Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę wejść na jeden serwer

Nysharrr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, że nie mogę wejść na jeden serwer pomimo tego, że wiem, że jest aktywny. A dokładniej:

Kiedy próbuje wejść na serwer pojawia się napis: java.net.connectexception: Conection refused: no futher information:

Na inne serwery wchodzić mogę. Reupload minecrafta nie pomógł.

PS

Wczoraj grałem na tym serwie na innym kompie, u kolegi.

graphic.png

Opublikowano

Witka , moim zdaniem problem tkwi w javie sprawdz wersje . Kiedyś miałem podobny problem okazalo sie ze protokoly javy byly nie zgodne.

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Panel sterowania - zapora systemu wszystko na off

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Osobiście używam linuxa tu można bawić sie recznie w pakietach , jeżeli uzywasz Windowsa to najłatwiej odinstalowac obecna wersje javy i od nowa ją zainstalować . Napisz czy pomoglo jak nie będę szukał inego rozwiązania .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Znalazlem jeszcze 1 ciekawe info , jesli posiadasz router i masz do nie go dostęp wejdz jako admin i odblokuj port 25565 , to juz powinno pomóc

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Albo wyłącz zaporę Panel Sterowania ----> System i zabezpieczenia ----> Zapora systemu windows ----> Włącz lub wyłącz zaporę systemu windows

Lub Re-Install'uj jave

Jesteś w Polsce? Używaj polskich znaków! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...