Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic I - Kilka pytań.

ReFaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań dotyczących pierwszej części Gothic.

1. Jak zmienić w ustawieniach sterowania podnoszenie przedmiotów/rozmawianie z ctrl/w na ctrl/LPM ? Kiedy musze wybrać przycisk, naciskam lewy klawisz myszki i nic.

2. Czy dodatek "Mroczne Tajemnice" jest oficjalny? tzn. czy to co jest w G1: MT ma jakiś związek z dalszymi częściami serii Gothic?

3. Czy istnieje patch lub modyfikacja zmniejszająca zacinanie się gry? Mam dobry komputer (Skyrim działa na najwyższych wymaganiach bez żadnych lagów), a Gothic się zacina :(

Opublikowano

1. Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że manualnie poprzez zmianę przycisku w ustawieniach;

2. Tak, jest oficjalny;

3. Nie ma takiego patcha.

Opublikowano

1. Nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że manualnie poprzez zmianę przycisku w ustawieniach;

2. Tak, jest oficjalny;

3. Nie ma takiego patcha.

1. Próbuje zmienić, ale kiedy pisze żeby wcisnąć przycisk na jaki chce się zmienić, naciskam klawisze myszki i nic się nie dzieje.

2. To dlaczego nie można kupić tego dodatku lub gry z dodatkiem, jak Gothic 2: Noc Kruka?

3. Szkoda, ale dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

1. Próbuje zmienić, ale kiedy pisze żeby wcisnąć przycisk na jaki chce się zmienić, naciskam klawisze myszki i nic się nie dzieje.

2. To dlaczego nie można kupić tego dodatku lub gry z dodatkiem, jak Gothic 2: Noc Kruka?

3. Szkoda, ale dzięki za odpowiedź.

Nie mam pojęcia, czemu nie możesz kupić. Ja to chyba gdzieś widziałem. Ale jeżeli tak to musi być do pobrania. A co do zmiany sterowania to tak jak mówiłem w menu powinno być.

Opublikowano

Nie mam pojęcia, czemu nie możesz kupić. Ja to chyba gdzieś widziałem. Ale jeżeli tak to musi być do pobrania. A co do zmiany sterowania to tak jak mówiłem w menu powinno być.

Na Wikii Gothica pisze że Mroczne Tajemnice jest modyfikacją stworzoną przez fanów gry z teamu modderów The PoziomkaZ. 

http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Mroczne_Tajemnice

Tak więc nie wiem gdzie mogłeś widzieć Gothic: Mroczne Tajemnice w sklepie.

Opublikowano

Na Wikii Gothica pisze że Mroczne Tajemnice jest modyfikacją stworzoną przez fanów gry z teamu modderów The PoziomkaZ. 

http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Mroczne_Tajemnice

Tak więc nie wiem gdzie mogłeś widzieć Gothic: Mroczne Tajemnice w sklepie.

Nie w sklepie ale na stronie sprzedającej klucze do gier, modyfikacje, gry itp...

Ale tak czy inaczej nawet jeśli jest nieoficjalne, to jest sprawdzone, bo jak widzisz jest na WIKI.

Opublikowano

Ale tak czy inaczej nawet jeśli jest nieoficjalne, to jest sprawdzone, bo jak widzisz jest na WIKI.

Tylko że w moim pytaniu chodziło o to czy ta modyfikacja ma jakiś związek z dalszymi częściami serii Gothic, a skoro nie jest oficjalny, czyli nie został wydany przez JoWooD, to raczej nie ma nic wspólnego z Gothic 2 

A co do pierwszego pytania, to nie moge zmienić ustawień sterowania na przycisk myszki, można tylko na przyciski klawiatury.

Opublikowano

Mroczne Tajemnice nie jest oficjalnym dodatkiem! Gothic I nie ma żadnego dodatka, a MT to jest modyfikacja. Nie wiem skąd @Scientist. zna takie głupstwa.

Tyle to już sam ustaliłem xD

Edit:

Mam jeszcze jedno pytanko. Chce przejść G1 i G2, w G1 mam grać na czystej wersji? I czy grać w G2, czy G2:NK ?

Opublikowano

G1, najlepiej przejść na czysto, a potem na modach. Przejście G1 czystej to nawet kwestia 2 dni ;) (na wolno). Najlepiej wg mnie to. G1 -> G2nK(G2 ma lepszy klimat, a nk to tylko dodatek, chociaż ja wole na Nk grać) -> Mody.

yiWCsl1.png
Opublikowano

MT nie jest oficjalny, zwykly dodatek tak jak pisales robiony przez Modderow Polskich. W G1 graj na czysto, nie zaczynaj MT bez umiejetnosci znania mapy/walki oraz questow. MT jest bardzo trudnym dodatkiem w porownaniu do G1. 

Kolejnosc przechodzenia to G1, G2, G2NK. Noc Kruka jest tez trudna, sam G2 jest latwy do przejscia, rowniez polecam znajomosc mapy itd. Dopiero zaczac G2NK, w tym modzie musisz wiedziec gdzie zarobic i gdzie zdobyc PD. 

Opublikowano

Dobra, dowiedziałem się tego co dowiedzieć się chciałem :D 

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...