Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uczę się pisać Bota, funkcje do użycia itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie!

Jak juz w poprzednim temacie sie dowiedzialem, tak tez postanowilem: Napisze bota w C++!

Teraz tylko go napisac :D

A w tym jestescie potrzebni Wy :D

Prosilbym o pomoc, ewentualnie porade jak go dokladnie zrobic.

Sprobuje napisac taki +/- szablon co ja bym zrobil a prosilbym was o ew. zmiane w moim rozumowaniu :D

- Tworze i laduje DTM'y do programu

- Wyszukiwanie danych DTM na ekranie o roznych rozdzielczosciach

- W przypadku znalezienia jednych, klik myszki oddalony o 75px/75px a w przypadku innych o 200px/75px (oba konfigurowalne w gui checkboxami np)

Wiec to potrzebuje i mniejwiecej w takiej kolejnosci.

Jest w cpp jakas fajna funkcja na DTM'y ?

Bo reszte w sumie mozna wygooglowac.

Ile mój steam jest warty... :( ---> LINK <---

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Witam ponownie!

Jak juz w poprzednim temacie sie dowiedzialem, tak tez postanowilem: Napisze bota w C++!

Teraz tylko go napisac :D

A w tym jestescie potrzebni Wy :D

Prosilbym o pomoc, ewentualnie porade jak go dokladnie zrobic.

Sprobuje napisac taki +/- szablon co ja bym zrobil a prosilbym was o ew. zmiane w moim rozumowaniu :D

- Tworze i laduje DTM'y do programu

- Wyszukiwanie danych DTM na ekranie o roznych rozdzielczosciach

- W przypadku znalezienia jednych, klik myszki oddalony o 75px/75px a w przypadku innych o 200px/75px (oba konfigurowalne w gui checkboxami np)

Wiec to potrzebuje i mniejwiecej w takiej kolejnosci.

Jest w cpp jakas fajna funkcja na DTM'y ?

Bo reszte w sumie mozna wygooglowac.

Chłopie, Ty chcesz z c++ zrobić chyba AutoIT.

Poczytaj o pakietach.

PS. Co to DTM?

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Przyafczyłem...

Zgodnie z wiki:
A deformable template model specifies a set of points in a tree-based model which allows for a flexible way of finding colors with an approximate positioning relation from eachother.

Wiec ogolnie sposob na okreslanie i znajdywanie odpowiednich kolorow w odpowiednich odleglosciach od siebie.
Bo jak inaczej znalezc przykladowo item w ekwipunku tak zeby bot wiedzial ktorego uzyc?
Miejsce po pixelach to raczej malo efektywny sposob.

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Przyafczyłem...

Zgodnie z wiki:
A deformable template model specifies a set of points in a tree-based model which allows for a flexible way of finding colors with an approximate positioning relation from eachother.

Wiec ogolnie sposob na okreslanie i znajdywanie odpowiednich kolorow w odpowiednich odleglosciach od siebie.
Bo jak inaczej znalezc przykladowo item w ekwipunku tak zeby bot wiedzial ktorego uzyc?
Miejsce po pixelach to raczej malo efektywny sposob.

XDD - tyle mam do powiedzenia o twojej bystrości.

Istnieje coś takiego jak adres, radzę Ci to przegooglować dosyć solidnie.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

XDD - tyle mam do powiedzenia o twojej bystrości.

Istnieje coś takiego jak adres, radzę Ci to przegooglować dosyć solidnie.

powiedzmy ze do gry do ktorej pisze bota nie mam mozliwosci ingerowania w jej memory ;/

Znaczy mozliwosc jest ale jakos nie spieszy mi sie do takich bajerow ;]

Po drugie, wszelkie skrypty w autoicie sa blokowane wiec tez kiszka.

Pozatym co najwazniejsze to nie proba zrobienia bota za wszelka cene, tylko tez chce przy okazji nauczyc sie cpp'a ;]

Wiec jesli ktos chce potepiac cpp lub odpowiadac typu "google" i ma zamiar pokazac ze nie jest ******** dzieckiem, prosze o pomoc.

P.s. z gory przepraszam jesli czesc uzytkownikow tego forum poczula sie urazona, jednak wasze odpowiedzi uwazam za spam, gdyz zadna nie jest odpowiedzia na moje pytanie.

Pozdrawiam, se7en

edit:

chłopie idź do działu autoIT to może zrobisz ten program przed 30 ;c

A takie odpowiedzi możesz sobie wsadzić "gdzies".
W twoim gimnazjum jak nauczyciel j.polskiego prosil o napisanie rozprawki to tez sie klociles ze ty bys napisal dyktando?

