Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu tak jest?

eVoquen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak sam byłem w silver 5 i tam moim zdaniem było więcej ogarniętych ludzi niż w silver 4. Polecam grać postacią którą łatwo carować(*) w moim przypatku to Riven ;) I także nie polecam wdawać się w jakie kolwiek kłutnie z innymi to tylko pogorszy sprawe. I oczywiście kupuj dużo wardów.

Opublikowano

Napisz jakie runy używasz na daną postać. W większości przypadkach runy decydują o przegranej.

Kim ja jestem żebym nie wiedział pod co się buduje postać? AD runy na AD, AP na AP, co do runek to używam zwykłych podstawowych:

ADpost-682522-0-78179400-1415636308_thumb.jpg

APpost-682522-0-91957300-1415636321_thumb.jpg

Opublikowano

Zmień po prostu styl gry, co do Nasusa nie polecam Gauntelta i hydry, słabe.

Z ad run możesz wyebać lifesteal bo po co Ci on jest?

NAJLEPSZA PODPOWIEDŹ: Wymainuj daną postać np. Vayne + Orbwalking [Dużo daje bo na low elo nikt tego nie stosuje]

Pograj tam z 50 normali czy tam rankedów i jak myślisz że jesteś dość ogarnięty już twym mainem to dostajesz z dupy diament, to nie jest w cale trudne.

Pooglądaj stremy dobrych graczy z polski [streamerzy] to polecam: Kubona, Kikisa lub Arquela.

Lub powtórki z meczy od jakiś pro Koreańczyków którzy mają 50 palców i napierdalają w klawiature 5x szybciej niż maszyna.

FARMA FARMA I FARMA. 70-80cs przy 10 minucie to chyba satysfakcjonujący wynik, staraj się tyle mieć przy każdej grze.

I potem masz TADAM! Master/Diamond I tyle starczy, powodzenia.

Opublikowano

Napisz jakie runy używasz na daną postać. W większości przypadkach runy decydują o przegranej.

Za przeproszeniem - pi**dolisz Pan. Nawet najopymalniej dobrane runy nie pomogą jeśli wbijasz sam na piątkę przeciwników. Owszem, ułatwiają grę ale nie są głównym faktorem decydującym o porażce/wygranej.

^Tak się wydaje ^^ na dole masz screena, jak team równy tobie to się wygra a tu tylko wszędzie pierdolą że to ja jestem słaby(?) Na początku troche przegrany.

attachicon.gifpeiaith.jpg

eVoquen - z tego co widzę, to wygraliście jedynie dlatego, że w przeciwnej drużynie jeden (a może dwóch?) graczy afk'owało - wystarczy przeczytać czat. Naprawdę nie ma się czym chwalić. 70 wygranych, 95 przegranych. Z takim winratio nie ma opcji żebyś piął się wyżej skoro przegrywasz więcej gier. Tendencja spadkowa - czysta matematyka... 

Ciężko się odnieść do tego co piszesz bo wychodzi na to, że oczekujesz żeby ktoś poklepał Cię po pleckach i powiedział "stary, wiem że wymiatasz i naprawdę to nie Twoja wina że dobiera Ci takich nieogarów". A prawda jest taka, że masz po prostu duże braki - mechaniczne (mikro i makro) i teoretyczne (chociażby brak mpen w stronie na ap i wątpliwy build nasusa). Nikt za Ciebie nie wbije tej dywizji, chyba że booster, który będzie grał przeciwko TAKIM SAMYM przeciwnikom z TAKIMI SAMYMI sojusznikami, z którymi grasz i Ty. I zamiast przeżywać jaki to system jest okrutny; z palcem w d*pie będzie piął się coraz wyżej. Z ręką na sercu - jeśli masz solidne podstawy, wiedzę, umiejętność podejmowania decyzji to wyjście z silvera jest okrutnie proste.

Opublikowano

Za przeproszeniem - pi**dolisz Pan. Nawet najopymalniej dobrane runy nie pomogą jeśli wbijasz sam na piątkę przeciwników. Owszem, ułatwiają grę ale nie są głównym faktorem decydującym o porażce/wygranej.

eVoquen - z tego co widzę, to wygraliście jedynie dlatego, że w przeciwnej drużynie jeden (a może dwóch?) graczy afk'owało - wystarczy przeczytać czat. Naprawdę nie ma się czym chwalić. 70 wygranych, 95 przegranych. Z takim winratio nie ma opcji żebyś piął się wyżej skoro przegrywasz więcej gier. Tendencja spadkowa - czysta matematyka... 

