Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w Sony Vegas Pro 12

Liszowski321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was.. mam taki problem dotyczący z sony vegas pro 12..

Jeżeli przerzuciłem sobie klip (video) do vegasa i wogóle nie wykrywa mi na tym klipie dzwieku? normalnie jak go odtwarzam (domyślnie) to wszystko jest dzwiek video a jak przerzuce do sony vegasa to już dzwieku nie ma?

Nagrywam ACTION! Dodam że odtwarzająć to w action czy tez w tym domyślnym odtwarzaczu windows (wmv) to wszystko działa świetnie czy naprzykład wrzuce ten klip do camtasi to też jest ten dzwiek.. coś jest nie tak z sony vegasem.. normalnie jak nagrałem intro (tez z action) to dzwiek działał.. ale wtedy go wyrenderowałem w adobe premiere pro cs 5.. pomocy..

Opublikowano

Musisz nagrany plik eksportować przez ten Action do jakiegoś innego formatu, ponieważ ACTION używa "własnego" kodecka, którego SV nie odtwarza... 

Podczas ustawien eksportowania zobacz jakie masz ustawienia dźwięku i posprawdzaj później, które idzie w SV.

Więcej nie pomogę, bo tylko raz próbowałem coś nagrywać tym programem i nie pamiętam ustawień.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Masz program ACTION i jakiś tam nagrany filmik, tak ? 

Teraz zamiast wrzucać surowy filmik do SV, najpierw go eksportuj do innego formatu :) 
Otwórz action i swój filmik następnie poszukaj coś w tym stylu : Export, będzie kilka ustawień dot. formatu lub to co action oferuję wysyłanie bezpośrednio do YoyTube/Fb itp...

Wybierz najlepsze ustawienia jakości, 720p , i później będziesz miał ustawienia dźwięku ... możesz wybrać dźwięk 5.1 skoro stereo nie chciało pójść w SV. 

Format wyjściowy powinien być MP4 

Ps. Mam nadzieję, że podstawowe kodecki masz zainstalowane na komputerze, tak? :) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Kodecki tzn? :)?

@zresztą nagrywam AVI , czyli co mam zmienić format na mp4? dodam że jak zaczynałem nagrywać na mp4 odrazu to wogóle obraz był tak ch****y że obraz wgl się zacinał i był już 2 minuty do przodu albo pod koniec filmiku w ogóle głosu nie było...

Opublikowano

Serio ? ;p

Ciocia wiki :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kodek

Pobierz tą podstawową paczuszkę i powiedz co i jak ;)

http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-Pack,Program,Windows,13137.html

Jak by co te podstawowe codeki mam pobrane :)) własnie mi się odcinek zeksportował .. ale powiedz mi czemu jak go exportowałem to mam taki robotyczny głos?

I wogóle troszkę mi film przyśpieszył jak go wyexportowałem..

ALE OGÓLNIE TO Jak przerzuciłem ten wyexportowany film do vegasa to głos już działa czyli problem został rozwiązany tylko ten robotyczny głos i szybkość filmu w niektórych momentach ;x

Opublikowano

Jaką jakość ustawiłeś podczas eksportowania ? i jaką jakość dźwięku ?  Ps. najlepiej daj screena z okna ustawień (rozwiń listę) 

Może wrzuć na Yt kawałek filmu i zobaczę co się stało... wtedy łatwiej będzie mi pomóc ;) 

Niestety podczas tej operacji wideo traci na jakości więc najlepiej było by nagrywać w max ustawieniach :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Jaką jakość ustawiłeś podczas eksportowania ? i jaką jakość dźwięku ?  Ps. najlepiej daj screena z okna ustawień (rozwiń listę) 

Może wrzuć na Yt kawałek filmu i zobaczę co się stało... wtedy łatwiej będzie mi pomóc ;)

Niestety podczas tej operacji wideo traci na jakości więc najlepiej było by nagrywać w max ustawieniach :)

Meh. własnie mi się renderuje w sony vegasie ;x potem wrzuce cały odcinek na jutuby i zobaczysz problem , (podeśle tu linka) ogólnie to wszystko dobrze się sprawuje.. tylko ten głos robota i szybkość ;x

Profil: 720p (high Profile)

Jakość wideo: normalna, 1280x720

Birade wideo 8.000 Mbps

scieżka dzwieku dzwiek 0.1

wyjście audio 5.1

To tyle..

Opublikowano

"Ten film jest prywatny" ;) Zmień, bo raczej nie pomogę w ten sposób ;d

Ps. Nie dubluj postów, i wideo dodaj w code tzn : 

------------------------------------

@@@@

Rzeczywiście ... myślałem o wideo i tak też napisałem.

Code ma oczywiście wyglądać tak jak napisał Maupa. ;p 

[media]link[/media]
1363095337-U286162.png

Opublikowano

"Ten film jest prywatny" ;) Zmień, bo raczej nie pomogę w ten sposób ;d

Ps. Nie dubluj postów, i wideo dodaj w code tzn : 

[video] tu link [/video]

[media]link[/media]
Taki mały błąd Ci się wkradł ;)
Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=oJVOkIm2_a0 minuta 13:44 Bez hejtów xD

HAHAHAAHAHAHAHA DO TEGO DOSZEDŁ MI JESZCZE JEDEN PROBLEM ... ZAMIAST BRAKU GŁOSU W SV Jest teraz BRAK OBRAZU :xD nie wiem czym to jest spowodowane.. filmik nowy eksportowałem do mp4 ustawienia były takie podczas eksportowania :

Profil: 720p Main profile

Jakość wideo normalna, 1280x720

Birate wideo 8.000 Mbps

Scieżka dzwieku 01

Wyjście audio 5.1

rozmiar pliku xxxx

nie mam pojęcia co jest z tym sv albo może z action.. helpelp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...