Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor i karta graficzna,

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Chciałbym kupić procesor i kartę graficzną pod płyte główną : Asus P5KPL-AM . Mam do wydania na procka 200 zł i grafikę 200 zł . Proszę o pomoc w dobraniu odpowiednich i wydajnych części . Wszystko musi być pod gry żeby działały jak się należy. Zasilacz to OCZ 500 w. Jak na razie lecę na Intel Core 2 duo e8200 i karcię graficznej Nvidia GeForce 9600 gt.

Opublikowano
Opublikowano

Rzary : Co mam rozumieć z twojej wypowiedzi o starych podzespołach ? Tylko to co wymieniłeś będzie dobre ? Nic innego nie zaproponujesz  ? Dzięki chociaż za chęci :)

Opublikowano

Rzary : Co mam rozumieć z twojej wypowiedzi o starych podzespołach ? Tylko to co wymieniłeś będzie dobre ? Nic innego nie zaproponujesz  ? Dzięki chociaż za chęci :)

Chodzi mu o to że twoja płyta to antyk i pakowanie kasy w podstawkę 775 jest bezsensowne

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

modujesz plyte glowna i procesor bierzesz jakiegos xeona E5xxx - 4 rdzenie porowynywalne z pierwsza generacją i5 

karta hd 5850 jesli do 200zl powyzej 5870 

­

Opublikowano

Budżet to około 650 zł . Zastosowanie to gry i internet.  i jeszcze się zapytam w czym się lepiej opłaca ? W częściach czy cały już złożony używany ?

Opublikowano

nie ma sensu za 600 zl masz xeona ktorego moze wykrecisz na 3.5ghz i radeona hd 7870 (porownywalna do r9 270x)

z 775 da sie jeszcze cos wykrecic, a 200zl za 4 rdzenie intela to nie duzo

za cene tego q6600 masz xeona lepszego od q9650, a mod nie jest trudny do wykonania

­

Opublikowano

Tylko jest jeden problem bo nie umiem kręcić procesorów i boję się że zj%^e komputer :(

masz plyte z dobra sekcja zasilania, markowy zasilacz wiec nie ma szans na spalenie

w moim zestawie dostajesz lepiej za mniej, tylko trzeba sie pobawic z plyta glowna i wgrywaniem biosa/mikrokodow do biosa, to wszystko

­

Opublikowano

Czyli co mam dokupić ? Pogubiłem się już całkowicie .

mozesz kupic tego q6600, tylko ze ten procesor jest nieoplacalny jesli nie krecisz skoro za ta cene masz E5450 ktory gniecie ten procesor w cenie

hd 7870 chyba najlepsza karta w tej cenie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...