Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera do 5k zł/ Ocena zestawu

Yoamori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobacz czy ten HDD to SATA czy ATA.

Dość średnio. Napisz jakieś dodatkowe wymagania (cisza konkretna obudowa itp itd). Ale sprzęt za 5k pakować do Z3 Plus... :D I do czego to ma być (granie, praca)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To tak: nie musi być jakiś ultra cichy ale trochę obudowa może wytłumić hałas . Obudowe tą wiozłem bo miała najwięcej pozytywnych komentarzy i się świeci . I jeszcze chcę zmieścić się w funduszach. Komputer będzie głównie do gier ( tak żeby działały na max detalech i full hd ) ale tez do obróbki i nagrywania filmów. Te HDD bo mam 2 po 500 gb sa Sata. Czekam na odp Edit: Większość z tych części brałem na zasadzie co jest najbardziej popularne (ale nie wszystkie tylko ram, zasilacz, płytę główna i to chłodzenie Cpu) :D Więc możesz troche zmodyfikować moją wersje.

Opublikowano

Więc zależnie od tego czy pracujesz z filmem amatorsko (i5) czy bardziej profesjonalnie (i7) procesor ulegnie zmianie. Tutaj akurat przyjąłem że to drugie: http://www.morele.net/inventory/info/Emy1a/

Dostajesz Core i7 z odblokowanym mnożnikiem i HT co do renderingu jest bardzo przydatne (chłodzony bardzo wydajnym coolerem TR), 8GB pamięci RAM o taktowaniu 2133MHz, kartę graficzną z trybem półpasywnym, płytę na Z97 z niebanalnym wyglądem ale też z mocną, chłodzoną sekcją zasilnia oraz kompletem wejść/wyjść, aż 256GB SSD, zasilacz oparty na DC-DC, modularny, o wysokiej kulturze pracy, a wszystko zamknięte w świetnie wykonanej jak to na FD przystało obudowie z oknem.

Dzięki coolerowi, zasilaczowi i karcie będzie naprawdę cichutko.

Aby zmniejszyć cenę można wyzbyć się dobrodziejstw powyższej płyty głównej na rzecz MSI Z97-G43. Również bardzo dobra, wysokiej jakości płyta (uprzedzam komentarze to nie jest to samo tylko pomalowane). Można też zaoszczędzić ok 400zł na procesorze jeśli bierzemy pod uwagę wariant pierwszy, oraz oczywiście wg upodobań można zmniejszyć pojemność SSD biorąc Curcial M550/Plexotra M6S.

Za zaoszczędzone pieniądze (jeśli masz zamiar je inaczej spożytkować) można dokupić kartę dźwiękową np. Albo dorzucić do wyciszanej obudowy FD Define R4. Jeśli wymagasz w pełni modularnego okablowania to można myśleć o zasilaczu XFX XTR 550W. Ale to tylko naprowadzenia ;)

Obudowa podlega ocz. zmianie jeśli się nie podoba czy coś nie pasi.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Nie.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...