Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Flame23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dostałem tak z dwa lata temu kompa z kartą graficzną Nvidii serii Quadro.
Niestety jak czytałem Quadro nie są do gier a do programów graficznych. A ja co najwyżej piszę se jakieś proste gierki w GameMakerze Studio, czyli w tym przypadku raczej ta karta nie jest mi specjalnie potrzebna. Mam BF3 i BF4 i nie moge za bardzo pograć bo w porywach 20 FPS się nie da wg mnie grać. Czy macie jakieś propozycje co do zakupu karty graficznej do gier (która pójdzie na moim kompie) ?

Druga sprawa to pamięć RAM. Kiedyś miałem (2 kośći po 2GB) 4GB (chyba DDR3) 800MHz i coś komputerowi nie pasowało bo wywalało sterownik ekranu podczas korzystania z przeglądarki lub grania w gry. Obecnie mam 2 kości po 1GB DDR2. Jakie zatem RAMy kupić od których komp nie będzie wariował. Bo tamte 4GB podobno miały działać do tej płyty głównej a jednak nie dzialały.

Budżet na RAM i kartę to max 1100zł.

PARAMETRY KOMPUTERA :

System Operacyjny : Windows 7 64-bit

Płyta główna : Acer MCP73VE

Procesor : Intel Core 2 Duo E8400 3Ghz

RAM : 2GB DDR2 (2 kości po 1GB)

Karta graficzna : Nvidia Quadro FX4600 768mb

Zasilacz : MODECOM MC 620 CARBON

Wiatraczek : Intel E33681-001

Opublikowano

Do wymiany tutaj właściwie wszystko.

Masz nadal te kości ram ddr3?

Można kupić tylko kartę i ram, jednak procesor będzie ją niemiłosiernie ograniczał. A twój zasilacz to tykająca bomba.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Chyba mam wciąż te kości musiałbym ich poszukać. Mogę poczekać do swiąt i uzbierać na coś więcej bo rozumiem ,że jakbym kupił i5 to by nie poszła do tej płyty głównej.

Mi sie wydawało ,że zasilacz jest w miarę dobry czemu tykająca bomba ? o.O

Opublikowano

Jak możesz poczekać to poczekaj.

Zasilacz może przesadziłem z tą tykająca bomba. Ale dobry to on nie jest, znajduję się na neutralnej liście.

Tak czy inaczej jak będziesz chciał wrzucić lepszy procek i kartę to trzeba go wymienić.

http://www.mpcforum.pl/topic/779806-tut-czarna-lista-zasilaczy-renomowane-marki/

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Chyba mam wciąż te kości musiałbym ich poszukać. Mogę poczekać do swiąt i uzbierać na coś więcej bo rozumiem ,że jakbym kupił i5 to by nie poszła do tej płyty głównej.

Mi sie wydawało ,że zasilacz jest w miarę dobry czemu tykająca bomba ? o.O

i5 do tej płyty w życiu nie wejdzie. Zasilacz - zmieniałbym, ale to Twój wybór, najlepszy to on nie jest. Za około 1500zł (jakbyś znalazł ramy i zostawił dysk to taniej) Dostaniesz zestaw z g3258 i r7 260x na którym zagrasz praktycznie we wszystko (także nowości), więc warto trochę pozbierać

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...