
Opublikowano

Jak coś to tylko powtarzam że zależy mi jedynie na Custom Song's do Rocksmitha 2014 żebym mógł mieć większy wybór piosenek na gitarze. Dodatkowe gry mnie nie kręcą. Liczę na pomoc.

Opublikowano

Jailbreak nie polegał czasem na tym, że wszystko było na penku i w momencie jego wyciągnięcia wszystko wracało do normy?

Dokładnie tak, Jailbreak jako Dongle USB działa tylko tymczasowo. Swoją drogą, to JB już chyba nikt nie stosuje odkąd pojawiły się CFW.

@topic

Dla jednej gry myślę, że się nie opłaca przerobić konsoli.

Nie napisałeś modelu i FW.... jeśli aktualizowałeś system regularnie, to będzie trzeba zrobić downgrade.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Dokładnie tak, Jailbreak jako Dongle USB działa tylko tymczasowo. Swoją drogą, to JB już chyba nikt nie stosuje odkąd pojawiły się CFW.

@topic

Dla jednej gry myślę, że się nie opłaca przerobić konsoli.

Nie napisałeś modelu i FW.... jeśli aktualizowałeś system regularnie, to będzie trzeba zrobić downgrade.

CECH 2104A. Oprogramowanie: 4.60

Opublikowano

@Vanosh.

To będziesz musiał zrobić downgrade systemu do 3.55. Do tego jest potrzebne urządzenie typu E3 Flasher lub ProgSkeet.

Według mnie to tzw. jailbreak (Dongle) już się nie stosuje. Ale, tak jak @Vanosh pisze, jeśli on chce tylko wgrać sobie dodatki, to zwykły dongle wystarczy.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@Vanosh.

To będziesz musiał zrobić downgrade systemu do 3.55. Do tego jest potrzebne urządzenie typu E3 Flasher lub ProgSkeet.

No tak, ale czy są jakieś działające Dongle pod FW 4.60?

Ja nie mam 100% pewności ale chyba nie ma, czyli kasa na E3 Flashera albo serwis i tak będzie potrzebna żeby zrobić downgrade. Skoro trzeba robić downgrade, to lepiej już później wgrać CFW a nie bawić się JB.

http://customsforge.com/

Strona z CDLC. Możecie mi powiedzieć jak to około zrobić? Dzięki.

@nie ma jakiegoś emulatora, który pozwoli mi na grę gier PS3 na PC?

Trzeba się rejestrować...

Jeśli chodzi o emulator, to podobno jest jeden działający z kilkoma grami. Nazywa się RPCS3 ale nie wgłębiałem się w większe szczegóły.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Akurat, niestety Sony chyba przy aktualizacji 4.60 zpatchowało dongle. Mój błąd.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Nie opłaca mi się wydawać kasy na takie coś. Najwyżej dokupie więcej piosenek do Rocksmitha 2013 i 2014.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...