Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera do 1500 zł.

SzymsoneQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar przerobić mój komputer, mam do wydania 1400-1500 zł. Chciałbym żeby po przeróbce ten komputer ciągnął takie tytuły jak Battlefield 3, Battlefield 4, GTA 4 na chociaż wysokich ustawieniach, i chociaż w 30-60 fps (jeżeli to nie jest możliwe za taką cenę ale wydaje mi się że jednak możliwe chociaz te 30-40 fps, to przepraszam, ale nie jestem aż tak obeznany w tym temacie). Prosiłbym o wszelką pomoc, i dokładne tłumaczenie, ponieważ jeśli chodzi o tematykę ''wnętrz'' komputerów jestem zielony ;) Najbardziej potrzeba mi wymiany procesora, karty graficznej. Proszę też jeżeli można o to żeby podsyłać jakieś złożone zestawy z Morele.net.

A oto specyfikacja komputera:

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.8GHz

Płyta główna: MSI MS-7388

Pamięć RAM: 4GB(2 GB Kingston, 2 GB GoodRam)

Dysk twardy: 750 GB (aktualnie nie znam producenta i innych specyfikacji dysku twardego, ale jeśli ktoś będzie potrzebował żeby skręcić mi zestaw to sprawdze i podam)

Napęd: Jakiś No-name (ale to nie jest ważne, napęd mi praktycznie nie potrzebny, po gram tylko w gry cyfrowe, więc tego nawet nie wliczam do rzeczy które chcem zakupić)

Karta graficzna: Nvidia Geforce GT 620

Zasilacz: (jeśli dobrze patrze to) Modecom FEEL 3 - 500ATX 500W

Obudowa: Modecom (nazwy modelu nie znam)

Chłodzenie: Jeśli chodzi o chłodzenie to mam tylko na karcie graficznej , procesorze i jest w środku zasilacza. Żadnego dodatkowego chłodzenia nie mam.

Proszę was bardzo o pomoc, bo jestem zielony w tym temacie :P

Jeśli będzie potrzeba jakichś dodatkowych informacji , piszcie a postaram się dodać potrzebne dla was informacje.

Czekam na propozycje :)

Opublikowano

Zostawie dysk. Ale RAM chyba też zostawie. O ile to dobra decyzja. Ale powiedz mi , czy w te nówki też pogram czy raczej te tytuły co wymieniłem ? Czy lepiej kupić PlayStation 4, bo też mam taką opcję? Jest to ważne dla mnie więc proszę żebyś jakoś opisał bo kupie to co poleciłeś i się okaże ze nie będzie tak fajnie jak miało być (kupiłem tą kartę graficzną bo spec z SL komputer doradził, a teraz bf3 chodzi mi w 10-15 fps jak nie gożej) a chciałbym żeby jednak te gry jako tako chodziło, może nie jakos w 120 fps i ultra za taką cenę, ale czy chociaż ten bf3 na ultra tak w 30 fps poleci ? Bo kładę najbardziej na to żeby grafika i płynność w grach była jak najlepsza. Mogę nawet wydać te 1600 zł.

Opublikowano

Hmm, może i racja bo właśnie o to mi chodziło żeby grafa za taką cenę wyglądała znacznie lepiej niż na zestawie który teraz mam, więc sam nie wiem, a co ty powiesz Nitex?

Opublikowano

Jeśli jesteś w stanie wydać 1600zł to coś takiego będzie lepsze: http://www.morele.net/inventory/info/VJhYvz/ - spokojnie większość nowych gier na wysokich 60fps+ będzie, te gry co wymieniłeś spokojnie śmigną na ultra na 60 fps'ach.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

@Nitex

I to co wysłałeś (oczywiście tylko twoim zdaniem) będzie dobre? I czy będzie można porównać jakość i płynność grafiki z ps4 ? Bo patrzyłem na benchmarku opis tej pierwszej karty graf. to nie wychodziła najlepiej. Proszę cie o szczerą odpowiedź bo jeśli uważasz że to byłby dobry zestaw to w pełni zaufam twojemu zdaniu i zdecyduję się na przeróbkę kompa a nie na PS4. Bo dla mnie to jest najważniejsze czy to mi będzie chodziło, czy nie da się jakiegoś lepszego procka za tą cenę, albo lepszą kartę graficzną za tą cenę, bo naprawdę się nie znam, a chciałbym żeby mi te gry chodziły tak żebym nie musiał szukać gier sprzed 2008 roku, bo to już męczące. Chciałbym żeby mi te wszystkie części współpracowały bo aktualnie nie pracują ze sobą dobrze. Jest fatalnie. Większość gier to poprostu koszmar... A pozatym nie lepiej jakiś procesor 4-rdzeniowy ? tak pytam bo nie wiem czy będzie lepszy. I jednak wyliczyłem że będę miał około 1900-2000 zł, ale to tak na 70 %. Proszę o jakąkolwiek pomoc, po zostało mi mało czasu a nie wiem na co się decydować, czy na PS4 czy jakiegoś kompa składać bo nie wiem, naprawdę nie wiem.

Opublikowano

Ten zestaw co Nitex Ci podał, jest najlepszą możliwą opcją w tej cenie.

Jeżeli koszt gier na PS 4 Ci nie przeszkadza i posiadasz telewizor/monitor z hdmi to bierz PS 4, ponieważ bardziej się opłaca.

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...