Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu tak jest?

eVoquen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego nie da się wyjść z Silvera V?

Tutaj to już od kilkunastu dni na 2 przegrane mam jedną wygraną, czasem więcej przegranych no i ja się pytam, czy ci ludzie z silvera są tak bardzo tępi?

Staram się uspokoić graczy, ratować im dupy,

ale nie, gdy ktoś walczy dwóch idzie sobie farmić albo już farmi - pinguj spamuj a oni nie przyjdą,

gdy chcesz komuś pomóc i się nie uda to permflame cały mecz,

na początku najczęściej ja mam firstblooda, jak będę miał już do ok. 3 killi i idę komuś pomóc to się nie da, albo push albo 0 reakcji nic.

W teamfightach kiedy jeszcze WYGRYWAMY jak wyżej pisałem ktoś spierdala albo czeka na jakieś magiczne słowo? Zamiast od razu zabić adc, assasyna lub maga to focusują tanka, nie umią nawet jakiegoś combo zrobić i mi się wydaje że gracze silvera ulta nie umią użyć.

Zapraszam do dyskusji, macie jakieś porady?

Opublikowano

Graj mida/jungle. Kupuj wardy. Gankuj linie które wygrywają, aby powiększyć ich przewagę, ignoruj przegrane linie.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zapewne to spisek rito przeciwko Tobie, przestan grac w ta gre bo rito nie pozwoli Ci wyjsc wyzej. 

A tak na serio to gdybys byl taki dobry jak opisujesz, to byl bys na pewno wyzej ;3

4zzt3n.png

Opublikowano

Zastosuję się do wszystkiego, co będę uważał za słuszne. Ciekawostka, nie dawno kiedy jeszcze sam byłem toxicem(teraz ściskam poślady zamiast flejmować) wygrywałem więcej gier.

Zapewne to spisek rito przeciwko Tobie, przestan grac w ta gre bo rito nie pozwoli Ci wyjsc wyzej. 

A tak na serio to gdybys byl taki dobry jak opisujesz, to byl bys na pewno wyzej ;3

Mógłbym Cię zgłosić za spam, ale jako że jestem porywczy do dyskusji to ci napiszę że nie da się wygrać ani teoretycznie ani praktycznie 1 vs 5(nie mówię o botach)

Opublikowano

Zastosuję się do wszystkiego, co będę uważał za słuszne. Ciekawostka, nie dawno kiedy jeszcze sam byłem toxicem(teraz ściskam poślady zamiast flejmować) wygrywałem więcej gier.

Mógłbym Cię zgłosić za spam, ale jako że jestem porywczy do dyskusji to ci napiszę że nie da się wygrać ani teoretycznie ani praktycznie 1 vs 5(nie mówię o botach)

Zaden spam, taka prawda, jestes tam gdzie zaslugujesz.

@topic

Jezeli juz Ci, az tak ciezko idzie w tym silverze to wez se cos z dobrym roamem na mida ( akali ) gankuj po 6, a w tf 1 shootuj adc. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Nervarien właśnie robi serię 24h, CIEKAWE JAK ON TO WYGRYWA skoro jest spisek przeciwko graczom w silverze. A zresztą, skoro jest spisek przeciwko graczom w silverze to jak inny gracz TEŻ z silvera może wygrać? xDD

Heh, może jedna na 200 gier się trafi, że naprawdę będziesz 1 vs 5. Więc nie wciskaj kitów, że elo hell i inne tego typu bzdury istnieją, jakbyś był dobry to byś wyszedł PROSTE!

///A zapomniałem porada; Graj lepiej.

Roamuj po prostu/zabijaj enemy/pushuj, graj postaciami które mogą wycarrować grę.

Opublikowano

Ciekawostka, nie dawno kiedy jeszcze sam byłem toxicem(teraz ściskam poślady zamiast flejmować) wygrywałem więcej gier.

Mówisz o wygranych grach w brązie? ^^ Powinszować.

Prawda w oczy kole - a prawdą jest, że po prostu grasz słabo. Na poprawę humoru żeby podbudować Twoje ego powiem Ci, że na koniec sezonu jest wysyp boosterów dlatego wbicie wyższej dywizji może być cięższe niż dotychczas.

