Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Server Terraria

JAchcePLACKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Ja i moi koledzy postanowiliśmy stworzyć server terraria. Po starcie servera tylko ja mogłem wbić(Ja jestem założycielem), sprawdzałem poradniki i wszystko robiłem dobrze. Podawałem ip wewnętrzne, zewnętrzne i od hamachi ale to i tak nic nie dawało. Ja mam oryginalną terrarie ale koledzy pirata

POMOCY !

Opublikowano

Jak masz oryginalną terrarię wejdź w Komputer -> dysk ( na którym masz gre ) -> poszukaj gry -> ServerTerraria.exe

ten plik będzie razem z plikami gry... pod warunkiem że masz tak jak mówisz oryginalną wersję gry na STEAM

potem musisz zaprosić graczy do swojej sieci Hamahi jak już do zrobisz sprawdź ich stan połączenia z tobą

niebieska kropka - źle

szara kropka - Offline

zielona kropka - Online

Musisz i ty i twoi koledzy mieć URUCHOMIONE Hamachi jak już wszystko z Hamachi będzie ok i wystartujesz server

wejdź w Start ( przycisk standardowo ustawiany w lewym dolnym rogu ekranu )

wybierz Panel sterowania i w panelu sterowania wybierz System i zabezpieczenia

poszukaj zapory systemu windows i wyłącz zapory Hamachi... jeśli nie wiesz które to jest możesz wyłączyć wszystkie

możesz też wejść w "Centrum sieci i udostępniania" na twoim komputerze i zobaczyć która sieć jest od Hamachi

po odblokowaniu Zapory sys. win. oraz jeśli gracze są OnLine na Hamachi wystarczy podać im odpowiednie IP

odpowiednie IP będziesz im podawać SWOJE z HAMACHI

jak to zrobić ?.... uruchom Hamachi i przy przycisku symbolizującemu wyłączenie jest twój nick...

kliknij do PPM ( Prawy przycisk myszki ) a następnie wybierz opcjie "Kopiuj IP v4"

podaj swoim znajomym port który wpisałeś w serverze

oraz IP które skopiowałeś z Hamachi i już powinno być wszystko ok :) !

standardowo port to 7777 więc jak nie czytałeś co ci się wyświetla na konsoli servera to taki właśnie masz port domyślny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...