Opublikowano

Jeśli chcesz uczyć się cpp to NIE zaczynaj od botów. Na prawdę. W ogóle, nie bierz się za pisanie botów bez solidnych podstaw.

To DTM to albo strasznie dziwna nazwa dla czegoś prostego, albo strasznie skomplikowanie sprawy. Szukanie piksela na ekranie to bardzo trywialna rzecz (nie koniecznie bardzo wydajna).

I nawet ciężko cokolwiek znaleźć na internecie. To co według ciebie jest z wiki to po prostu jakiś wpis na wiki jakiegoś api.

Jedynie normalne (i dające pewne efekty, bo z kolorami pikseli można się ostro przejechać, sam się kiedy o tym przekonałem) wyjście to czytanie informacji z pamięci procesu (jak już ktoś wspomniał).

powiedzmy ze do gry do ktorej pisze bota nie mam mozliwosci ingerowania w jej memory ;/

Z pamięci można czytać zawsze.

Opublikowano

czyli mówisz, że jest to w 100% bezpieczne ?

Hmmm, nie wiem czy z tym sie moge zgodzic...

A co do DTM, to przede wszystkim poznalem to jak pisalem tego bota w Pascalu (Simba)

Co mniej wiecej wygladalo tak:

const
    InvX1 = 0;
    InvY1 = 250;
    InvX2 = 1900;
    InvY2 = 1000;
  var
    WaitTime,Jester,Compassion,Sacrifice,Conviction,Honor,Courage,Loyalty,Fortitude,x,y:Integer;
    var allGood: Boolean;
    var xxx, yyy: integer;

Procedure LoadDTMs;
 begin
  Compassion := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBgZWCQAmIZIDYBYjMgFmZiYJAHYnYoBrETgqQZ3C39GSbU2zKYG9gydGRKMmADjFgwGAAAd1oF6w==');
  Sacrifice := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBgZWCQgWITIDYGYiEmBgZ2IFYEYmUgZgPigBQfhuB8DwZvm3AGcwN7BmNdawZsgBELBgMAZVMFgQ==');
  Jester := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBkZWCQBGJpIDYDYnMgPs7EwHAFiPcA8W4oe+eadQxykgoMmmraDFpALCoixoANMGLBYAAAX84IfA==');
  Conviction := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBkZWCQBmIpIDYFYiMgFmJiYJAHYjYgZgdiRSCe3riAwULfkcFYx4bBTN+eIdqmhAEbYMSCwQAAgCUF/A==');
  Honor := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBgZWCQAmJpIDYBYmMgjmdkYAgE4hwgzgLiUCBuLPZmMNKxYvCw8mFI91BksDSwZ8AGGLFgMAAA0LcG5Q==');
  Courage := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBkZWCQAmJJIDYDYhMgjmdkYPAH4lwoDgLiqVVFDGYGdgy+dhEMJhqmDMa6NgzYACMWDAYA2aAG/g==');
  Loyalty := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBiZWCQAmJpIDYCYmMgFmJiYGAHYgUo5gRi78gkBiMDWwZXC18Gg8Q0BnMDRwZsgBELBgMAWnoFYg==');
  Fortitude := DTMFromString('mbQAAAHicY2VgYNBgZWCQAmIZIDaF4hNMDAyXgXg3EO8F4itAPDO/k8Hd0p+h3DOPwdLAiSFbNoEBG2DEgsEAAKvjCf4=');
  wait(500);
 end;
Procedure Zbieraj(seedDMT:Integer);
begin
//PressKey(107);
  if FindDTM(seedDMT, x, y, InvX1, InvY1, InvX2, InvY2) then
begin
  GetMousePos(xxx, yyy);
  writeln('Gotcha!');
  MoveMouse(x+75, y+75);
  wait(100);
  HoldMouse(x+75, y+75, mouse_Left);
  wait(20);
  MoveMouse(x+75, y+75);
  wait(20);
  ReleaseMouse(x+75, y+75, mouse_Left);
  wait(20)
  MoveMouse(xxx,yyy);
  wait(100);
  end
end;

Procedure Oddaj(seedDMT:Integer);
begin
//PressKey(107);
  if FindDTM(seedDMT, x, y, InvX1, InvY1, InvX2, InvY2) then
begin
  GetMousePos(xxx, yyy);
  writeln('Nope!');
  MoveMouse(x+200, y+75);
  wait(100);
  HoldMouse(x+200, y+75, mouse_Left);
  wait(20);
  MoveMouse(x+200, y+75);
  wait(20);
  ReleaseMouse(x+200, y+75, mouse_Left);
  wait(20)
  MoveMouse(xxx,yyy);
  wait(100);
  end
end;

