Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

G3258 czy i3 4150?

Jamnik007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanko, bardziej opłaca się ładować do pcta g3258, chłodzonko już mam, na mobo msi h81-p33 czy może 4150. Komp do mało wymagających gier, lub tych bardziej wymagających na low.

Opublikowano

Jeśli nie myślisz o wymianie na jakąś i5 w najbliższym czasie to bierz i3.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

daj karte, jesli poziom r9 270x to pentiuma nie ma sensu

cos sie da podkrecic, ale odpowiedz nie jest jednoznaczna, g3258 w niektorych grach bedzie dorownywal, w innych juz bedzie odstawal, lecz niewiele

ale to wszystko zalezy od karty, na poziomie r9 270x juz wystepuje zjawisko bottleneck 

taniej = pentium

drozej = i3 

w zasadzie roznicy nie odczujesz chodz zdanie jest podzielone i nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bierz pentiuma bo znaczniej taniej i niewiele gorzej lub ten sam poziom, czasami nawet lepszy

­

Opublikowano

Jest to gtx 750 2GB od MSI, więc do 270X jej daleko. Rozmawiamy o g3258 na +- 4.5ghz oraz i3 4150 stockowym, samą szyną fsb podkręcanie nie ma sensu.

Będzie to pc do lola, internetu i czasem popykania w jakąś nową gierke (pokroju gta 5 na pc).

Nie planuje w nim zmian. 

Będzie miał jakąś tanią budę (np. t4 od zalmana) 8gb ramu, taki tani sprzęcik, obecnie mam i5 4690k i gtx 970, ale nie potrzebuje tak mocnego sprzętu.

Opublikowano

daj karte, jesli poziom r9 270x to pentiuma nie ma sensu

cos sie da podkrecic, ale odpowiedz nie jest jednoznaczna, g3258 w niektorych grach bedzie dorownywal, w innych juz bedzie odstawal, lecz niewiele

ale to wszystko zalezy od karty, na poziomie r9 270x juz wystepuje zjawisko bottleneck 

taniej = pentium

drozej = i3 

w zasadzie roznicy nie odczujesz chodz zdanie jest podzielone i nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bierz pentiuma bo znaczniej taniej i niewiele gorzej lub ten sam poziom, czasami nawet lepszy

Mam G860 (2c/2t @3,0) i i3 2100 (2c/4t @3,1) i różnica jest dość spora na plus i3 oczywiście. Głównie dotyczy to gier wymagających 4 jajek typu BF3/4 itd. 

Pentium wyłącznie G3258 po O/C, wtedy ma naprawdę 2 mocne rdzenie i jak ktoś tylko tego oczekuje, to nie ma sensu patrzeć na inne cepy (nawet zablokowane i5 to niższe takty). 

W BF3 na Pentakach nie da się grać, na i3 jest już dość komfortowo, dla mnie to duża różnica ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...