Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ventea.eu co się stało?

Aivis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z ostatniej chwili, serwer Ventea.eu upadł. może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego? Miły serwer, fajnie się grało, dopracowany. Więc dlaczego upadł? dlaczego taka lipna administracja robi takie serwery? Proszę o wypowiedzi sprecyzowane :)

Opublikowano

Ch*j wam w d*pe nachapałem sie w ch*j hajsu i ru*ham wasze matki

A tak serio Ventea.eu to był serwer @DonMamutos

Nie polecam współpracy

Kolejny planowany serwer pod hajs to: Armentis.pl

Nie polacam Gry.

Teraz taki trend,tworcy prywatnych serwerow przescigaja sie w tym ktory postawi ich wiecej.

Zapraszam na serwer z sygnatury,stoi 4 lata i nic nie stoi na przeszkodzie aby postal drugie tyle.

Srij9JT.png

Opublikowano

Tak tak to był mój serwer na plikach deili wow czekam na hejty. Ten śmieszny administrator który pojawiał się pod nickiem [GA]Meheq ma nick Kakiet. Żałosny youtuber 1k widzów który ma 0 wyświetleń i sztuczne lajki. Cóż bywa tak że w internecie ciężko zaufać człowiekowi. Przekierował domene ventea.eu na post z mpcforum. Wyłączył serwerowe forum i nic więcej w sumie zrobić nie może ... a no i jeszcze wyłączył serwer komendą GM którą mu już zabrałem. Serwer właśnie włączyłem a stronka będzie dostępna jutro/dziś pod innym adresem. Jak zakupię domenę to Wam udostępnie na nowo w prezentacji. Z góry sorki za to co się dzieje sam dopiero się dowiedziałem.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Tak tak to był mój serwer na plikach deili wow czekam na hejty. Ten śmieszny administrator który pojawiał się pod nickiem [GA]Meheq ma nick Kakiet. Żałosny youtuber 1k widzów który ma 0 wyświetleń i sztuczne lajki. Cóż bywa tak że w internecie ciężko zaufać człowiekowi. Przekierował domene ventea.eu na post z mpcforum. Wyłączył serwerowe forum i nic więcej w sumie zrobić nie może ... a no i jeszcze wyłączył serwer komendą GM którą mu już zabrałem. Serwer właśnie włączyłem a stronka będzie dostępna jutro/dziś pod innym adresem. Jak zakupię domenę to Wam udostępnie na nowo w prezentacji. Z góry sorki za to co się dzieje sam dopiero się dowiedziałem.

Witam :)

DonMamutos wczoraj byłam świadkiem tego "przedstawienia" na Twoim serwerze.Podczas gry. Po chwili już zorientowałam się,że ten oszołom, podpisany nickiem [GA]Meheq, to uzurpator i że jestem świadkiem włamania na serwer przez hackera. Tak jak zapewne większość myślących graczy, ze zgrozą patrzyłam,jak ten ozołom niszczy Twoją pracę.Najpierw poniszczył konta graczy, tzn. pousuwał(czytaj: pookradał) ludziom EQ i już sam ten fakt wywołał burzę wśród ludzi na czacie. Nie mogąc nic zrobić, doczekałam do końca jego "pospisów"...ostatnie,co zobaczyłam (pomijając obraźliwe teksty pod Twoim adresem i nie tylko), było ,że serwer zostanie zamnięty za 10...1 sek. I nastała cisza...:/

Szkoda, szkoda, szkoda.

Wobrażam sobie,jak bardzo musiała Ciebie ta sytuacja porazić.Współczuje Ci niezmiernie. Zrobiłeś kawał dobrej roboty przecież.. Serwer dopracowany. Grało się tam naprawdę świetnie,lajtowo. Choć byłam tam zaledwie kilka dni, to jednak będę zawsze miło wracać pamięcią do tego serwera:) Naprawdę jeden z najlepszych serwerów,na jakich miałam sposobność w ostatnich latach grać :)) Rzadkość, jeśli chodzi o Twoje zainteresowanie sprawami graczy i samego prowadzenia:)) Trzymam mocno kciuki za Ciebie. I przede wszystkim nie martw się,że  ktoś ,komu zaufałeś okazał się po prostu zwykłym chamem i wyzutym z normalnych odruchów ludzkich, potworem. Ja zawsze powtarzam ,że jeśli "zero" odwróci się nawet do góry nogami , to i tak pozostanie "zerem".

Rozmawiałam ze znajomymi po tym,jak ten oszołom włamał Ci się na serwer i każdy jest za tym,żebyś przekazał tę sprawę policji. Ostatecznie , poza moralnymi stratami, poniosłeś przez ten włam, także uszczerbek finansowy.

Pomyśl o tym...

Życzę Tobie wszystkiego dobrego i wytrwałości :) 3maj się mocno :)

A o ludzi nie musisz się martwić, bo wiele osób wróci na Twój serwer z wielką przyjemnością. A że potrafiłeś stworzyć wspaniałą rzecz,jaką jest serwer Ventea.eu, to z niecierpliwością będę oczekiwać na nową jego odsłonę. Powodzenia :)

Pozdrawiam cieplutko :)    ... Vibi

Opublikowano

Witam   pierwsze to co napisze to  to ze tacy ludzie  co niszczą czyjes serwery powinni byc  przykladnie ukarani za  hakerstwo glupote oraz pustą bezmyslnosc . Powiem tak  jesli  to był by mój serwer  bez wachania zglosil bym sprawe do prokuratury bo taką bezmyslnosc i gówniarstwo trzeba tępic moze jak by  jeden z drugim kretynem dostali jakies chore  wyroki dla przykladu  to inni podobni takiemu  by  sie 3x zastanowili zanim by  shakowali   kolejny serwer . Wlasnie mialem zagrac na tym serwerze  zresztą polecila mi  go kolerzanka Vibi :) lecz niestety  nie zdązylem a szkoda bo juz  kiedys gralem na plikach tego serweru i bardzo mi sie podobal .Mam nadzieje ze   kolega wlasciciel serwa szybko postawi nowy serwer lub  uzdatni stary  bo napewno bede gral  i to archerem :) prosze dopracowac ta postac :)) bo to moja ulubiona :) pozdrawiam wlasciciela serwa mam  nadzieje ze niedlugo spotkamy sie  na serwie ... Oizo

Opublikowano

tak to jest jak gracie na serwerach pseudo-techników którzy serwer stawiają za 1k PLN

Powiem tak , dużo serwerów tera stawiają pod Hajs i potem jak zarobią usuwają serwer ,chyba ze ktoś z teamu jest nieodpowiednią osobą i psuję atmosferę i oszukuję swoich.

Ja osobiście planowałem zrobić serwer medium z nutką harda , niby wszystko było już gotowe ,aż tu nagle kontakt z osobami z teamu się urwał choć dużo osób ich polecało .... i tak kasy nie ma plików nie ma i trzeba znów od nowa .... kasa to tam mało istotna lecz stracony czas bezcenny ....

Ps: NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TĄ OSOBĄ: http://www.mpcforum.pl/user/145589-lubianyikochany/ CHYBA ŻE CHCESZ SIĘ ZAWIEŚĆ I STRACIĆ CZAS JAK I KASKĘ :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...