Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna

majkson2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam dwa pytania odnośnie karty graficznej :

a konkretnie chodzi mi o to że mam dostęp do dwóch komputerów. jeden ma kartę graficzną 128mb a drugi 256mb. wiem jak wygląda karta graficzna i w tym pierwszym komputerze (karta 128mb) nie widzę tej karty. wiem gdzie się ją podczepia i jak wyglądać powinna ale nie ma nic takiego a piszę w komputerze że takowa jest..

i tu są moje pytania

1.czy każdy komputer ma tam jakąś wbudowaną kratę graficzną?

2. czy do komputera mogę podłączyć każdą kartę graficzną?

dla was odpowiedzieć na te pytania to pewnie pryszcz :P a ja sam miałbym problem by do tego dojść :P

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

1. Jeśli nie ma dedykowanej to jest integra w procesorze lub na płycie

2. Nie, nie podłączysz karty na Agp na Pci-e i odwrotnie. Potrzebujesz też zasilacza o odpowiedniej mocy.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

wiesz bo w tym kompie z kartą 128mb widzę takie podłączenia jakie na karte ma tamten komp ale nic tam poprostu nie ma.

i co pójdzie tam normalnie karta z innego kompa?

Opublikowano

wiesz bo w tym kompie z kartą 128mb widzę takie podłączenia jakie na karte ma tamten komp ale nic tam poprostu nie ma.

i co pójdzie tam normalnie karta z innego kompa?

Może tak, może nie. Podaj model płyty głównej oraz karty jaką chcesz włożyć.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

płyta główna to FUJITSU SIEMENS D1837

a karta graficzna to NIVIDIA GEFORCE ale dokładnego modelu nie zman bo aktualnie drugi komp mam w serwisie

Opublikowano

płyta główna to FUJITSU SIEMENS D1837

a karta graficzna to NIVIDIA GEFORCE ale dokładnego modelu nie zman bo aktualnie drugi komp mam w serwisie

Jeśli karta którą chcesz wsadzić ma złącze Pci-e i Twój zasilacz ją pociągnie to wejdzie. 

KLIK!

Opublikowano

a dałbyś jakieś wskazówki jak sprawdzić jaką zasilacz ma moc i ile trzeba na taką karte>?

widze na zasilaczu pełno jakiś napisów tylko 400W,115/230V itp

Opublikowano

a dałbyś jakieś wskazówki jak sprawdzić jaką zasilacz ma moc i ile trzeba na taką karte>?

widze na zasilaczu pełno jakiś napisów tylko 400W,115/230V itp  

Skąd mam wiedzieć ile mocy trzeba na kartę jak nie podałeś nawet konkretnych informacji o niej. Zgaduję więc, że to jakiś totalny staroć z racji małej ilości pamięci, więc nawet jak Twój zasilacz jest z czarnej listy to się nic nie powinno stać. O mocy powinieneś wiedzieć co nieco z fizyki - wyraża się ją w watach. 

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...