Ciężko się odnieść do tego co piszesz bo wychodzi na to, że oczekujesz żeby ktoś poklepał Cię po pleckach i powiedział "stary, wiem że wymiatasz i naprawdę to nie Twoja wina że dobiera Ci takich nieogarów". A prawda jest taka, że masz po prostu duże braki - mechaniczne (mikro i makro) i teoretyczne (chociażby brak mpen w stronie na ap i wątpliwy build nasusa). Nikt za Ciebie nie wbije tej dywizji, chyba że booster, który będzie grał przeciwko TAKIM SAMYM przeciwnikom z TAKIMI SAMYMI sojusznikami, z którymi grasz i Ty. I zamiast przeżywać jaki to system jest okrutny; z palcem w d*pie będzie piął się coraz wyżej. Z ręką na sercu - jeśli masz solidne podstawy, wiedzę, umiejętność podejmowania decyzji to wyjście z silvera jest okrutnie proste.

Wiem, gram jak ciota ale dla mnie najlepszy build, najlepsze runki bo bez sensu się pierdzielić jak to samo będzie w sumie. Team jednak zawsze chciałbym żeby był jak ja, żeby patrzeli w mapę, wiedzieli kiedy zaatakować i kogo atakować, bo jak patrzę że wszyscy zbierają się na takiego dajmy na przykład rammusa, to mi się chce srać z płaczu. W grze nie było Gravesa, przeciwnik napisał tak dla jaj ;]

Zmień po prostu styl gry, co do Nasusa nie polecam Gauntelta i hydry, słabe.

Z ad run możesz wyebać lifesteal bo po co Ci on jest?

NAJLEPSZA PODPOWIEDŹ: Wymainuj daną postać np. Vayne + Orbwalking [Dużo daje bo na low elo nikt tego nie stosuje]

Pograj tam z 50 normali czy tam rankedów i jak myślisz że jesteś dość ogarnięty już twym mainem to dostajesz z dupy diament, to nie jest w cale trudne.

Pooglądaj stremy dobrych graczy z polski [streamerzy] to polecam: Kubona, Kikisa lub Arquela.

Lub powtórki z meczy od jakiś pro Koreańczyków którzy mają 50 palców i napierdalają w klawiature 5x szybciej niż maszyna.

FARMA FARMA I FARMA. 70-80cs przy 10 minucie to chyba satysfakcjonujący wynik, staraj się tyle mieć przy każdej grze.

I potem masz TADAM! Master/Diamond I tyle starczy, powodzenia.

Gauntlet do hydry bo lubili mnie w grupie nękać, poza tym brakowało mi do cd i się przydała reszta. AD Lifesteal, często mam takie sytuacje gdzie wychodzę z fartem, na początku te kilka hp z hita potrafi pomóc, w late to już coś większego. Farma u mnie to już zależy, podczas gry Rengarem na topie to coś koło tego, czasem większa jest, jak mam double topa to akurat jest bardzo dobrze, ostatni ranked miałem akurat topa przeciw Zedowi i Fiorze, po tym jak mnie Fiora zdjęła pod wieżą wróciłem i zdobyłem double(obydwoje połowe hp ale fiora użyła ulta :P), akurat oni nie tacy głupi, więc nie wiem czy to dobrze czy źle ^^ a farme miałem większą niż jakiś z nich, bodajże ok. 60 w 10 minucie. Orb Walking, nie wiedziałem o tym, bardzo fajnie to wygląda, potrenuję ^^

Opublikowano

Teraz idzie dobrze, kilka winów pod rząd mam to chyba sprawka tych boostów. Jednak dalej nie wiem czemu większośc graczy wtedy była taka bezsilna żeby spipczyć gdzieś podczas teamfightów.

Opublikowano

k00stecki ;* - podałeś wersję dla osób mających problemy z koordynacją ruchową i używaniem mózgu. Równie dobrze możesz powiedzieć przyszłemu kulturyście, że synthol to najlepsze rozwiązanie. Droga na skróty jest dla zakompleksionych ciot, które liczą na szybkie efekty.

Opublikowano

Nie pierdol kolego, wyjscie z silvera/golda jest rzecza banalnie prosta. Jest przegrywasz, to robisz to tylko i wylacznie przez siebie. ZWLASZCZA w s5 na EUNE (czyli dno, najgorszy server z najgorszymi graczami, prawie najgorsza dywizja), gdzie w kazdej grze mozesz robic 30/1.

Po prostu zepnij sie, poczytaj jakies poradniki (oczywiscie nie polskie, polecam leaugecraft (http://www.youtube.com/watch?v=6ywhB-2h2AE), podszkol mechanixy i wybijesz sie do golda w dwa dni.

Opublikowano

Żeby wyjść z S5 z niskim mmr, trzeba albo grać na poziomie +- golda, albo mieć niezłego farta. Graj tylko tymi postaciami, którymi czujesz się pewnie. Jednak wybieraj te z nich, które mogą solo wycarrować grę. ;)

c:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...