Opublikowano

Chyba nie przeczytaliście wszystkiego, prawie ZAWSZE jest jakiś gracz lub więcej który nie chcę nawet pomóc w teamfightach(pociesza was to że wiem co to jest?) więc powiedzicie mi prosze, co mają moje umiejętności do tego?

Mam jakiś wpływ na to czy wygram teamfight 4/3vs 5(nię mówie tu o atakowaniu źródła DMG w enemy teamie)?

Czasem znajdzie się gra gdzie mnie nafeedują kompletnie i sam potrafie 2/3 rozłożyć potem trzeba uciekać ew. komuś w ukryciu pomóc, jednak jest to ALE. Mądrale oddaje wam głos ;)

Mówisz o wygranych grach w brązie? ^^ Powinszować.

Prawda w oczy kole - a prawdą jest, że po prostu grasz słabo. Na poprawę humoru żeby podbudować Twoje ego powiem Ci, że na koniec sezonu jest wysyp boosterów dlatego wbicie wyższej dywizji może być cięższe niż dotychczas.em 

Nie, mówie o grach w Silverze, za tamtego czasu nawet ci podpowiem byłem w czwórcę :3 Przez te 2 dni gry miałem tylko jednego smerfa, może jeszcze był jakiś ale nie wyróżniał się jakoś. Przegrał oczywiście bo nie da się wygrać 1 vs 5 jak wspomniałem ;))) A grał bardzo niesamowicie wręcz, 300 farmy 20 killów 2 śmierci.

Nervarien właśnie robi serię 24h, CIEKAWE JAK ON TO WYGRYWA skoro jest spisek przeciwko graczom w silverze. A zresztą, skoro jest spisek przeciwko graczom w silverze to jak inny gracz TEŻ z silvera może wygrać? xDD

Heh, może jedna na 200 gier się trafi, że naprawdę będziesz 1 vs 5. Więc nie wciskaj kitów, że elo hell i inne tego typu bzdury istnieją, jakbyś był dobry to byś wyszedł PROSTE!

///A zapomniałem porada; Graj lepiej.

Roamuj po prostu/zabijaj enemy/pushuj, graj postaciami które mogą wycarrować grę.

To jakiś wymyśł pseudo-diamenta "jakbyś był dobry to byś wyszedł"? Nie wiem ile mam razy pisać że 1/2 vs 5(teoretycznie) NIE da się wygrać, np powyżej masz przykład.

Opublikowano

Chyba nie przeczytaliście wszystkiego, prawie ZAWSZE jest jakiś gracz lub więcej który nie chcę nawet pomóc w teamfightach(pociesza was to że wiem co to jest?) więc powiedzicie mi prosze, co mają moje umiejętności do tego?

Mam jakiś wpływ na to czy wygram teamfight 4/3vs 5(nię mówie tu o atakowaniu źródła DMG w enemy teamie)?

Czasem znajdzie się gra gdzie mnie nafeedują kompletnie i sam potrafie 2/3 rozłożyć potem trzeba uciekać ew. komuś w ukryciu pomóc, jednak jest to ALE. Mądrale oddaje wam głos ;)

Nie, mówie o grach w Silverze, za tamtego czasu nawet ci podpowiem byłem w czwórcę :3 Przez te 2 dni gry miałem tylko jednego smerfa, może jeszcze był jakiś ale nie wyróżniał się jakoś. Przegrał oczywiście bo nie da się wygrać 1 vs 5 jak wspomniałem ;))) A grał bardzo niesamowicie wręcz, 300 farmy 20 killów 2 śmierci.

To jakiś wymyśł pseudo-diamenta "jakbyś był dobry to byś wyszedł"? Nie wiem ile mam razy pisać że 1/2 vs 5(teoretycznie) NIE da się wygrać, np powyżej masz przykład.

1 vs 5 tak, ale nie zapomnij, że mecz zaczyna się 5 vs 5 :). Nvm czy mogę dyskutować, czy muszę spełnić jakiś warunek aby nie dostać warna, ale cóż (jeśli nie mogę to proszę o upomnienie).

Opublikowano

1 vs 5 tak, ale nie zapomnij, że mecz zaczyna się 5 vs 5 :). Nvm czy mogę dyskutować, czy muszę spełnić jakiś warunek aby nie dostać warna, ale cóż (jeśli nie mogę to proszę o upomnienie).

