Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący w Katlam

kd44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań co do Katlam i end game :)

1, Gdzie mogę wymienić ac na eq lub inne rzeczy?

2. Skąd wezmę kamienie L95-105 na ulepszenie eq za bm? ( u brokera są  tak drogie, że aż szkoda tam zaglądać )

3. O co chodzi z idian efect? Są jakieś idiany na lvl 30,40,50, czym to się różni? Jakie są ich rodzaje i max lvl?

4. Są jakieś sposoby na dość efektywne wydropienie i włożenie manastone? Na mniejszych lvl nie mogłem wbić więcej niż 3 manastone to 1 przedmiotu, a ms są i tak bardzo drogie.

5. Czy jak z questów zdobędę z 1000 honor points, to z czasem będą mi spadać? Czy tracę hp jak zabije mnie inny gracz?

6. Czy garnizony w Katlam, działają tak jak w innych miastach? 1h od zabicia głównego komendanta respi się kolejny?

7. Jestem w organizacji Green Hat i mam pytanie, czy questa na walutę w tej organizacji dostaje tylko 1 dziennie?

8. Do czego ludziom mithirl coin, że skopują je po 3000?

9. Czy są jakieś instancji 1 osobowe, na których dobrze się zarabia?

Opublikowano

1. W podziemiach katalam wymienisz ac na eq, wzory do crafta

2. Z przerabiania setów na kamyki. Połaź na instancje 60+

3. Idianami nakładasz tymczasowy efekt na broń. (klikasz dwa razy na idian i wtedy na broń, ale chyba trzeba ją wcześniej zdjąć)

4. Każdy ma swoje sposoby na wkładania kamieni ;P Ogólnie to loteria :)

5. Od pewnej ilości zaczynasz tracisz ileś tam honor points na dzień, to zależy od tego ile masz. Ja na 3-starze przy 11k tracę 28 honorków na dzień. Nie tracisz ich jeśli Cie ktoś zabije.

6. Od 4.6.2 jest zmniejszony resp legatów, w zasadzie wychodzi to ok. 30 min.

7. Tak

8. Kupujesz za to set jak masz 51 lvl albo wymieniasz na skrzynki. Mi tam w zasadzie nic ciekawego nie leciało ze skrzynek. Czasami się trafi jakiś enchant albo kahruny.

9. Hol wiedzy? Stalowa róża? W 4.7 widziałam, że ma jeszcze dojść jakaś solowa insta :)

Opublikowano

Ok dzięki za błyskawiczną odpowiedź :P

Chciałem jeszcze wiedzieć, u jakiego npc kupuje się eq AP65 do pvp ( to ostateczne )

Opublikowano

Ok dzięki za błyskawiczną odpowiedź :P

Chciałem jeszcze wiedzieć, u jakiego npc kupuje się eq AP65 do pvp ( to ostateczne )

Zależy jaka rasa. Jeśli chodzi o Elyosów, to można powiedzieć, że Herinia

Chociaż sety będziesz miał różne i to jest tylko jeden z end gamowych.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Racja, nie dodałem że gram asmo. Widziałem dużo tych setów za ap, jedne były w sarpan, inne w katlam, jedne za 3kk ap, drugie za 2kk itp. Nie wiem czemu ale set za 3kk ap ma takie same statystyki co eq za bm ( tylko trochę większy atak pvp ).

Opublikowano

Racja, nie dodałem że gram asmo. Widziałem dużo tych setów za ap, jedne były w sarpan, inne w katlam, jedne za 3kk ap, drugie za 2kk itp. Nie wiem czemu ale set za 3kk ap ma takie same statystyki co eq za bm ( tylko trochę większy atak pvp ).

Set end gamowy jest za AP i Ceranitowe Medale. NPC z tymi itemami znajdziesz w Północnym Katalam - zdaje się, że będzie to Bedantun

Opublikowano

Na pewno? Bedantun ma bronie dla oficerów z 2 gwiazdkami, ale przykładowo dagger ma 200+20 ataku, to tyle co mów aktualny z kampanii ^^ Wydaj mi się że bronie za taką cenę powinny mieć większy statyki. Obok jest inny npc który sprzedaje bronie za 3.7kk ale tylko na great generałów

Opublikowano

Na pewno? Bedantun ma bronie dla oficerów z 2 gwiazdkami, ale przykładowo dagger ma 200+20 ataku, to tyle co mów aktualny z kampanii ^^ Wydaj mi się że bronie za taką cenę powinny mieć większy statyki. Obok jest inny npc który sprzedaje bronie za 3.7kk ale tylko na great generałów

Tak, na pewno.

Nigdy nie grałam sinem, ale wiem, że u nich nie liczy się wyłącznie atak, ale też na przykład krytyk.

Zresztą w broni z kampanii nie masz tylu slotów na kamienie many, co w broniach za AP i Ceranitowe Medale, to również wpływa na dmg, jeśli włożyć do nich atak/krytyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...