Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja Komputera

PanJotkaPe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 500-1000zl do wydania na komputer, zeby cos dokupic albo wymienic. Komputer jest do grania i chcial bym zebyscie mi go jakos polepszyli zeby lepiej sie gralo.

Procesor: INTEL i5 4670 3.40Ghz, Quad Core z standardowym coolerem intela.

Karta Graficzna: Palit GeForce GTX 760 2GB NE5X76001042F

Karta Glowna: MSI H81M-E33 uATX

Kingston 8x1GB DDR3 1333Mhz RAM

1TB Sata Hard Drive

DVD-RW Dual Layer Optical Disc Drive

Artic 850W Zasilacz

Edit: Vantage Blue Dekstop PC Computer Tower Gaming Case Blue LED Fans

Opublikowano

zasilacz do wymiany 230zl

ramy na minimalnie 1600  300zl

zostaje jescze 500 zl to sprzedaj 760 i kup 970 albo jak bedzie za troga to 290x

Opublikowano

ramy na minimalnie 1600  300zl

zostaje jescze 500 zl to sprzedaj 760 i kup 970 albo jak bedzie za troga to 290x

A po co mu nowe ramy? Te ma ddr3 są okej. Wyższe taktowanie da mu maksymalnie 3-5fps

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

ramy na minimalnie 1600 300zl

Przecie 290x jest droższe od 970

Kup karte dźwiękową.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Tutaj w zasadzie nie potrzeba prawdziwej modernizacji bo baza jest dobra. Tylko coś dla wygody oka i ucha można kupić. Bo w zasadzie nie ma zbytniego sensu wymiany GTXa 760.

Zasilacz to koniecznie :D ok 250zł

Obudowa pewnie jakiś piekarnik więc też można wziąć pod uwagę: Z3 Plus kosztuje ok 160zł. Ponad tą kwotę najlepiej dołożyć do Gelida Darkforce (na allegro za 220 +kw kupisz)

Możesz kupić cooler na CPU jeśli głośność tamtego Ci przeszkadza.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

a zasilacz podwyszszy fps ?

Nie? W jaki sposób miałby to zrobić? Zasilacz wymieniasz po to, żeby mieć pewność, że nie spali bebechów.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Nie? W jaki sposób miałby to zrobić? Zasilacz wymieniasz po to, żeby mieć pewność, że nie spali bebechów.

A co, ten ktory mam koniecznie to wymiany ? Bo niewiem czy to ogarne sam bo w podlaczeniu do wiatrakow mam cos takiego :

http://www.advancetec.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/1250x1250/b65b7106e6199ae52d7f08f5a5033ae0/c/s/cscitvanwhite-08.jpg

I nie jestem pewien jak cos takiego ogarnac, jak nie dam rady to bo kumpla albo kogos innego zadzwonie zeby mi to zrobil. Jak zasilacz do wymiany to jaki polecasz ? Jestem Takze zainteresowany kupmnem coolera i karty dzwiekowej.

Opublikowano

A co, ten ktory mam koniecznie to wymiany ? Bo niewiem czy to ogarne sam bo w podlaczeniu do wiatrakow mam cos takiego :

http://www.advancetec.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/1250x1250/b65b7106e6199ae52d7f08f5a5033ae0/c/s/cscitvanwhite-08.jpg

I nie jestem pewien jak cos takiego ogarnac, jak nie dam rady to bo kumpla albo kogos innego zadzwonie zeby mi to zrobil. Jak zasilacz do wymiany to jaki polecasz ? Jestem Takze zainteresowany kupmnem coolera i karty dzwiekowej.

Zaraz, zaraz. Nie jesteś autorem tematu - więc napisz swój własny. Nie znam Twojego sprzętu, budżetu, więc Ci nic nie doradzę. Nikt Ci tutaj takich rzeczy z fusów nie wyczyta.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

Nitex, żeby podwyszszyć fps'y, to co mi doradasz zmienić ?

Jeśli chcesz więcej fps, to tutaj do zmiany grafika + zasilacz.

KLIK!

Opublikowano

Jeśli chcesz więcej fps, to tutaj do zmiany grafika + zasilacz.

;/ Grafike musze zostawic taka jaka mam niestety bo watpie zebym sprezdal ta co teraz mam. A jak ktos tam na gorze wspomnial, gdybym dodal jeszce jedna kostke ramu ( 8gb ), kupil coolera co by cos to zmienilo. Jeszcze jedno pytanie, czy kupywanie karty dzwiekowej jest warte ?

Opublikowano

;/ Grafike musze zostawic taka jaka mam niestety bo watpie zebym sprezdal ta co teraz mam. A jak ktos tam na gorze wspomnial, gdybym dodal jeszce jedna kostke ramu ( 8gb ), kupil coolera co by cos to zmienilo. Jeszcze jedno pytanie, czy kupywanie karty dzwiekowej jest warte ?

16Gb ram? Nigdy nie wykorzystasz. Fps-y nie wzrosną. Cooler może poprawić temparatury i głośność pracy komputera. Jeśli masz dobry sprzęt grający to dźwiękówkę warto kupić.

KLIK!

Opublikowano

Sluchwaki mam GAMECOM 380, wiec nie jestem pewien czy lepszego sprzetu nie bede musial kupic jak chce miec karte dzwiekowa, ale jak masz jakas fajna to mozesz podac nazwe. Raczej kupie ten zasilacz i cooler, bo nie chcem ryzykowac takiego sprzetu ktorego teraz mam, bys doradzil jakis zasilacz i cooler ?

Opublikowano

Zasilacz - Tutaj warto kupić coś porządnego, bo to zakup na lata: http://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-g550m-550w-modularny-120mm-80-rs-550-amaa-b1-629138/

Jako że masz procka z zablokowanym mnożnikiem to starczy tutaj chociażby Fera 2, na pewno zbije temperatury i zmniejszy hałas.

KLIK!

Opublikowano

Moim zdaniem się opłaca kupić kartę dźwiękową, jeśli masz zamiar w bliskiej przyszłości zmienić słuchawki na lepsze :)

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...