No dobra dobra xD Ostrzeżenia za pisanie na temat nie dostaniesz chyba :v, ale nie wiem co chciałeś mi przekazać że mecz się zaczyna 5vs5(nawet nie zawsze:D)

Opublikowano

ale taka prawda, bo gdybys ogarnial to  bys wygrywal wiekszosc gier. np gdy ja jeszcze gralem w silver to wystarczylo ze zabilem enemy co robil najwiecej dmg i reszta mojej druzyny jakos dawala rade, i wygrywaliśmy gry.  

Zabijesz osobe co robi dmg i wygrales tfa.

Opublikowano

ale taka prawda, bo gdybys ogarnial to  bys wygrywal wiekszosc gier. np gdy ja jeszcze gralem w silver to wystarczylo ze zabilem enemy co robil najwiecej dmg i reszta mojej druzyny jakos dawala rade, i wygrywaliśmy gry.  

Zabijesz osobe co robi dmg i wygrales tfa.

Ale niestety przeciwnik też myśli, zobaczę, gram teraz supportem i powiem ci czy ktoś w ogóle focusował lub zabijał główne źródło dmg. GL

Opublikowano

No dobra dobra xD Ostrzeżenia za pisanie na temat nie dostaniesz chyba :v, ale nie wiem co chciałeś mi przekazać że mecz się zaczyna 5vs5(nawet nie zawsze:D)

Chodzi o to, że mecz zaczyna się 5 vs 5 (hehe, 4 vs 5 to tylko niektóre przypadki, ale cóż) czyli co się stanie później zależy tylko od Ciebie.

Jeśli szarpniesz swój team stalową ręką zanim zaczną feedować to wygrana jest twoja, lecz jeśli ta ręka nie szarpnie wystarczająco mocno to ktoś w enemy pociągnie mocniej i to jego team wygra.

Ogólnie sytuacja jest taka, że jeśli jesteś naprawdę na wyższym poziomie to i tak do swojego poziomu wyjdziesz, jeśli nie to zostajesz proste!

Opublikowano

Masz wpływ na to czy wogóle będziesz uczestniczył w takim teamfighcie. Jeżeli cała wasza 4rka atakuje 5tke przeciwników, a dopiero po śmierci zauważacie, że skład był niepełny to ewidentnie wasza wina. Z takim podejściem minie trochę czasu zanim wbijesz CHOCIAŻ golda. Dużo jeszcze przed Tobą. Przydałoby się trochę pokory i samokrytyki. No ale najłatwiej nie brać odpowiedzialności i zrzucic wszystko na "kijowy team" :|

Opublikowano

Nie da sie wyjsc? Mozesz to jakos udowodnic? Boostojac z konta 2-4 zrobilem 28-4 konczac na Gold V (80 LP)

518831445005751729602.png

Opublikowano

Owszem nie da się wyjść :) Teraz przegrałem znowu, grałem supportem gdzie vayne dawała się focusował vayne i karmie oraz dawała się bić minionkom, kupiła pierwszy itemek buty i szczerze tylko uciekała od teamfightów, chciałem iść mida ale nie bo Yasuo musiał zinstalockować i napisać że jednak idzie mida bo zajeli mu topa, Yasuo też jakoś w d***e miał teamfighty, możecie mi przypomniec jaki ja mam wpływ czy ktoś przyjdzie? Chcę przynajmniej równych sobie, to nie jest mój poziom coorva po prostu nie umiem grać z takimi trollami, nie wiem jak można to inaczej nazwać bez jaj, dobiera mi niedorozwojów, zawsze pomocną ręką wychodzę grałem leoną i co? Musiałem wszystko brać na siebie, vayne widziała KILLA w enemy lucianie bo 1/2 hp i co? Wiadomo co dalej. System jest zepsuty jak dla mnie.

post-682522-0-65191600-1415567353.jpg Jak to możliwe? :f

post-682522-0-21852400-1415567361.jpg Poza tym, to mówi samo za siebie.