//Main program
begin
LoadDTMs;
wait(2000);
//repeat
allGood := true;
while allGood do
begin
if isKeyDown(112) then
        allGood:=false;
WaitTime := 0;
wait(100);
Zbieraj(Jester);

Oddaj(Sacrifice);
Oddaj(Conviction);
Zbieraj(Fortitude);
Oddaj(Courage);
Oddaj(Honor);
Oddaj(Compassion);
Oddaj(Loyalty);

//until(false);
end   

I uzyskalem taki efekt:

heheszki.gif

I chcialbym uzyskac podobny jak nie ten sam efekt w cpp, poniewaz niestety w simbie nie ma mozliwosci dodania gui / kompilowania programu.

Oczywiscie robilem to metoda glupiego, ale nie ma sensu sie z tym bawic jesli bym chcial cos takiego napisac w cpp, nie ? :)

A to czy jest trudny czy nie, to jakos mnie nie odstrasza, bo, jak juz mowilem, moge i na nim spedzic 5 lat a go w koncu napisze a przy tym sie naucze ;)

Opublikowano

Nie zawsze, niektóre A-H blokują, a na tym poziomie co on jest... nic nie zrobi(bez A-H też by nie zrobił, no ale...).

Kup książkę/przeczytaj kurs wróć za rok to Ci pomożemy.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Cały czas to forum mnie zaskakuje.

Napisalem w tym samym momencie na 2 forach, angielskim i na tym.

Taki sam topic z tym samym problemem.

Tam otrzymalem odpowiedz z funkcjami i teoretycznie juz skonczylem program w cpp

Gdzie tutaj dostalem odpowiedzi typowych polaczkow typu "google", "napisz w czym innym", "przeczytaj kurs".

Kolejny raz sie zawiodlem na rodakach, i jak tu byc Patriotą?

(Chociaz w sumie zapomnialem ze wiekszosc z was nie ma jeszcze wlosow na jajkach)

//Do zamknięcia

Opublikowano

Hmmmm, bo jaki jest sens używać czegoś, czego się nie rozumie? 

I nie tędy droga... powinieneś wymusić rozdzielczość np 800x600, i analizować przez GetPixel określone obszary, wydajniejsze, przynajmniej bot nie żre więcej zasobów od gry. Naucz się bawić z pamięcią procesu, wydajniej, szybciej, lepiej.

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano
Kolejny raz sie zawiodlem na rodakach, i jak tu byc Patriotą?

LOL

pomijając ten dosyć dziwny wpis powyżej

@top.

możesz podać link do tego tematu, żeby było jakieś rozwiązanie tego jakby ktoś kiedyś szukał.

Ja też z chęcią zajrzę.

Opublikowano

LOL

pomijając ten dosyć dziwny wpis powyżej

@top.

możesz podać link do tego tematu, żeby było jakieś rozwiązanie tego jakby ktoś kiedyś szukał.

Ja też z chęcią zajrzę.

Dobrze ze rozumiesz ze w zaden sposob nie rozwiazales mojego problemu.

Opublikowano

Dobrze ze rozumiesz ze w zaden sposob nie rozwiazales mojego problemu.

to tutaj ludzie pomagają na każde zawołanie bo każdy jest królem i to on musi zrobić swój super program mając ni c***a pojęcia na temat danego języka?

Opublikowano

to tutaj ludzie pomagają na każde zawołanie bo każdy jest królem i to on musi zrobić swój super program mając ni c***a pojęcia na temat danego języka?

to szkoda bo wlasnie go napisalem a wczoraj kolo 15 sprzedalem pierwszy raz kopie bota za 10$.

Gl Hf

Opublikowano

Chwalisz się czy żalisz? Zarobiłeś na cudzej pracy.

Ja też z chęcią zajrzę.

Skończyłeś podstawówkę? Bo odpowiadać Cię nie nauczyli.

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Ja też z chęcią zajrzę.

???

@Vesim

k

Opublikowano

Skończyłeś podstawówkę? Bo odpowiadać Cię nie nauczyli.

Ciebie chyba też nie skoro nadal nie odpowiedziales na moje pytanie w 1 poscie ;)

Jak mam się zwracać do Ciebie zeby odpowiedziec na to pytanie? Wasza wysokość? (jak nie rozumiesz to cytat kogos madrego ponizej)

Opublikowano

imo to stara się nas 'trollować' pewnie nie uzyskał odpowiedzi dlatego linku nie chce wstawić

Tak, wlasnie tak

wiec koniec tematu i radzcie sobie sami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...