Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać przez LAN?

KK250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam jeden internet i chcę zagrać na 2 komputery ale gdy mam serwer lan to na 2 komputerze jest jakiś błąd                                                                    mam minecrafta by zyczu

@Edit

zna ktoś DARMOWY(nie wygraj bo i tak nie wygram) hosting serwerów(nie hamahi)

darkorbit

KK25 LvL 13 PL3 MMO P.E.T. 2 lvl 

MC

gram sobie na serwerach od czasu do czasu

Opublikowano

Ja osobiście nie popieram piractwa ale pomóc zawsze można. Więc na początek pytanie do Ciebie: Jaką masz wersję gry? :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Ściągnij na obu komputerach Hamachi i dołącz drugim komputerem do tej sieci ktorą stworzyłeś na tym komputerze na którym będziesz udostępniać jak dołączysz to udostepniasz a na drugim komputerze w multiplayer ID sieci Hamachi i po : dopisujesz port który pojawił ci się przy stworzeniu

­

Opublikowano

Musisz po prostu, mieć Hamachi i koniecznie wyłączyć zaporę systemową ;) 

Opublikowano

Mogą być dwie przyczyny: 1 Albo masz włączoną zaporę windows i musisz ją wyłączyć aby grać,

2 Spróbuj połączyć się przez "direct connection"

No witam.

Opublikowano

Jaki masz błąd? Na jednym necie możecie na luzie grać w mc na lanie. Możliwe że masz błąd przez zyczu? Jezeli instalowałeś mody to kolega musi mieć takie same aby powstał lan.

Kappa.

Opublikowano

Ściągnij na obu komputerach Hamachi i dołącz drugim komputerem do tej sieci ktorą stworzyłeś na tym komputerze na którym będziesz udostępniać jak dołączysz to udostepniasz a na drugim komputerze w multiplayer ID sieci Hamachi i po : dopisujesz port który pojawił ci się przy stworzeniu

/

Hamachi

/

Musisz po prostu, mieć Hamachi i koniecznie wyłączyć zaporę systemową ;) 

i  inni którzy piszą że Hamachi to mówie że miałem i !! n i e d z i a ł a ł o !!

a co do zapory to sprawdzę

Mogą być dwie przyczyny: 1 Albo masz włączoną zaporę windows i musisz ją wyłączyć aby grać,

2 Spróbuj połączyć się przez "direct connection"

2.  ???

darkorbit

KK25 LvL 13 PL3 MMO P.E.T. 2 lvl 

MC

gram sobie na serwerach od czasu do czasu

Opublikowano

2. Wchodzisz multiplayer i dajesz bezpośrednie połączenie i tam wpisujesz IP z hamachi i dodajesz do tego IP :(tutaj port który ci się pojawi po udostępnieniu przez LAN)

Opublikowano

Hosting aternos.org daje darmowy serwer minecraft: bukkit, vanilla, mody

Polecam.

Opublikowano

Darmowy Hosting http://gratisserver.nu

+ 512 MB RAM

+ max 12 slotów (optymalne ustawienie to 5 slotów)

+ max 5 Pluginów

+ Silnik Craftbukkit

+ FTP

- zmienne ip

- z serwera można korzystać tylko 2 godziny dziennie

- jak nie ma graczy wyłącza sie po 15 minutach

- angielski panel

Polecam!

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy to jest naprawdę takie trudne ?

Jeśli chcesz mieć czystą vanille (tak jak byś grał na singlu) to wystarczy udostępnić świat przez lan.

Aby to zrobić: Klikasz escape i tam klikasz "Open to lan".

Na chacie powinno wyświetlić ci port. W drugim komputerze powinieneś na liście serwerów widzieć udostępniony świat.

Jeśli nie widać go to spróbuj  wpisać takie coś w ip: 

ip komputera z którego udostepniasz : port z chatu.

Jak chcesz mieć pluginy to tworzysz serwer.

Pobierz sobie najnowszego spiggota i stwórz plik startowy.

Teorytycznie masz już serwer.

Żeby się z nim połączyć, na swoim kompie wpisujesz w ip localhost a na tym drugim ip twojego komputera (wewnętrzne). 

@Edit

O Boże jaki odkop o.O

Sorry nie zauważyłem, a dla kolegi @1361622928-U485574.pngMrCheater69 złota łopata odkopywacza.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...