Opublikowano

Owszem nie da się wyjść :) Teraz przegrałem znowu, grałem supportem gdzie vayne dawała się focusował vayne i karmie oraz dawała się bić minionkom, kupiła pierwszy itemek buty i szczerze tylko uciekała od teamfightów, chciałem iść mida ale nie bo Yasuo musiał zinstalockować i napisać że jednak idzie mida bo zajeli mu topa, Yasuo też jakoś w d***e miał teamfighty, możecie mi przypomniec jaki ja mam wpływ czy ktoś przyjdzie? Chcę przynajmniej równych sobie, to nie jest mój poziom coorva po prostu nie umiem grać z takimi trollami, nie wiem jak można to inaczej nazwać bez jaj, dobiera mi niedorozwojów, zawsze pomocną ręką wychodzę grałem leoną i co? Musiałem wszystko brać na siebie, vayne widziała KILLA w enemy lucianie bo 1/2 hp i co? Wiadomo co dalej. System jest zepsuty jak dla mnie.

attachicon.gifaneglvy.jpg Jak to możliwe? :f

attachicon.gifjnvmddu.jpg Poza tym, to mówi samo za siebie.

da się wyjść więc zamknij morde i zacznij coś grać. nie ważne, że twój team feeduje - prawdziwy throw to twoja śmierć. po prostu zamknij mordę i naucz się grać bo pierdolenie że z silvera V nie da sie wyjść jest bez sensu. jeżeli nie wyjdziesz to albo jest to twój poziom albo grasz jak gówno 

Opublikowano

Byli i tacy zawodnicy, którzy mieli problem z wyjściem z brązu na bol'u :D. A teraz całkiem serio - prawda jest taka, że Ci, którzy mają wyższą dywizję niż S5 mają znajomości w riot'cie. Inaczej nie byłoby opcji żeby wspiąć się wyżej. Po prostu osiągnąłeś górny próg ELO dla ludzi bez kontaktów w "wyższych" sferach i nie ma opcji na wyższą dywizję :(. Jedyną opcją jest napisanie do supportu z prośbą o odblokowanie chociażby golda. Będziesz musiał trochę zapłacić (im wyższa dywizja tym wyższa cena) - dopiero wtedy zacznie dobierać Ci sojuszników grających na poziomie. Właśnie dlatego boosterzy tak się cenią. Wbić dywizję to pryszcz. Ale ją odblokować płacąc haracz riot'owi - tu już muszą wybulić ponad połowę ze swoich zarobków.

Serce mi się kraja widząc tyle osób grających na poziomie challengera, nie mających możliwości odblokowania swojego pełnego potencjału przez durną politykę riotu :|

Opublikowano

Byli i tacy zawodnicy, którzy mieli problem z wyjściem z brązu na bol'u :D. A teraz całkiem serio - prawda jest taka, że Ci, którzy mają wyższą dywizję niż S5 mają znajomości w riot'cie. Inaczej nie byłoby opcji żeby wspiąć się wyżej. Po prostu osiągnąłeś górny próg ELO dla ludzi bez kontaktów w "wyższych" sferach i nie ma opcji na wyższą dywizję :(. Jedyną opcją jest napisanie do supportu z prośbą o odblokowanie chociażby golda. Będziesz musiał trochę zapłacić (im wyższa dywizja tym wyższa cena) - dopiero wtedy zacznie dobierać Ci sojuszników grających na poziomie. Właśnie dlatego boosterzy tak się cenią. Wbić dywizję to pryszcz. Ale ją odblokować płacąc haracz riot'owi - tu już muszą wybulić ponad połowę ze swoich zarobków.

Serce mi się kraja widząc tyle osób grających na poziomie challengera, nie mających możliwości odblokowania swojego pełnego potencjału przez durną politykę riotu :|

^Nie wierzę :P Ale teraz wyjście z S5 jest cholernie trudne.

Opublikowano

no przecież z tego co piszesz, to jedyne wytłuamczenie 

Proszę nie spamuj ^^ Jeszcze mi będziesz wmawiał że pisałem kiedyś że jakiś spisek ma riot :3

Opublikowano

Nie możesz wyjść z s5 bo jesteś za słaby, w sensie zasługujesz akurat na tą dywizję, i mi nie pisz że afki,feedery itd. Sam wychodziłem z s5 do p5 rownież miałem słabych zawodnikow, noobow, feederow, afkerow, flamerow, smurfow 2/10 i wyszedłem, da się, jeżeli chcesz wiedzieć jak wbić przynajmniej ten s4 to cały czas graj, bez względu czy wygrywasz lub przegrywasz.

Opublikowano

^Tak się wydaje ^^ na dole masz screena, jak team równy tobie to się wygra a tu tylko wszędzie pierdolą że to ja jestem słaby(?) Na początku troche przegrany.

post-682522-0-48564000-1415581727_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...