Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dotyczące PS4

talas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytania są następujące:

-Czy jeżeli zainstaluję gry na PS4 to np. Jeżeli będę grał w AC4 to czy będzie mi potrzebna płyta żeby zagrać w tą grę jk i inne gry czy zainstaluje raz i mam już spokój nie muszę wkładać płyty i mam wyje*ane  mogę graćw co innego nie wstawając.

-Kolejne pytanie to czy te słuchawki do ps4 http://www.electro.pl/Sluchawki_SONY_Wireless_Stereo_Headset_2_0_Boxed_PS4_2FPS3_2FPSV-s788696.html?gclid=Cj0KEQiA-PGiBRDRz4jH9o39yZwBEiQAWCBZNVad-YgvWiQ84tcA3CedZvOhZ7Hno0bts8KG0WkL6IcaAs-T8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

są przewodowe czy bezprzewodowe .

-I czy na PS4 można oglądać stream'y typu twitch itd. oraz czy są jakieś programy do oglądania filmów tpyu youtube,ipla 

Opublikowano

1. Płytka jest zawsze wymagana, nawet jeśli już zainstalujesz grę.

2. Są one bezprzewodowe (mój kolega takie ma)

3. Jedynie Youtube i chyba IPLA. Nie jestem pewien.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A jeszcze czy na ps4 gdy gram W BF4 to jaka jest maksymalna liczba graczy na serwerze ? Bo pamiętam że na ps3 było chyba max 24

Opublikowano

-Czy jeżeli zainstaluję gry na PS4 to np. Jeżeli będę grał w AC4 to czy będzie mi potrzebna płyta żeby zagrać w tą grę jk i inne gry czy zainstaluje raz i mam już spokój nie muszę wkładać płyty i mam wyje*ane  mogę graćw co innego nie wstawając.

-Kolejne pytanie to czy te słuchawki do ps4 http://www.electro.pl/Sluchawki_SONY_Wireless_Stereo_Headset_2_0_Boxed_PS4_2FPS3_2FPSV-s788696.html?gclid=Cj0KEQiA-PGiBRDRz4jH9o39yZwBEiQAWCBZNVad-YgvWiQ84tcA3CedZvOhZ7Hno0bts8KG0WkL6IcaAs-T8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

-I czy na PS4 można oglądać stream'y typu twitch itd. oraz czy są jakieś programy do oglądania filmów tpyu youtube,ipla 

1. Musiałbyś kupić z PSS żeby grać bez płyty.

2. Będą okej

3. Tak

Opublikowano

1. Musiałbyś kupić z PSN żeby grać bez płyty.

2. Będą okej

3. Tak

Będę musiał kupić PSN co to xD .Czy to to za 180zł za rok żebym mógł grać przez rok multi  ps plus ?

Opublikowano

Będę musiał kupić PSN co to xD .Czy to to za 180zł za rok żebym mógł grać przez rok multi  ps plus ?

Chodzi o zakup gry z PlayStation Store, wtedy nie musisz używać płyty.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

1. Płyta potrzebna jak pudełkową wersje masz. Chyba, że kupisz z PSS ( jak pisali wyżej ) 

2. Ta.

3. Twitch powinien być, skoro można nagrywać z PS4 tylko na twitcha, to pewnie i można oglądać. Youtube jest, ipla jest.

Opublikowano

A jeszcze czy na ps4 gdy gram W BF4 to jaka jest maksymalna liczba graczy na serwerze ? Bo pamiętam że na ps3 było chyba max 24

W BF4 jest 64 osoby.

Opublikowano

A czy twitch youtube i ipla są płatne ?

Youtube i IPLA są darmowe. Pamiętaj, też, żeby grać przez internet, musisz mieć subskrypcję PS PLUS.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

1. Nawet po zainstalowaniu gry płyta będzie wymagana (chyba, że zakupisz wersję cyfrową)

2. Tak, te słuchawki są przeznaczone do konsoli PS4 i są one bezprzewodowe

3. Na PS4 można oglądać stream'y z Twitch. Do oglądania filmów są dostępne aplikacje YouTube oraz ipla (Jest jeszcze dostępny chyba TVN Player o ile się nie mylę)

4. Jeżeli chodzi o grę Battlefield 4 to w trybie Multiplayer jest dostępne MAX 64 osoby (czyli 2 razy więcej niż w poprzedniej części gdzie było MAX 32). Ale należy jeszcze dodać, że żeby grać w trybie Multiplayer na PS4 wymagana jest subskrypcja PS+

A czy twitch youtube i ipla są płatne ?

5. Te wszystkie aplikacje są w 100% darmowe i legalne

Mam nadzieję, że pomogłem Ci trochę :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Małe sprostowania. Na PS4 obecnie nie ma Ipli, być może będzie, w każdym razie jest ona darmowa. Obecnie dostępna jest aplikacja Youtube, TVN Player, Filmbox Live (płatny, abonament 20zł miesięcznie jak dobrze pamiętam) oraz WWE Network (w Polsce nie działa i podobno w całej Europie, więc ciężko to zaliczyć).

Max w BF4 na PS4 jest 64 graczy w multi, na PS3 zarówno w BF3 jak i w BF4 było max 24 graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...