Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Wyłączenie autopleja

Janusz.

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wyłączyć?

• Tak!
      15
    • Nie!
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może dodajcie w ustawieniach profilu opcję włącz wyłącz autoplaya?

Opublikowano

oczywiście. Za dużo jest ludzi, którzy ślinią się żeby tylko uprzykrzyć innym korzystanie z forum i nierzadko wrzucają jakieś kretyńskie piosenki.

394591421101183179764.jpeg
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem za.

Rozumiem, że niektórzy są mocno zafascynowani niektórymi piosenkami i chcą, aby cały świat je usłyszał, ale to nie znaczy, że muszą wymuszać, na każdym odwiedzającym ich profil, słuchanie ich...

Szczególnie irytujące jest natrafienie na taki profil w nocy - przy "dobrych" wiatrach, można tym zbudzić połowę osiedla. Ja jestem osobą, która lubi otwierać 30 kart w oknie jednocześnie i znalezienie karty, w której jest profil z autoplayem nie zawsze jest proste, zwłaszcza, gdy ktoś złośliwy chowa dodatkowo linki w spoiler.

Sugerowanie używania adblocka mija się z celem reklam, które wyświetlane są na forum - przecież mają one czemuś służyć, bez powodu nikt ich nie dodawał.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

To już lepiej dodać opcje w ustawieniach swojego kąta czy autoplej ma być on czy off mogą to dodać bo problem to nie jest. Dodali skracanie linków i galerie to mogą dodać i to w opcjach ;p 

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Jestem za.

Rozumiem, że niektórzy są mocno zafascynowani niektórymi piosenkami i chcą, aby cały świat je usłyszał, ale to nie znaczy, że muszą wymuszać, na każdym odwiedzającym ich profil, słuchanie ich...

Mój profil, moja treść. Prawda? :)  Ja jestem na nie dla tej zmiany.

Opublikowano

Mój profil, moja treść. Prawda? :)  Ja jestem na nie dla tej zmiany.

Nie do końca prawda. Twój profil jest publiczny, nie prywatny. Nie możesz w nim publikować, czego chcesz - dla przykładu, niektóre treści są zabronione przez regulamin.

Akurat autoplaye nie, ale zanim wejdę na Twój profil, nie dowiem się, czy masz tam autoplaya. W tym cały problem.

Opublikowano

Nie do końca prawda. Twój profil jest publiczny, nie prywatny. Nie możesz w nim publikować, czego chcesz - dla przykładu, niektóre treści są zabronione przez regulamin.

Akurat autoplaye nie, ale zanim wejdę na Twój profil, nie dowiem się, czy masz tam autoplaya. W tym cały problem.

To skorzystajcie np. z takiego rozwiązania. ;)

http://rajesh38.wordpress.com/2013/09/16/how-to-disable-annoying-autoplay-media-in-chrome-firefox-safari-and-internet-explorer/

Nie trzeba nic zmieniać, gdy istnieją odpowiednie rozwiązania.

Zaproponowany przez Ciebie sposób nie działa w przypadku Firefoxa i linków z SoundCloud (w innych nie sprawdzałam).
Nigdy nie zrozumiem idei wrzucania automatycznie odtwarzanych piosenek na profile, ale jeśli rzeczywiście tak ciężko jest Wam się z tym rozstać, to ja się upierać nie będę.
Ciekawi mnie tylko, co straciłyby osoby, umieszczające autoplaye w profilach, gdyby ta możliwość została zablokowana? Mniej osób posłuchałoby ich ulubionego utworu?
Gdyby ktoś wchodził na ich profil posłuchać muzyki, to by ją sobie sam włączył - chyba nie trzeba nikomu w tym pomagać. Za to osoby, które przykładowo korzystają z forum w nocy, nie musiałyby się martwić o to, że zbudzą sąsiadów.
Anyway, wyraziłam już swoją opinię i na tym poprzestanę, czekając na rozwój wydarzeń. ^_^
Widzisz tylko jedną stronę medalu. Większość ludzi uważa, że im więcej bajerów tym lepiej, więc dlaczego nie uwzględniasz ich subiektywnej oceny. ;) Istnieją zewnętrzne rozwiązania. Nawet substytuty podane w tym linku. Np. na jednej stronie użytkowali zewnętrzny kod css blokujący autoplaya.
Reasumując, wg mnie nie ma sensu blokować poprzez forum, gdyż można to zrobić przez zewnętrzne programy/rozwiązania.
Opublikowano

To skorzystajcie np. z takiego rozwiązania. ;)

http://rajesh38.wordpress.com/2013/09/16/how-to-disable-annoying-autoplay-media-in-chrome-firefox-safari-and-internet-explorer/

Nie trzeba nic zmieniać, gdy istnieją odpowiednie rozwiązania.

Zaproponowany przez Ciebie sposób nie działa w przypadku Firefoxa i linków z SoundCloud (w innych nie sprawdzałam).

Nigdy nie zrozumiem idei wrzucania automatycznie odtwarzanych piosenek na profile, ale jeśli rzeczywiście tak ciężko jest Wam się z tym rozstać, to ja się upierać nie będę.

Ciekawi mnie tylko, co straciłyby osoby, umieszczające autoplaye w profilach, gdyby ta możliwość została zablokowana? Mniej osób posłuchałoby ich ulubionego utworu?

Gdyby ktoś wchodził na ich profil posłuchać muzyki, to by ją sobie sam włączył - chyba nie trzeba nikomu w tym pomagać. Za to osoby, które przykładowo korzystają z forum w nocy, nie musiałyby się martwić o to, że zbudzą sąsiadów.

Anyway, wyraziłam już swoją opinię i na tym poprzestanę, czekając na rozwój wydarzeń. ^_^

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...